Beijing Reizen in China

4 dagen Beijing voor minder dan €250,-

Beijing

In de afgelopen jaren zijn er een aantal van mijn vrienden geweest die graag naar China hadden willen komen, maar die door de kosten besloten om toch maar in Nederland te blijven. Met dit artikel ga ik deze mensen proberen over te halen om toch te komen. Een reis naar China hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. 4 Dagen Beijing kan al voor minder dan  €250,-

Het vliegticket is bij een reis naar China waarschijnlijk je grootste kostenpost. Tickets zijn niet goedkoop, alhoewel je met een beetje goed zoekwerk best goedkope tickets naar Beijing of tickets naar Shanghai kunt vinden. Afhankelijk van wanneer je gaat kun je tickets vinden voor minder dan €600,-. Maar goed, dit artikel gaat niet over tickets. In dit artikel laat ik je zien hoe je drie tot vier dagen lang (afhankelijk van je aankomsttijd) kunt genieten van alles wat Beijing te bieden heeft voor minder dan €250,-

Wat je zult gaan zien:

Prijzen zijn in rmb (ten tijde van het plaatsen van dit artikel)

€1,-  =  8,18 RMB
10 RMB = €1,22

Algemene kosten

De kosten voor je hostel, eten & drinken en vervoer neem ik in de algemene kosten op en niet per dag. 

Hostel.
Het is uiteraard een persoonlijke keus waar je gaat overnachten, maar ik ga bij dit budget uit van een bed in een dorm. Voor 75rmb per nacht slaap je in een hostel en deel je de kamer met andere reizigers. Voor het dubbele kun je een tweepersoonskamer krijgen. Je slaapt 3 nachten in het hostel en betaalt daarvoor in totaal 225rmb. Het kan goedkoper, maar dan zal de kwaliteit wel wat minder zijn. En aangezien een goede nachtrust belangrijk is, betalen we wat meer.

Vervoer.
Nadat je geland bent sta je op het vliegveld en wil je naar je hostel. Maar hoe dat je dat? Voor 25rmb pak je de airport express naar lijn 10 of 2. Vanaf daar neem je voor 2RMB de metro naar het metrostation dat het dichtst bij je hostel is.
Verder kosten alle ritjes met de metro slechts 2rmb. Laten we voor het gemak zeggen dat je elke dag 6 ritjes maakt. Dat is 12rmb per dag, 48rmb voor 4 dagen. Taxi’s zijn niet nodig, met de metro en wat lopen kom je overal.

Lees het artikel over openbaar vervoer in Beijing.

Update: vanaf december 2014 kosten ritjes met de metro meer dan 2rmb. De prijs is afhankelijk van de afstand die je wilt afleggen en beginnen bij rmb.

Eten & drinken.
Geloof het of niet, eten & drìnken kan in een grote stad als Beijing nog altijd heel goedkoop. Ja, je kunt ook luxe uit eten en veel uitgeven, maar dat doen we niet, we houden ons aan het budget.
Eten kan je hier voor minder dan €5,- per maaltijd. Zeker het ontbijt kan heel goedkoop. Voor minder dan 10rmb zit ik vaak al vol. Voor de lunch stap je een klein restaurantje in waar je een rijstmaaltijd met groente eet. Kosten; 30rmb, maar dan heb je er ook een drankje bij.
‘s Avonds mag het wel wat luxer en neem je 2 (of 3, dat is afhankelijk van of je alleen eet of samen) gerechten en rijst. Dit zal tussen de 50 en 75rmb kosten.

In totaal kom je dan op een ruime 100rmb per dag uit voor je maaltijden. 4 dagen eten & drinken komt in totaal uit op 460rmb. Ik tel er 150rmb bij op voor snacks en drinken die je gedurende de dag koopt.

4 dagen Beijing ~ Dag 1

4 dagen beijing

Vroeg uit de veren! Vandaag staan het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel op het programma. Begin vroeg, want dit zijn druk bezochte attracties en hoe vroeger je er bent, hoe rustiger het er is.
Het Plein van de Hemelse Vrede is erg indrukwekkend. Zeker wanneer je je realiseert dat er een miljoen mensen bij elkaar kunnen komen.
Na over het plein gelopen te hebben koop je voor 60rmb een kaartje voor de Verboden Stad. Hier kun je uren rondkijken! Neem tot een uurtje of 1, half twee en ga vervolgens op zoek naar een restaurantje voor je lunch. Niet te dicht bij de Verboden Stad want daar zul je de hoofdprijs betalen.
Na je lunch is het tijd voor een bezoek aan de Tempel van de Hemel (30rmb). Een geweldig bouwwerk dat stamt uit de Ming Dynastie en gebouwd in 1420.
‘s Avonds kun je er voor kiezen om in je hostel te blijven en met andere reizigers te kletsen met een Chinees biertje erbij. Ga je er liever op uit, dan zijn er voldoende plaatsen die er mooi uit zien bij licht. Blijf je liever binnen dan zou het budgettechnisch mogelijk moeten zijn een voorstelling van de Beijing Opera te kunnen bijwonen. Voor 200rmb zou je hostel kaartjes voor je moeten kunnen regelen.

4 dagen Beijing ~ Dag 2

4 dagen beijing

Vandaag ga je naar de Chinese Muur. Een bezoek aan China is niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Ik wil je afraden naar Badaling te gaan; dit is een heel toeristisch deel! Beter is Mutianyu, dit deel is een stuk rustiger. Je kunt het zelf regelen, maar je hostel zal ongetwijfeld tours aanbieden. Deze zullen tussen de 200 & 250rmb kosten. Wanneer je gisteren niet naar de Beijing Opera bent geweest zou je ook een hike kunnen doen op een deel van de Chinese Muur dat allesbehalve toeristisch is, hier zal je rond de 400rmb voor betalen.
‘s Avonds zul je behoorlijk moe zijn van je bezoek aan de Muur en breng je door in je hostel. Heb je toch nog energie? Ga dan naar Sanlitun. Eén van de populairste uitgaansgebieden in Beijing. Houd wel rekening met je budget; voor een biertje betaal je tussen de 30 en 60rmb (Chinees versus import).

4 dagen Beijing ~ Dag 3

Op dag 3 ga je naar de rand van Beijing, naar het Zomerpaleis. Het Zomerpaleis is het grootste park in China en heeft veel verschillende delen dat je kunt bezoeken, zoals het gebied rondom het meer dat zich in het park bevindt. Er is zoveel moois te zien dat je je hier de hele dag kunt vermaken. Zeker wanneer je een wat latere start hebt als je op dag 2 bent gaan stappen. Tickets kosten 60rmb per stuk en dan heb je toegang tot alle delen van het park. Neem je eigen drinken en snacks mee, want binnen de muren van het paleis is alles een stuk duurder.
Na je bezoek aan het Zomerpaleis kun je in de avond een Kungfu show bezoeken (200rmb) of gaan shoppen in de Silk Market. Op de Silk Market dien je wel af te dingen!

4 dagen Beijing ~ Dag 4

Je dag van vertrek. Afhankelijk van hoe laat je vertrekt kun je naar het HouHai Lake en Gulou Da Jie (hutongs) om daar rond te lopen en leuk mensen te kijken. Of je gaat naar het 798 Art District als je meer geïnteresseerd bent in kunst. Beide ‘attracties’ zijn gratis te bezoeken.

Alles bij elkaar opgeteld

Hostel: 225rmb
Vervoer: 50rmb
Eten & drinken: 610rmb
Bezienswaardigheden: 290 + 300 + 260 = 850rmb

Totaal: 1735rmb = €211,98

Je ziet het; voor iets meer dan €200,- kun je je 4 dagen lang vermaken in Beijing en alle grootste bezienswaardigheden bezoeken. Geen redenen meer dus om niet naar China te komen!

4 dagen beijing

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  17 November, 2013 at 6:48 PM

  Leuk artikel, slim om de kosten op een rijtje te zetten. Hoop dat je nu veel mensen kunt verwachten. In ieder geval jouw ouders vanaf dinsdag 😉

 • Yvonne
  Reply
  aletta
  15 March, 2014 at 8:46 PM

  Hey mooi verhaal,

  vraag, waar kun je de hikes van de muur boeken?

  gr. Aletta

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 March, 2014 at 12:09 PM

   Hoi Aletta,

   Bedankt voor je berichtje! Ik deed eens een hike met ze. Mijn ervaringen kun je hier lezen.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares