Expatleven Leven in China

Leven in China Maand #48 – sushi, paardrijden & carrot cake

leven in china

De vorige ‘Leven in China’ is van al weer een tijdje geleden. Door de vakantie was ik in een ander ritme, maakte ik vooral foto’s met mijn camera en was ik eigenlijk alle zondagen / maandagen weg. Maar de vakantie is weer voorbij, dus dat betekent dat er vanaf nu weer elke maandag een ‘Leven in China’ online komt.

Sushi, paardrijden & carrot cake

paardrijden bashang grasslands

Zondag maakte ik een rit van 4 uur door de Bashang Grasslands. Eigenlijk zou ik, net zoals zaterdag, gaan hiken, maar het leek een Duits meisje en mij wel ontzettend leuk om vanaf een paard van het uitzicht te genieten. Het plan was eigenlijk om zaterdagmiddag een rit te maken, maar dat lukte niet, en zo werd het zondag. Hier zit ik op een paard dat kreupel bleek te zijn… Gelukkig kon ik wisselen en kreeg ik er een eigenwijs exemplaar voor terug.

verbouwing school

Maandag moest ik weer op het werk verschijnen. De puinhoop die je hier ziet is wat me verwelkomde toen ik mijn lokaal binnenstapte. Lovely! De toiletten worden opnieuw gedaan, in bijna alle klaslokalen. Hopelijk is het snel klaar want na volgende week (1 september) begint het nieuwe semester en zullen de meeste kinderen weer op school zijn.

sushi eten

Niet alleen de puinhoop was een ‘fijne terugkomst’, ook de lunch die onze kok op maandag klaar had gemaakt vond ik niet zo’n succes. En wat doe je in zo’n geval? Juist, ik ging naar de sushi express. Bij lange na niet zo lekker als bij mijn favoriete sushi-restaurant hier in Beijing, maar toch goed te eten.

4 jaar in china

Op 19 augustus was ik al weer 4 jaar in China! Als je me 4 jaar geleden had verteld dat ik zo lang in China zou blijven had ik je nooit geloofd. Zeker niet wanneer je weet dat ik nooit interesse had in China er nooit heen wilde.

reizen vervoer metro

Deze week nam ik een paar keer de metro naar het werk, zo ook woensdag. Normaal is een ritje in de metro niet zo bijzonder, maar deze keer duurde het wel erg lang voordat de trein kwam. Normaal gesproken komt er elke minuut een trein in de ochtendspits, maar woensdag stonden we allemaal 3 minuten op het perron te wachten voor er een trein aankwam. Hierdoor stroomde het perron vol, moest ik op een volgende trein wachten én kwam ik te laat op mijn werk.

quote

Quotes, ik blijf ze mooi vinden. Als inspiratie, motivatie of herinnering. Ik verzamel ze op mijn Pinterest-board.

dansen

Woensdag ging ik na mijn werk even langs bij de Ikea voor een paar lijsten (en kwam ik met meer dan nodig terug). Ik nam een taxi terug, maar besloot om eerder uit te stappen zodat ik een stukje kon lopen. Onderweg kwam ik deze grote groep dames tegen die samen aan het dansen waren. Je ziet het overal in China en elke avond gebeuren.

GoYvon

Donderdag moest ik naar een evenement in de stad waar wij als school een stand hadden. Kinderen van verschillende scholen kwamen er langs om de auto’s te bewonderen en te spelen & tekenen. In de tijd dat er niemand was liep ik een beetje rond en zag ik heel wat bakbeesten.

nederland

Op school werkte ik de afgelopen week aan een bord over Nederland. Nou ben ik alles behalve creatief als het om zulke dingen gaat (knutselen), daarom liet ik mijn collega Nederland tekenen. Zeeland en Limburg komen er een beetje bekaaid af zoals je ziet; het papier was op. Komende week ga ik het afmaken met wat foto’s van schaatsers, tulpen en fietsers.

quote

En nog een quote. Deze quote plaatste ik al eens hier op GoYvon (hier vind je hem). Deze werd geschreven door Mieke, ik vind hem erg mooi! Mieke vertelde me dat ze er wellicht een kaartje van wilde maken, daar hoop ik op.

worteltaart

Donderdag at ik een carrot cake bij Wagas hier in de stad voordat ik naar Chinese les ging. Hij was goddelijk lekker! Het was trouwens de laatste les die ik voorlopig heb gehad. Ik heb besloten om een tijdje te stoppen met lessen; het is toch best wel intensief.

eten

Zondagochtend maakte ik appel- en wortelmuffins van de pulp van de sapjes die ik de dag ervoor maakte. Bloem, een banaan, wat siroop, een beetje sojamelk en gember & kaneel en hop in de oven. Voor de appelmuffins deed ik bijna hetzelfde alleen gebruikte ik wat water (want alle (soja)melk was op en in plaats van gember deed ik er wat limoensap en -rasp doorheen. Nomnomnom.

Nieuwe week

Deze week vieren we Miguel zijn verjaardag, hoop ik toch echt de reisje naar binnen-Mongolie wat vorm te geven en wil ik vrijdagavond voor de eerste keer naar de Nederlandse borrel. Het weekend staat ook al vol gepland: zaterdag eerst naar een book fair en dan door naar het Oktoberfest in het Olympisch Park en zondagmiddag een meet up met kat(ten)eigenaren die allemaal een zwerfkat hebben geadopteerd via de vrouw waar wij Sporty vandaan hebben.

Wat zijn jouw plannen?

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  25 August, 2014 at 1:30 PM

  Je eet wat af he haha. Als je zelf kookt wat maak je dan al. Welke groenten gebruik je vooral en kun je dezelfde groenten kopen als wij hier over het algemeen eten.

  gr ELise

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares