China Praktische tips

Handige apps voor je reis naar China

Beijing

Ga je op reis naar China? Lees dan zeker dit artikel waarin ik je de meest handige apps voor op je smartphone laat zien. Met deze apps wordt je reis naar China een stuk gemakkelijker.

Handige apps voor je reis naar China

Tegenwoordig heeft nagenoeg iedereen een smartphone. Is het geen iPhone, dan is het wel een telefoon die op Android draait. Heel leuk en handig voor het dagelijkse leven, maar zeker wanneer je op reis gaat, is een telefoon met een paar handige reisapps onmisbaar.
In dit artikel laat ik je zien welke apps ik op mijn Android telefoon heb staan en veel gebruik. Hoewel deze apps voor het Androidbesturingssysteem zijn, zijn veel apps ook beschikbaar voor de iPhone.

reis naar China

CN Air Quality

De CN Air Quality app laat je zien hoe het gesteld is met de luchtvervuiling. Je installeert de app, maakt er een widget van op je scherm en kiest vervolgens de stad waarin je bent / woont. De app laat de hoogte van de vervuiling zien met een getal, maar ook de kleur die gebruikt wordt laat zien hoe het gesteld is met de vervuiling.
Ik vind de app erg handig, ik kan precies zien wanneer ik beter binnen kan blijven en wanneer ik zonder al te veel problemen naar buiten kan.

VPN

Eén van de meest nuttige / belangrijkste APPs om te installeren vóór je reis naar China is een VPN. Met een VPN heb je toegang tot veel social media APP’s zoals Instagram, Facebook, YouTube en Twitter. Deze APPs zijn hier in China namelijk allemaal geblokkeerd. Zelf heb ik EpressVPN zowel op mijn mobiel als op mijn laptop geinstalleerd.

Lees meer over de Chinese Firewall die veel sites blokkeert.

PLECO

Feit is dat er in China nog altijd door nog maar weinig mensen goed Engels wordt gesproken. Gelukkig maar, want anders zou ik mijn baan snel kwijtraken. Feit is ook dat de meeste mensen die naar China reizen geen Chinees spreken. Pleco is de uitkomst! Pleco is een veelzijdig woordenboek, waarmee je snel uit de voeten kunt. Je typt het Engelse woord in en vervolgens schijnt een lijst met Chinese woorden. Wanneer een Chinees jou iets duidelijk probeert te maken kun je hem / haar het karakter laten schrijven en dan verschijnt het Engelse woord. Je kunt het Chinese woord ook inspreken, waarop de Engelse vertaling verschijnt. Je kunt er zelfs flashcards mee maken!

Beijing Air

Deze app komt veel overeen met de CN Air Quality app, met het verschil dat deze alleen de luchtkwaliteit voor Beijing laat zien. Je ziet de verschillende ‘schalen’ en een beschrijving of de luchtkwaliteit van dat moment schadelijk is of niet. Deze app geeft ook een week- en maandoverzicht.

Beijing City Guide – Trip Advisor

Een handige app met daarin een lijst met veel restaurants, hotels, attracties en informatie over tickets & tours. Je kunt zoeken aan de hand van verschillende criteria en hierdoor vind je altijd wel leuke dingen om te doen in Beijing.

Explore Beijing

Deze app gebruik ik toch wel het meest. Dit is een app met daarop de meeste recente metrokaart van Beijing. Ik gebruik het om op te zien waar een bepaalde stop is en door vertrek- en aankomstpunt in te voeren krijg ik de meest directe route, de prijs (2RMB = €0,25) en de geschatte duur van de reis te zien. Enorm handig, zeker voor een stad met zoveel verschillende lijnen!

Beijing Taxi Guide

Deze app heb ik nog niet zo lang in gebruik, maar behoort nu al tot één van mijn favorieten. Wanneer ik tot voor kort met de taxi (lees meer over het vervoer in Beijing) ging, maakt ik altijd een foto van het adres waar ik heen moest. Gewoon voor de zekerheid, als ik met mijn Chinees niet duidelijk kon maken waar ik heen wilde. Adressen zijn soms onjuist, zien er op een, door een telefoon gemaakte, foto onduidelijk uit en hierdoor was het niet altijd succesvol. Nu ik deze app gebruik gaat het een stuk gemakkelijker! Thuis zoek ik de plaats op waar ik heen wil, sla het op en laat het aan de taxi-chauffeur zien.

Het is makkelijk zoeken in de app; er zijn categorieën en subcategorieën, ideaal!
Hopelijk heb je wat aan deze tips en maken ze je reis naar China wat gemakkelijker!

Heb jij nog nuttige apps die ik, of andere reizigers, zeker moet hebben? Laat het me weten in de comments!

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Maaike
  19 September, 2013 at 7:52 PM

  Ja er zijn verschillende vertaal apps.
  Wij waren op zoek naar yoghurt. Je toetst het woord in en het staat gelijk in het Chinees en je hoort de uitspraak. Even googlen.

 • Yvonne
  Reply
  Maaike
  19 September, 2013 at 7:56 PM

  Kan dat met Pleco ook? Dus Ned. naar Chinees? Of is het alleen Engels?

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares