Expatleven Leven in China

Leven in China Maand #62 – Naifen Dessert Cafe & Ghost Tour

leven in china

Deze week een kleine mijlpaal in ‘Leven in China’, het is namelijk editie 50! Dit betekent echter niet dat ik al / pas 50 weken deze rubriek heb. Hij heette een tijd ‘Heel even Holland’ en er wat een periode dat ik maandelijks een update plaatste. Zou ik nog zo lang in China blijven wonen dat ik tot #100 kom? Afgelopen week had ik nog vakantie, maar begonnen de lessen ook weer.

Naifen Dessert Cafe & Ghost Tour

latte koffie

♥ Een zelf gemaakte latte. Een tijd geleden ontving ik een pakje van mijn moeder en daar zat onder andere Nescafé in. Met wat vers gezette koffie en melk maakte ik een latte. ♥ Nadat de eerste 3 dagen van de vakantie voorbij waren was het, helaas, meteen weer raak met de smog. Veel fabrieken sloten hun deuren maar 3 dagen zo kwam het dat ik de rest van de vakantie bijna alleen maar binnen gezeten heb. ♥

Naifen Dessert Cafe

♥ Ondanks dat het zo slecht was, ging ik toch even naar buiten. Maanden geleden was ik het NaiFen Dessert Café tegengekomen en daar wilde ik graag een taartje eten. Ik koos voor een koffie-kahlua taartje. Die smaakte érg goed! De mocha die ik er bij dronk was wat minder. Het was van binnen een leuk tentje met een ontspannen sfeer en originele aankleding. ♥

ghost tour newman tours

♥ Woensdagavond ging ik op uitnodiging van Newman Tours mee op een Ghost Tour door de hutongs van Beijing. Ik leerde niet alleen welke geesten er zoal ronddwalen in Beijing, maar kreeg ook een geschiedenis en werd weer wat wijzer over een aantal van de keizers die China gekend heeft. Ik kwam enthousiast thuis, maar ik was niet zo enthousiast als dat ik over de Ghost Tour in Seoul was. Later deze maand zal er een uitgebreid verslag online komen. ♥

mexicaanse soep

♥ Uit het raam starend onderweg naar de universiteit. Het was zwaar om weer vroeg op te moeten staan na een week vakantie. ♥ Het begint hier kouder te worden en daarmee soepweer. Ik maakte een Mexicaans soepje naar een recept van de Groene Meisjes. Niet helemaal vegan, want ik strooide er kaas overheen. ♥

pluimbal trappen

♥ Ik kocht een speeltje voor Sporty. Officieel is het geen kattenspeeltje, maar wordt het gebruikt voor pluimbal trappen. Bij toeval ontdekte ik echter ooit eens dat Sporty het geweldig vindt. Ze kan hem zelf de lucht in gooien en opvangen én het maakt geluid. Beter kan niet toch? ♥ Vrijdagmiddag maakte ik een rondje over en rondom de campus en toevallig werd er net een voorraadje snacks afgeleverd bij een winkel. Het blijft me fascineren hoe dat in allemaal kleine wagentjes gebeurt. Het is zo’n contrast met alle ontwikkelingen die het land doormaakt. ♥

voetenbad

♥ Zondagmiddag trakteerde ik mezelf op een pedicure. De laatste keer dat ik dat deed was in Wuhan, en het was, in mijn ogen, wel weer tijd. De ‘dokter’ vond het wel meevallen. Ze zien er nu in elk geval weer verzorgd uit. ♥

Geen foto’s van…

Afgelopen week begon ik verder met sporten. Elke avond doe ik de work out van Jillian Michaels. De eerste keer hield ik het amper tot de 15 minuten uit, inmiddels kan ik, zonder pauze, tot en met de eerste set van de grondoefeningen doen.
In de vakantie maakten Miguel & ik de gastenlijst voor onze bruiloft. Zo weten we hoe groot de locatie ongeveer moet zijn. Verder zochten én vonden we inspiratie voor onze save the date-kaart die we binnenkort zullen gaan versturen. Zodra dat gedaan is zal ik hier een update schrijven over het plannen en organiseren van de bruiloft.

Nieuwe week

Deze week is het weer vooral Chinees leren wat ik ga doen. Donderdag ga ik naar een job fair (voor ik het weet is het januari), omdat ik na dit semester weer wil gaan werken. Komende week sluit ik af met iets heel leuks; een vriendin van me gaat trouwen en zondag is de bruiloft / het feest. Het is een Nederlands-Chinese bruiloft, dus ik ben heel benieuwd!

Fijne week!

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  12 October, 2015 at 7:58 AM

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik ben ook benieuwd of je nog in China woont als nummer 100 een feit is 🙂 Leuk weekverslag weer (goed bezig met sporten!) en een fijne week gewenst!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 October, 2015 at 2:19 PM

   Dank je Karlijn!
   Hopelijk houd ik het sporten vol… Jij ook een fijne week op / in FP!

 • Yvonne
  Reply
  Ester
  12 October, 2015 at 9:41 PM

  Op naar de 100 ! (Of dat nu in China is, of ergens anders ;-))

  Smaakt de koffie in China over het algemeen niet goed, nu je koffie opgestuurd krijgt?

  En leuk, een Chinees – Nederlandse bruiloft. Met twee verschillende nationaliteiten in een bruiloft wordt het sowieso bijzonder.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   14 October, 2015 at 1:49 AM

   De koffie die ik opgestuurd kreeg was eenmalig 🙂 De koffie smaakt hier best prima, denk dat het vooral gewenning is.

   Ben heel benieuwd naar de bruiloft! Ik heb al een foto gezien van het koppel en ze zien er mooi uit! Als het van het bruidspaar mag zal ik hier wel een foto of twee delen!

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  13 October, 2015 at 1:36 AM

  Gefeliciteerd wat een mijlpaal! Leuk dat je ook daar een Ghost tour hebt gedaan, kun je mooi vergelijken 😀 Ik moet eigenlijk ook eens naar een pedicure. Heb ik dus echt nog nooit gedaan. Vind het heel vervelend als er mensen aan mijn voeten zitten haha

 • Yvonne
  Reply
  Mellisa
  21 October, 2015 at 9:50 AM

  Leuk om te lezen! Spannend die bruiloft, wel heel leuk 🙂 En die smog is echt vreselijk, wat lijkt me dat vervelend zeg! De luchtkwaliteit in NL is ook niet fantastisch, maar gelukkig wel beter dan daar.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares