China Cultuur

Feit of Fabel? → Chinezen eten hond

chinese muur

“Is het echt waar dat ze in China hond eten?” “Heb jij wel eens hond geprobeerd?” “Jawel hoor, Chinezen eten hond, dat heb ik eens ergens gelezen”. Een paar vragen & opmerkingen die ik af en toe hoor wanneer ik het met mensen over China heb. Zeker afgelopen zomer in de Verenigde Staten was men heel benieuwd of men hier hond eet.

Feit of Fabel? Chinezen eten hond

Nee, men eet hier niet wekelijks hond. Nee, het staat niet standaard op de menukaart van elk restaurant. En nee, ik heb het nog nooit gegeten. Wel kun je in veel restaurants bullfrog (kikker) bestellen en soms zelfs een schildpad. Vaker eet men gewoon kip, rund, varken of eend.

Eten is hier heel belangrijk. Chinezen eten, bij wijze van spreke, de godganse dag door. Het is een deel van de Chinese cultuur. Men vraagt niet voor niets: “你吃饭了吗?” (Nǐ chīfànle ma?), oftewel “Heb je al gegeten?” Een vraag waar men overigens niet echt het antwoord op wil. Het is de Chinese variant op de Nederlandse vraag; “Hoe gaat het?” / “Alles goed?”.

Ik maakte wat kleine filmpjes van wat je hier zoal kun eten, stopte ze bij elkaar in een bakje en er kwam een filmpje uitgerold. (Opm: ik maakte het filmpje in eerste instantie voor mijn andere site, maar heb hem verplaatst. M.a.w.: misschien heb je hem al eens gezien.)

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jess
  3 May, 2014 at 12:45 PM

  Ik kende het filmpje al maar het blijft interessant om te zien wat ze allemaal eten in China.

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  6 May, 2014 at 12:19 PM

  Beeh hond .. ik ben al geen liefhebber van Chinees maar als ze dat hier zouden doen kwam ik er zeker nooit meer haha.
  Eten ze ook kat en rat ?

  gr Elise

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   8 May, 2014 at 11:56 AM

   Kat niet, rat soms wel… :s

   En je weet dat het Chinese eten in Nederland heel anders is dan hier he? Misschien dat je het echte eten wel zou lusten 😉

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares