Expatleven Leven in China

Leven in China #12: feest op school & mijn rijbewijs

leven in china feature

“Leven in China op zaterdag? Dat is gek.” zul je misschien denken. Het klopt echter wel, ik heb er even een kortere week van gemaakt. Waarom? Omdat ik zaterdagnacht (zaterdagavond in Nederland) in het vliegtuig stap om naar Bangkok te gaan. Niet voor een vakantie, maar voor een reisbloggers event waar ik vorige week al over schreef. Daarom besloot ik de week wat in te korten zodat de volgende editie een Bangkok-aflevering zal zijn.

Feest op school & mijn rijbewijs

groene thee-ijs

Bij het boodschappen doen liep ik langs de diepvriesafdeling. Toevallig zag ik dit ijs met groene thee-smaak liggen. Ik weet inmiddels maar al te goed dat Chinezen dol zijn op alles met groene thee er in (brood, koekjes, drankjes) en dus ook op ijs met deze smaak. Zou jij het proberen?

weer in beijing

Maandag keek ik op mijn telefoon om de weersverwachtingen te bekijken. Nou, ik sloeg bijna achterover van wat ik zag! Zo warm! 40° op donderdag. En zo warm werd het ook werkelijk later in de week. In mijn klaslokaal was het nog net uit te houden, maar buiten smolt je gewoon.

vintage hong kong

Dinsdag zat ik op school in mijn pauze op Pinterest en ik kwam opeens op een spoor van vintage travel posters. Ik maakte er een speciaal bord voor aan en heb er inmiddels heel wat pins verzameld. Deze van Hong Kong vond ik tof en deelde ik op mijn instagram.

Kinderdag

Voor Children’s Day had ik een kostuum gekocht. Alle leerkrachten zouden eigenlijk een dans moeten doen, maar echt niemand had daar trek in. Als alternatief moesten we dan maar verkleed, ook leuk! De Egyptische outfit was lekker doorschijnend en heerlijk warm.

Kinderdag

Kinderdag

Op woensdag beet mijn klas de spits af voor ‘Celebrate Play’. Maandag is het hier Children’s Day, maar omdat het ook Drakenbootfestival is hebben we een vrije dag en vierden we het al deze week. De kinderen gaven eerst een show voor hun ouders (wij deden twee dansen en een dans & lied). Daarna was het tijd om te spelen! De kinderen vonden het fantastisch!

japanse keuken

Vrijdagmiddag at ik samen met een vriendin. We gingen voor Japans. Ik had mijn set menu onder andere besteld omdat er een rol sushi bij zat, maar die waren ze vergeten… Gelukkig kwam hij na vragen alsnog.

personeelsfeest

Vrijdagavond hadden we personeelsfeestje op school. Donderdagmiddag werden we hier van op de hoogte gesteld, geheel volgens Chinese gebruiken op het laatste moment. Het was voor iedereen verplicht, we moesten allemaal komen. Ik had er weinig zin in, ik houd er niet van als er op het laatste moment dingen medegedeeld worden. Zeker niet wanneer het aan het begin van een lang weekend is. Uiteindelijk was het wel gezellig. Na het eten gingen de foreign teachers nog naar het café op de hoek voor een drankje.

sporty de poes

Zaterdagmorgen was ik al voor de wekker wakker en begon ik met het lezen van wat blogs. Sporty zat gezellig bij me (ook nu weer) en hield me gezelschap. Ik ben benieuwd wat ze deze keer zal doen als ik weg ben. Toen ik in maart / april naar Nederland ging heeft ze zichzelf een paar dagen in een doos verstopt. Ze zocht me, was me kwijt en leek het raar te vinden dat ik niet terug kwam.

mijn rijbewijs

Ik had vandaag nogal wat dingen te doen; zo moest ik mijn rijbewijs en het aanvraagformulier voor een nieuw rijbewijs terug naar Nederland sturen. Mijn rijbewijs loopt binnenkort af en ik wil hem natuurlijk wel houden, was wel een prijzige brief overigens!

postkantoor in china

vervoer in peking

Het postkantoor. Ik wandelde een flink rondje vanwege alle dingen die ik moest doen. Ik begon met het ophalen van mijn nieuwe visitekaartjes. De oude hadden een oud telefoonnummer en daar stond ook op ‘English teacher’. Ik wilde graag nieuwe met mijn juiste nummer en alleen voor GoYvon. Die heb ik nu dus. Het is een simpel, strak kaartje geworden, ben er blij mee. Daarna liet ik mijn wenkbrauwen doen. Over het algemeen houd ik het zelf goed bij, maar soms is even extra shapen nodig. Daarna wilde ik 2 tassen laten maken, maar helaas was de kleermaakster of verdwenen, of gesloten. Onderweg kwam ik nog een nieuwe dierenwinkel / dierenarts tegen waar ik even binnenglipte om te zien of ze er nagelknippers voor katten hadden. Die hadden ze! Heb geen knipper meegenomen; ik denk dat Miguel volgende week Sporty even meeneemt daarheen. Voor 20rmb knippen ze de nageltjes en voor dat geld durf ik het zelf niet aan (bang om in het leven te knippen).

Paniek

Zojuist kreeg ik een mail van de vliegtuigmaatschappij dat ik op een andere vlucht zit. Ik schoot meteen in de stress want alleen de vlucht Beijing – Hong Kong was omgeboekt en niet Hong Kong – Bangkok. Met de nieuwe tijd zou ik dus mijn vlucht missen!! Paniek alom (ja, ik ben zo’n stresskip). Gelukkig kon ik Hong Kong Airlines bereiken en hebben ze mijn aansluitende vlucht ook omgeboekt zodat ik uiteindelijk toch in Bangkok aankom.

Reis naar Bangkok

Komende week blog ik vanuit Bangkok, ik hoop tijd te hebben om een plog of blog te plaatsen, maar ik heb een vol programma, dus ik moet even zien. Instagrammen ga ik wel en twitteren ook, dus daar kun je op de hoogte blijven. In eerste instantie dacht ik ‘s avonds genoeg tijd te hebben om te bloggen vanwege de avondklok, maar aangezien die nu pas om middernacht ingaat denk ik dat ik misschien wel wat later op de avond terug kom op mijn hotelkamer.

Nog een fijn weekend en een fijne week!

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  31 May, 2014 at 4:16 PM

  Leuk om weer iets te lezen van de afgelopen week over jouw leven in china. Fijne vakantie in Bangkok.

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  1 June, 2014 at 8:06 AM

  Leuk verslag!
  Dat ijs van met groene thee smaak zou ik niet makkelijk kopen. Ik hou van thee, maar niet van groene 😉
  Pff warme week heb je achter de rug. Hoogzomerse temperaturen al!
  Leuk dat jullie een optreden deden voor de ouders. Altijd leuk vind ik als ze samen iets zingen of doen.
  Nou ik zou ook stressen als de vlucht werd omgeboekt en niet aansloot op de volgende vlucht. Maar gelukkig heb je het goed geregeld 🙂
  Veel plezier in Bangkok!

 • Yvonne
  Reply
  fem
  1 June, 2014 at 8:52 PM

  Hey Yvon, mooi kostuum voor Children’s Day! 🙂 Veel plezier in Thailand, ben heel benieuwd naar je verslag!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares