Beijing Expatleven

HOTSPOT: Dumplings eten bij Green Bites Dumpling Bar in Beijing

dumplings eten

In mijn lijstje van favoriet Chinees eten staan dumplings erg hoog. Dumplings eten is een van mijn liefste hobby’s! Ik herinner me de avondmarkt in Shaoxing erg goed; daar hadden ze de lekkerste dumplings ever! Gelukkig kun je in Beijing ook goed dumplings eten en wel bij de Green Bites Dumpling Bar.

Inmiddels bestaat Green Bites Dumplings Bar niet meer.

Wat zijn dumplings?

Dumplings (饺子/餃子, jiaozi) zijn, simpel gezegd, gekookte balletjes deeg. Ze worden meestal gemaakt van bloem, maar soms ( in andere landen) ook van aardappel of brood. Er bestaan tal van verschillende manieren om ze te bereiden, van koken tot stomen tot bakken. De vulling kan in principe van alles zijn; rundvlees, varkensvlees, Chinese kool, paddenstoel, een mix van ei en koriander. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het tegen komen in een dumpling.
Hier in China eet men de dumpling traditioneel op tijdens het Chinese Nieuwjaar.

dumplings eten

Dumplings eten bij de Green Bites Dumpling Bar

Een aantal weken geleden fietste ik na mijn werk naar het SoHo in Sanlitun voor mijn Chinese les. Ik kom altijd veel te vroeg aan en had zodoende wat tijd om wat door het SoHo rond te lopen. Daar stuitte ik op de ‘Green Bites Dumpling Bar.

dumplings eten

Waarom het ‘Green Bites Dumpling Bar’ heet? Omdat er enkel en alleen gebruikt wordt gemaakt van biologische groenten en vlees dat van lokale boeren afkomstig is. Behoorlijk groen dus! En niet alleen de ingrediënten zijn groen. Deze ‘bar’ is voornamelijk gericht op het afhalen en bezorgen (er zijn maar 2 tafels aanwezig) en het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt is ook eco-friendly.

And on top of the convenience, we take an eco-friendly approach by choosing paper packaging from a responsible Australian company.

Wat voor dumplings staan er op de kaart?

dumplings eten

Er staan 8 verschillende dumplings op de kaart van de Green Bites Dumpling Bar; Classic Pork & Vegetables, Seasonal Vegetarian, Pork & Chinese Chive, Beef & Water Chestnut, Pork & String Bean, Organic Vegetarian en Shrimp. Naast de dumplings zijn er nog een aantal andere gerechten te krijgen waaronder gestoomde rijst met vlees of groenten.

dumplings eten

Smakelijk eten!

Hoewel stiekem ‘fried dumplings’ toch wel mijn favoriet zijn (vanwege het knapperige), waren deze gestoomde dumplings toch ook wel erg lekker. Ik kon proeven dat ze vers waren, het deed was nog stevig en de groenten lekker knapperig. Ik at de Seasonal Vegetarian dumplings en ik stal een tweetal Classic Pork & Vegetables dumplings van Miguel.
Beiden smaakten goed en voor deze kwaliteit dumplings wil ik nog wel eens terugkomen. Enige nadeel is dat de dumplings wat prijzig zijn. De goedkoopste (10 stuks) kosten 19RMB, de duurste 36RMB. Er staat wel tegenover dat de groenten biologisch en verantwoord zijn.

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares