Expatleven Leven in China

Leven in China Maand #55 – Lente & een Chinese high tea

leven in china

Afgelopen week had ik, doordat ik switchte van groep een korte lesweek, ik sprak af met mijn oude leerkracht en at weer genoeg lekkers. Verder is het hier lente geworden en kunnen de dikke truien opgeruimd worden. Kijk je weer mij naar mijn weekoverzicht? De meeste foto’s komen van mijn Instagram, maar sommige zag je niet eerder. Over Instragram gesproken: daar vind je nu ook een paar korte filmpjes van het leven hier.

Lente & een Chinese high tea

chinese high tea

Op deze foto zie je waar ik de ‘Chinese high tea’ had. Met Echo, die mij tot mei vorig jaar 2x per week Chinese les gaf, had ik afgesproken om eens goed bij te kletsen en op internet vond ze dit schattige plekje in een zijstraatje van Nanluoguxiang (een plek waar ik in de toekomst nog over ga schrijven). De high tea bestond vooral uit taartjes en had helaas weinig hartigs te bieden. Evengoed was het best lekker, maar vooral gezellig!

Lees het uitgebreide artikel over Nanluoguxiang.

smog in Beijing

Maandag was het nogal slecht gesteld met de luchtkwaliteit, maar ondanks dat was de lucht best fel. Tijd voor masker én zonnebril dus! Ha, ik zie er uit als een alien!

communication university of china

Dinsdag lunchte ik buiten de campus. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat elke universiteit in China haar eigen ‘rubbish street’ heeft. Dit is een straat net buiten de poorten van de campus waar je allerlei restaurantjes en winkeltjes vindt, maar ook veel street vendors.

communication university of china

Verder worden alle bomen & struiken op de campus, maar ook daarbuiten, voorzien van water. Veel water. Elke dag krijgen ze water, simpelweg omdat het hier nagenoeg nooit regent. Ik heb het even opgezocht en het regent in Beijing zo’n 75 dagen per jaar. Echt heel weinig dus.

Real Dutch Food

Woensdag kwam Miguel thuis met een énorme blauwe plastic zak met daarin een doos. In die doos zaten al deze heerlijke, typisch Nederlandse producten. Oeh, daar werd ik blij van! Een tijd geleden werd ik door Real Dutch Food benaderd of ze me een pakketje mochten sturen. Ik mocht zelf dingen uitkiezen, maar ik liet mijn moeder het doen, zodat het een verrassing zou zijn. Zo leuk! Later deze week verschijnt er een uitgebreide blogpost over, mét unboxing video.

voorjaar in beijing

blogsociety

Ik deelde mijn blog over de wandeling door het Chinatown van Bangkok op Blogsociety en daar kwam echt heel veel verkeer vandaan. Zo veel zelfs, dat mijn blog op de voorpagina van de Telegraaf verschijn. Het gebeurt niet zo vaak, dus vond ik het extra leuk.

plastic flesjes

Lege flessen verzamelen net buiten de universiteit. Mensen krijgen een paar cent voor elk flesje en voor sommige mensen is het hun full time baan.

schoenen

Zoals je aan de boom kon zien begint het hier echt lekker weer te worden (boven de 15 graden) en dus werd het tijd om mijn zomerschoenen tevoorschijn te toveren. Zo fijn om die weer te kunnen dragen na maanden laarzen gedragen te hebben.

video

Ik maakte het unboxing filmpje voor het eerste met Adobe Premiere Pro CS6 en dat was echt wel wennen. Met het filmpje dat ik nu gemaakt heb ben ik niet helemaal tevreden, met name de tekst, dus ik ben van plan flink te gaan oefenen.

verkeer in Beijing

Ochtendspits in Beijing is druk. Eerlijk gezegd is niet alleen de ochtendspits druk. Het is hier altijd druk in het verkeer. Vanaf mijn huis fiets ik in zo’n 10 minuutjes naar de bushalte. Super handig dat er een snelle lijn praktisch gezien voor mijn deur vertrekt.

sleutel maken

Nog een foto genomen in de buurt van de universiteit. Wanneer je een extra sleutel wil ga je gewoon naar buiten, loopt een stukje en je komt ongetwijfeld iemand tegen die je een duplicaat kan geven. Ik houd hier van, het maakt het leven zo veel gemakkelijker!

stof

Vrijdag had ik geen les en maakte ik het huis schoon. Iets dat ik elke dag wel zou kunnen doen! Ik doe het niet, want ik vind andere dingen belangrijker dan een ontzettend schoon huis. Een heel schoon huis krijg ik hier toch niet, omdat stof altijd naar binnen sluipt. Deze hoop is alleen van vegen in de slaapkamer. Die ik overigens twee dagen daarvoor óók nog geveegd had. Om gek van te worden!

havermout met appel

Zaterdagochtend maakte ik mezelf een havermoutontbijt met appel, nootjes & rozijnen. En meer speculaaskruiden dan ik wilde, ik schoot nogal uit. Oeps…

Chinese tekst

Zaterdagmiddag bereidde ik wat lessen voor. In de les kan ik op zich wel meekomen, maar ik vind het prettiger wanneer ik vooraf de tekst al enigszins ken en weet hoe ik sommige karakters moet lezen. Het tempo ligt redelijk hoog en wanneer ik steeds karakters moet opzoeken loop ik continue achter de feiten aan.

Noodles

Zondagmiddag gingen Miguel en ik een stuk fietsen. Vandaag (maandagmiddag), begeleid ik voor het eerst een fietstocht door de hutongs en ik moest de route fietsen zodat ik vandaag niet gigantisch verdwaal (maar een klein beetje). Onderweg stopten we voor een lunch, een lunch die een beetje uit de hand liep. We werden té enthousiast begroet, hadden hele gesprekken (good practice!), moesten vaker langskomen, kregen onze lunch voor niets én dronken (naar het scheen) hele dure thee uit Yunnan. Ik heb wat gefilmd, als je / jullie het leuk vinden kan ik dat wel uploaden?

haar knippen op straat

Ten slotte deze foto van een vrouw die lekker buiten op straat is gaan staan met haar kappershoekje. Dat zie je wel vaker overigens, maar meestal zijn het de mannen die knippen. Ook hier heb ik een filmpje van, dat ben ik van volgende week in mijn nieuwe rubriek ‘typisch Chinees‘ te gaan gebruiken. Mocht je al een voorproefje willen kijk dan dit filmpje van Miguel die zijn haar op straat laat knippen.

Dat was mijn week. Ik sprak ook nog af met vrienden, maar ik vergat daar foto’s van te maken. Komende week staat vooral in het teken van school, daar ga ik veel tijd in steken. Het leek mij leuk om een dagje school te vloggen, lijkt het jullie leuk om dat te zien?

Fijne week!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  23 March, 2015 at 6:47 AM

  Oh, zomerschoenen! Wil ik ook weer!

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  23 March, 2015 at 7:22 AM

  Wel een heel ander leven als wij hier hebben, veel speelt zich buiten af. straks zal ik even de filmpjes kijken

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  23 March, 2015 at 9:25 AM

  Zo leuk dat je dit door je moeder hebt laten uitkiezen! Was je blij met haar keuze? Heb nu al zin in stroopwafels… Ga even kijken of ik ook wat kan bestellen binnenkort.

 • Yvonne
  Reply
  Mirjam
  23 March, 2015 at 10:50 AM

  Leuk weer om te lezen hoe anders het daar aan toe gaat. Filmpjes ook altijd leuk!

 • Yvonne
  Reply
  Jenny - ikreis.net
  23 March, 2015 at 10:55 PM

  Jaaaaah, filmpjes op school!

  Ik bedacht me gisteren dat ik misschien een rubriek op mijn site moet maken met allemaal foto’s van schooltjes en onderwijssystemen. Vandaag ben ik al weer van mening dat ik lijd aan beroepsdeformatie en niemand dat leuk vindt. Het komt er dus (voorlopig) niet.

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  24 March, 2015 at 9:45 AM

  Draag je dat masker echt geregeld?

 • Yvonne
  Reply
  Kiss & Make-up
  24 March, 2015 at 6:21 PM

  Oh wat een avontuur daar zeg! Echt heel tof om hierover te lezen. Wat uniek.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares