Expatleven Leven in China

De troonwisseling in Beijing; het koningsbal in Beijing

Beijing

Dinsdag was het dan zover. De dag waar half Nederland al maanden naar uitkeek; de troonswisseling. Het feit dat ik in China woon betekende niet dat ik het niet kon vieren. Er is hier een redelijk grote Nederlandse gemeenschap en de Nederlandse Vereniging in Peking organiseerde in samenwerking met de Nederlandse ambassade het koningsbal in Beijing. Ik ging naar dit bal toe.

Dresscode & voorbereidingen

Op de uitnodiging stond dat er een dresscode was. Blue tie voor mannen en voor vrouwen een avond- of cocktailjurk. Dit zorgde voor mij al voor een kleine paniekaanval. Nette jurken heb ik niet veel en een jurk vinden hier in China leek me ook een ware uitdaging.
De dag voor het feest ging ik met Miguel op pad. En geloof het of niet, in de eerste winkel (Vero Moda), vond ik meteen al mijn jurk! Ik kon uit twee kleuren (zwart/wit & turquoise) kiezen en koos uiteraard voor de turquoise.
Miguel kocht op de silk market een stropdas en op de Alien Street Market kocht ik een huidkleurige panty en een klein zwart tasje. Verder liet ik m’n haar opsteken bij de kapper; ik wilde niet underdressed op het feestje verschijnen.

koningsbal in beijing

Het koningsbal in Beijing; bitterballen & zoute haring

Na een taxirit met een chauffeur die de weg niet wist arriveerden we uiteindelijk toch bij de ambassade. “Jij bent zo lang en blond, je uitnodiging? Dat geloof ik wel” was het eerst wat ik hoorde. Hostesses met dienbladen vol met glazen met een blauw drankje stonden klaar, videobeelden van de ceremonies in Nederland speelden in de grote, wit met oranje tent. De geur van gefrituurde bitterballen drong regelmatig mijn neus binnen, en het zilte van de haring die uitgedeeld werd deed me even helemaal in Nederland wanen.

koningsbal in Beijing

Het feest begon rustig, maar in de loop van de avond kwam het op gang. Dat kwam zeker door de band McAllistair die het feestje goed op gang wist te brengen. Een meezinger van Marco Borsato doet het altijd goed.
De sfeer die er hing was een beetje ‘ons-kent-ons’. Overal kleine groepjes mensen die met elkaar aan het praten waren, het was lastig om hier tussen te komen. Nieuwe mensen heb ik dan ook niet leren kennen.
Desalniettemin had ik ik een leuke avond en heb ik lekker kunnen dansen!

koningsbal in Beijing

Sfeerimpressie van de NOS

Marieke de Vries maakte voor de NOS een sfeerimpressie van het koninginnedagfeest overdag in Beijing.

http://nos.nl/koningshuis/video/501895-peking-viert-inhuldiging-koning-willemalexander.html

Meer foto’s en een flimpje komen zeer snel online! Houd voor de foto’s mijn facebookpagina in de gaten. Heb je die trouwens al ‘geliked’?

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares