Expatleven Leven in China

Leven in China Maand #75 – Thanksgiving, bloemen & Temple Restaurant

feature leven in china

De 100 komt in zicht! Al bijna 100x schreef ik een ‘Leven in China’! Had ik daadwerkelijk elke week sinds mijn eerste dag in China een ‘Leven in China’ geplaatst, dan had ik nu over ruim 300 blogs gezeten. Dat zijn er nogal wat! Voor nu eerst de 85e met daarin verse bloemen, Thanksgiving en een bijzonder etentje bij het Temple Restaurant hier in Beijing.

Thanksgiving, bloemen & Temple Restaurant

zonsopkomst beijing

Aan het begin van de maand hadden mijn leerlingen een heerlijk lang weekend. Mijn collega’s en ik echter niet; wij hadden twee dagen een training over ‘inquiry’ en hoe ‘inquiry based’ les te geven. ‘s Ochtends zat ik dan ook zoals gewoonlijk in de metro toen ik deze mooie zonsopkomst zag.
De training was heel interessant en heeft me enorm geinspireerd. Ik wilde meteen aan de slag!
Om te leren wat ik als leerkracht in de klas dien te doen gingen mijn collega’s en ik zelf aan de slag met de ‘inquiry circle’. We deden onderzoek naar het rooster en hoe we het huidige rooster zo zouden kunnen aanpassen zodat het beter zou worden. Wisten wij veel dat de school niet veel later een ‘rooster-bom’ zou droppen…

Prei in de gang & trage koffie

prei in de gang

De winter is hier inmiddels echt begonnen; het is koud (onder 0) en het heeft al gesneeuwd. Dit betekent dat veel mensen druk in de weer zijn met het maken van voorraden voor de winter. Overal kom ik bergen kool en prei tegen. Zo ook in het trappenhuis.

Het weekend na de training sprak ik af met de moeder van een oud-leerling van me. Helaas kwamen zij en haar zoontje ruim een uur te laat aan. Daar baalde ik zo van! Als ik dat had geweten had ik een boek meegenomen of wat werk. Nu heb ik een uur niets gedaan. Hoewel het leuk was om bij te kletsen, wilde ze vooral advies over haar zoontje en meer informatie over de school waar ik werk.

Singles Day & Vlogger Meet-Up

singles day

Na de koffie ging ik door naar mijn volgende afspraak. Via een Facebook-groep was in contact gekomen met een Deense vlogger die net als ik in Beijing woont. We spraken af in een cafeetje in één van de vele malls en kletsten honderduit over videos maken, vloggen, wonen in China en het verschrikkelijke Internet. We maakten plannen om samen dingen te ondernemen en zagen elkaar een week later al weer voor die plannen.

Op 11-11 was het hier Singles Day. Een dag die oorspronkelijk speciaal voor singles was, maar die de laatste jaren door iedereen ‘gevierd’ wordt. Op 11-11 vind je op sites als Taobao, JD en TMall talloze producten die in de aanbieding zijn. Een soort Black Friday. Al die gekochte pakjes moeten verzonden en bezorgd worden en dat levert mooie taferelen op.

Winter in Beijing

sneeuw in beijing

Een willekeurige zondagochtend; een luie poes (Ethel), verse koffie, de gave posters uit Noord-Korea en verse bloemen. Dat laatste is overigens vrij uniek, ik haal bijna nooit bloemen. Ethel woont nu bijna 4 maanden bij ons en is helemaal gesetteld. In het begin werd ze gek zodra ze eten kreeg en moest alles meteen op. Nu eet ze op haar gemak (alleen wanneer ze honger heeft) en probeert ze niet langer Sporty haar eten te stelen. Ze houdt er van geaaid te worden en wil continue bij Miguel op schoot. Een modelpoes dus!

Zoals ik al zei; de winter is begonnen! Het is niet alleen koud, het sneeuwde hier eerder deze maand zelfs al.

temple restaurant beijing

Dit kaartje zag ik bij het Temple Restaurant Beijing Bites. Het is bijna jammer dat we al getrouwd zijn; een hutong huwelijk had me wel leuk geleken. Ik was overigens op uitnodiging bij het Temple Restaurant; ze hebben sinds 4 maanden een nieuwe kok in de keuken en ze gaan een andere koers varen. Tijd voor hun dus om de nieuwe menukaart te introduceren. Binnenkort komt er een uitgebreide blog over mijn ervaring bij de restaurant online.

Koffie

thanksgiving

Koffie! Nu het winter is en de dagen korter worden (niet zo kort als in Nederland, maar toch) is het fijn om iets warms bij me te hebben wanneer ik naar mijn werk ga. Helaas gebeurt dit niet zo vaak omdat ik het net iets fijner vind om langer in bed te liggen. Gelukkig staat er in de personeelskamer een koffiemachine.
Vanaf 2013, toen ik in Beijing ben komen wonen, vieren Miguel en ik ‘echt’ Thanksgiving. We vieren dat sinds 2013 bij het Swissotel, waar ze een buffet hebben. Het eerste jaar aten we er met vrienden, in 2014 met mijn ouders, vorig jaar met bekenden die we daar tegenkwamen en dit jaar met ons tweeën. Gezellig en erg lekker!

19 dagen & 33 dagen

Vandaag duurt dit jaar nog maar 33 dagen. Best een gek idee, want het voelt nog helemaal niet of ik klaar ben met dit jaar. Het had nog wel wat langer mogen duren wat mij betreft!
Over 19 dagen vlieg ik naar Nederland, voor de 3e keer dit jaar. Ik ga er naar toe om kerst te vieren met familie, mijn nichtje te zien en hopelijk lukt het me wat vrienden te zien. Vlak voor oudjaar vlieg ik weer terug naar Beijing; het nieuwe jaar luid ik hier in.

Fijne week!

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  29 November, 2016 at 9:23 PM

  Zo, zijn we weer op de hoogte. Bijzonder die prei in de gang.
  Gaat manlief ook mee naar Nederland of ga je alleen? Veel plezier.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   5 December, 2016 at 2:19 PM

   Helaas ga ik alleen, manlief werkt voor een Chinees bedrijf en moet gewoon werken.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares