backpacken in Japan

Een droom komt uit! Ik ga 2 weken backpacken in Japan!

Lang bleef de bestemming van onze reis tijdens de zomervakantie onduidelijk. Zoveel wensen, maar nu ik naar school ga, een beperkt budget. Die tweestrijd maakte het lastig kiezen. Twee weken geleden besloten én boekten we eindelijk onze reis voor deze zomer. We hakten de spreekwoordelijke knoop door en besloten 2 weken te gaan backpacken in Japan!

Waarom backpacken in Japan?

Sinds een aantal jaren staat een reis naar Japan op zowel Miguel zijn wishlist als op die van mij. Zo’n 2 jaar geleden schreef ik er al een blogpost over en vertelde ik waarom dit fascinerende land op mijn wishlist staat.
Ik wil dus echt nog maar sinds een paar jaar naar Japan. Net als met China trok het me nooit echt. Waarom precies, dáár had ik geen goed antwoord op. Ondertussen zijn een aantal mensen die ik ken naar Japan geweest en die kwamen allemaal stuk voor stuk enthousiast terug. En dat enthousiasme wisten ze op mij over te brengen. Met als resultaat dat ik ooit ook naar Japan wilde.

backpacken in Japan

Me herinneren hoe vaak ik het internet heb afgestruind naar goedkope tickets naar Japan kan ik niet, maar het was in elk geval vaak. Helaas zijn tickets van Beijing naar Tokio niet goedkoop. Regelmatig kwam ik tickets tegen die meer dan €600,- kostten. Té veel voor een relatief korte tijd. Tijdens onze zoektocht naar vliegtickets voor onze zomervakantie zochten we voor de grap (want tickets zouden toch veel te duur zijn) naar tickets naar Tokio. Wat bleek? Er waren een aantal goedkope tickets beschikbaar! Dit was onze kans, deze tickets móesten gekocht worden. Zo gezegd, zo gedaan, met als resultaat dat we op 21 juli voor twee weken naar Japan vliegen.

De voorlopige route

Er is zoveel te zien en te doen in Japan dat twee weken bij lange na niet genoeg is. Het wordt dus goed plannen om zo veel mogelijk en effectief mogelijk te reizen. Gelukkig is er al veel geschreven over Japan en helpen de blogs met verhalen en ervaringen van andere reizigers goed. Met hulp van de verhalen van Karlijn, van Paula & Mark en tips van een Japans klasgenootje zijn we tot de volgende, voorlopige, route gekomen.

Tokio – Takayama – Kyoto – Nara – Mount Koya – Osaka – Tokio.

backpacken in Japan

Volgens mij moet dit wel te doen zijn in twee weken. Ik vraag me alleen of we Takayama misschien moeten vervangen door Hakone. Een bekende van mij is daar nu en het zag er erg mooi uit.
Goede tips of aanvullingen zijn altijd welkom trouwens, we zijn flexibel, hebben nog niets geboekt.

backpacken in Japan

Ik vrees een beetje voor het saldo van mijn bankrekening bij terugkomst

Iedereen zegt altijd dat backpacken in Japan ontzettend duur is en dat vooral het vervoer en de overnachtingen. En daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Inmiddels weet ik dat je een reis naar Japan zo duur kan maken als je zelf wilt. Hopelijk lukt het ons om met een wat lager budget uit de voeten te kunnen en toch de dingen te doen en te eten (ik kan niet wachten om de Japanse keuken te ontdekken) die we willen. Het scheelt dat ik op veel sites en blogs lees dat Japan niet perse duurder hoeft te zijn of is dan sommige Europese landen. Dat stelt me en beetje gerust.
Zoals altijd ga ik precies bijhouden wat we uitgaven zodat ik kan zien of Japan écht zo duur is als iedereen zegt of dat het inderdaad wel meevalt.

Nog precies een maand, ik kijk er zo naar uit!
En mocht je tips hebben, laat het me weten.

Foto’s via Pixabay.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

26 thoughts on “Een droom komt uit! Ik ga 2 weken backpacken in Japan!”

  1. Niet te doen? Ik had juist verwacht dat Japan wel rolstoelvriendelijk zou zijn.
   Ik zal proberen er eens op te letten.

   En hopelijk kan ik je met mijn foto’s een beetje het gevoel geven dat je er bij bent.

 1. Hoej! Japan is geweldig. En bizar. Het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Ik vond mijn onderkomen niet goedkoop, maar
  toegang tot musea en tempels vond ik heel schappelijk. (Ik kan natuurlijk niet met Chinese prijzen vergelijken, maar in vergelijking
  met Europa vond ik het goed te doen. (Ik jwam bovendien net uit Zuid-Afrika en schrok niet heel vreselijk)

  1. Bedankt voor je aanvulling. Ik denk dat het inderdaad vergelijkbaar is met Europa. Het is vooral de JR Pass die de kosten flink doet oplopen denk ik.
   Wanneer was jij er?

  1. Uiteraard komen er veel foto’s! Ik denk dat de camera aan mijn hand vastgeplakt zal zitten 🙂
   Ik denk vooral foto’s op Facebook & Instagram te plaatsen onderweg, dus mocht je me daar nog niet volgen… 😉

  1. Nog eventjes geduld, haha.
   Ik zal terwijl we op reis zijn in elk geval proberen foto’s te delen op FB en Instagram en daarna lekker veel blogjes met verhalen en foto’s.

  1. Irritant he? Maar op zich valt het vanuit Nederland wel mee, zeker als je kijkt naar de afstand Beijing-Tokio en Amsterdam-Tokio bijvoorbeeld. Gewoon nog even flink door sparen Milou! 😉

 2. Tof! Ik wil ook weer. Ik vond het echt meevallen qua prijs. De railpass was de duurste aankoop en je kunt het inderdaad zo duur maken als je wil.

  Als je nog een ryokan in Tokyo zoekt dan is Homeikan echt een aanrader. Dat bad!

 3. Leeeuk! Volgens mij heb je treintickets die, als je ze efficiënt gebruikt qua dagen, nog redelijk betaalbaar zijn. Ik ben benieuwd naar je avonturen, nog maar een paar dagen (oké vooruit: weken) aftellen!

 4. Goede vooruitzichten zeg. Voor mij lijken China en Japan gewoon heel erg op elkaar, maar dat zal ongetwijfeld helemaal niet het geval zijn. Ik ben benieuwd naar hoe jij het ervaart.

  1. China en Japan zijn echt héél verschillend, niet met elkaar te vergelijken. Maar dat ga je vast zien en lezen in m’n verhalen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares