brussels bier

5 x Favoriet: Heerlijk Brussels Bier

België staat bekend om haar chocolade en bier. Nou ben ik iemand die niet zoveel om chocolade geeft, doe mij maar een lekker, koud biertje. In Brussel genoot ik van Brussels bier; ik dronk minstens twee verschillende soorten per dag (#yolo). Ik deel 5 van mijn favoriete Brusselse biertjes.

Brussels bier is een must

De goede bieren die in Brussel / België te verkrijgen zijn zorgden er zeker voor dat Brussel een streepje voor kreeg bij het kiezen van een bestemming in België. Na een half jaar alleen maar Chinees bier te kunnen drinken wil je toch wel weer eens een echt goed biertje. Een Harbin of Yanjing biertje is toch niet het allerlekkerste bier dat er bestaat.
We dronken Belgisch bier op terrasjes, in het park, in onze (hele luxe en goedkope) hotelkamer en in een Irish pub. Ze smaakten toch goed! Eindelijk weer echt lekker bier drinken!

Ik weet niet of je een bierdrinker bent, maar ik deel mijn favoriete Belgische biertjes graag met je.

brussels bier

Grimbergen

Dit is een Belgisch abdijbier. In 1128 werd er in Grimbergen een abdij gebouwd. De monniken hielden zich onder andere bezig met brouwen. Dit bier is roodbruin van kleur en smaakt zurig en zoetig tegelijkertijd. Het bevat 6.5% alcohol. Ik vond dat het een volle smaak had.

Jupiler

Jupiler ken je vast wel. Dit Belgische bier is ontstaan in 1966 en is daarmee vrij jong. De stier op het blik is er altijd geweest, maar heeft door de jaren heen wel wat veranderingen ondergaan. Zelf vond ik dit bier (5.2%) niet zo heel bijzonder. Het smaakt ‘standaard’. Ach, daarom is de slogan waarschijnlijk ook ‘mannen weten waarom’.

Kwak

Kwakbier. Geweldige naam, niet? Daar krijg je toch direct dorst van? Ik bestelde dit biertje in de lobby van het hotel en kreeg het in een geweldig glas geserveerd. Kwakbier is behoorlijk sterk, 8.4%. Het glas werd gemaakt om mee te kunnen reizen per koets. Door de vergrote bol aan de onderkant kon het glas nooit omvallen. Het bier mag dan 8.4% alcohol bevatten, het heeft een fruitige smaak waardoor het niet zo ‘zwaar’ smaakt.

brussels bier

Kriek

Je ziet ze op de fles staan; kersen. Dit bier wordt dan ook gemaakt met zure kersen. Beter nog; de spontane gisting van zure kersen. Het originele kriekenbier wordt in een champagnefles gegoten om op die manier verder te kunnen rijpen. Hoewel het een bier met zure kersen is, heeft het toch een frisse smaak.

Hoegaarden

Wie kent Hoegaardenbier niet? Het is een behoorlijk populair biertje en wordt voornamelijk in de zomermaanden gedronken. Hoegaarden is een witbier dat, naast de standaard ingrediënten, ook koriander en sinaasappelschil bevat. Het is niet al te sterk; 4.9%. Het is één van mijn favorieten, ik drink het graag met een schijfje citroen er in. Gelukkig wordt dit bier ook naar China geïmporteerd en koop ik af en toe een lekker biertje.

En jij? Welk Brussels biertje zou jij nemen? Probeer je tijdens het reizen altijd een lokaal biertje of drink je het vertrouwde?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “5 x Favoriet: Heerlijk Brussels Bier”

  1. Ha, ik was nooit zo’n bierdrink(st)er…..tot ik naar Brussel verhuisde. Niet dat het nu heel erg is hoor :), maar ik kan tegenwoordig goed een fijn glas bier bestellen en écht genieten. Nu ben ik redelijk van het toch wel zwaar abdijbier, en mijn favorieten zijn dan ook Chimay Bleu en Orval. Maaaar tegen een Kriekje of Liefmans Framboise zeg ik ook geen nee 🙂

  2. Hm.. ben niet zo’n bierdrinker (wat zeg ik, helemaal niet), maar met zoveel mogelijkheden is het misschien toch eens een proeverij waard..

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares