Mijn Lifestyle

5 Geweldige Nummers over Reizen

nummers over reizen

Het was op tweede kerstdag dat ik om 12 uur de radio aanzette om de Top2000 te gaan luisteren. Het was aan het eind van het eerste uur, of het begin van het tweede uur dat ik een nummer hoorde dat me de inspiratie gaf tot het schrijven van deze blogpost.

Geweldige Nummers over Reizen

nummers over reizen

Een blogpost gevuld met heerlijke muziek over reizen. Ik houd van muziek, ik adem bijna muziek. Als kind luisterde ik onophoudelijk naar de cassettebandjes die ik had, als tiener zat ik op vrijdagmiddag voor de radio de grootste hits op te nemen en als student speelde ik met veel plezier in een harmonie. Muziek moet, zo simpel is het.

Het eerste nummer zorgde voor de inspiratie voor dit artikel.
Disclaimer: GoYvon kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer een of meerdere van de volgende nummers de rest van de dag in je hoofd blijven zitten. 😉

The Motors ~ Airport

Het vliegveld, een plek waar veel reizen beginnen en daarom méér dan toepasselijk.

Daft Punk ~ Around the world

De tekst van dit nummer klinkt elke reiziger natuurlijk als muziek in de oren. Wie wil er nou niet ‘around the world’?

The Proclaimers – I’m gonna be (500 miles)

Over de liefde en over heel ver lopen. Op het moment dat dit nummer me te binnen schoot dacht ik ook meteen aan de jongen die maandenlang, tijdens zijn wereldreis, voorbereidingen deed voor het aanzoek dat hij zijn vriendin ging doen. Hij wist al 4 jaar lang dat hij zijn vriendin ten huwelijk ging vragen, want zo leuk deed hij er over om het filmpje te maken. Bekijk het hier.

Toto ~ Africa

Een lied niet over reizen an sich, maar over Afrika. Een continent dat ik nog niet heb bezocht, maar dat op mijn lijstje staat. De souks in Marrakech of olifanten in Zuid-Afrika, allebei zou ik het heel graag zien.

Marc Cohn ~ Walking in Memphis

Hij ging aan boord & had een eerste klas ticket, wist van niet. Dit nummer doe me denken aan de Vierdaagse Feesten in Nijmegen en aan alle keren dat ik heel lang en ver liep. Op reis loop ik heel veel en dan komt dit nummer vaak tevoorschijn uit het kastje waar het in mijn hoofd in zit.

Wat is jouw favoriete reisnummer?

Foto: REX USA / Martyn Goddard

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Simone
  13 March, 2015 at 7:03 AM

  Ja lekkere nummers!!! En deze mogen wel in mijn hoofd blijven zitten hoor…:)

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 March, 2015 at 4:06 AM

   Gelukkig maar! 😉

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  13 March, 2015 at 9:29 AM

  Vooral Toto met Africa en Walking in Memphis vind ik gave nummers

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  13 March, 2015 at 4:35 PM

  Africa vind ik geweldig!

 • Yvonne
  Reply
  Evelyn - Style Spy
  15 March, 2015 at 1:49 PM

  Jaaa toto en daft punk XD
  P.s. woon jij nu in Groningen?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 March, 2015 at 2:04 PM

   Hey Evelyn,
   Leuk je hier te zien!
   Inmiddels woon ik niet meer in Groningen, maar in Beijing. Ik was er vanaf half december tot eind februari.

 • Yvonne
  Reply
  Evelyn - Style Spy
  15 March, 2015 at 8:12 PM

  oh crap, heb ik je net gemist!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 March, 2015 at 2:46 PM

   Jammer!! Volgende keer als ik er ben dan? Woon je in de stad?

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares