restaurants in beijing

8 van mijn Favoriete Restaurants in Beijing

Als foodie ben ik dol op de Chinese keuken. Je hoeft in principe geen dag hetzelfde te eten, er is zoveel keus! Maar, zoals men zegt; verandering van spijs doet eten, en daarom eet ik ook regelmatig iets anders dan Chinees. Het leuk me leuk én nuttig om een aantal van mijn favoriete restaurants in Beijing te delen. Want hé, ook op reis wil je wel een keer iets ‘van thuis’ eten.

Favoriete Restaurants in Beijing

1. Hatsune ~ Japans

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet kan herinneren wanneer mijn liefde voor sushi is begonnen. In Nederland had ik het volgens mij nog nooit gegeten. Het komt dan vast doordat ik in een vorig leven een Aziaat was en met Aziatisch eten ben opgegroeid. Dat moet mijn liefde voor de Aziatische keuken verklaren. Japans Restaurant Hatsune ontdekte ik in het begin van 2013 toen ik net in Beijing kwam wonen. Het bevindt zich in de wijk Sanlitun en men serveert er echt héérlijke sushi. Zo lekker dat ik er elke week wel zou kunnen eten. Helaas kan mijn portemonnee dat niet aan.

restaurants in beijing

Een tijd geleden is het restaurant verbouwd en nu heeft men er een open keuken met bar waaraan je kunt eten.

restaurants in beijing

De sushi is niet heel goedkoop, maar tot voor kort was een etentje bij Hatsune goedkoper dan wanneer ik sushi zou eten in Nederland. Momenteel is de euro zo zwak dat de sushi (omgerekend) wat duurder geworden is. De prijs van de sushirollen varieren van zo’n 60rmb tot 100rmb.

Adres: S8-30, 3/F, Taikoo Li South, 19 Sanlitun Road / 三里屯19号院太古里南区三层S8-30

2. Kro’s Nest ~ pizza

Pizza is populair in Beijing! Er zijn talloze pizzarestaurants te vinden in de stad met allemaal hun eigen specialiteiten en kwaliteit. Zelf vind ik de pizza’s van Pizza+ én die van Kro’s Nest erg lekker.

restaurants in beijing

Met een groep vrienden bestelde ik verschillende soorten pizza, hierboven zie je bijvoorbeeld die pizza met garnaaltjes, onder de foto de pizza Hawaii. Goede bodem, goede korst, alleen nét iets te veel kaas.

restaurants in beijing

Kro’s Nest heeft meerdere vestigingen in de stad. Zo zitten ze onder andere in Wudaokou (waar veel studenten wonen), in Sanlitun (het uitgaanscentrum) en Dongzhimen.

Adres: Courtyard 4, Gongti Beilu, Chaoyang District / 朝阳区, 工体北路4号院机电研究院内.

3. Moka Bro’s ~ hipster / healthy

Moka Bros is de eerste hipsterplek in deze lijst, maar zeker niet de laatste. Moka Bro’s vind je ook in Sanlitun, maar inmiddels hebben ze ook een winkel geopend in Solana. Het is een winkel die vooral gezonde en voedzame maaltijden serveert waarbij je heerlijke smoothies of sapjes kunt drinken. Op hun website zeggen ze zelf het volgende: “Leading a healthier lifestyle means something different to everyone. We believe in variety and balance. To us it’s about using the best fresh produce that we can get our hands on, and preparing it with health in mind,”

restaurants in beijing
De ‘lucky berry’, een crepe met diverse soorten bessen, passievrucht, amandelen en amandelijs. Voor deze crepe betaal je 48rmb.

Behalve voor dit soort zoetigheden kun je er ook goed terecht voor salades, power bowls of sandwiches.

restaurants in beijing

Adres: Nali Patio G/F NO.81 Sanlitun Beilu, Chaoyang Beijing / 那里花园一楼 三里屯北路81号,朝阳区

4. Modo, Urban Deli ~ Hipster café

Nog zo’n fijne plek in Sanlitun! Hoewel ik de wijk té westers en soms ook wat overrated vind, moet ik wel zeggen dat er goede en leuke restaurants te vinden zijn. Modo is zo’n leuk restaurant.
Ze hebben er drankjes voor ieders smaak; van lekkere theetjes tot groene smoothies en van karaffen huiswijn tot verse lattes. Je kunt er lunchen en dineren, maar persoonlijk ga ik er het liefst heen voor een drankje met een snack zoals tapenade, hummus of, heel decadent, een kaasplankje.

restaurants in beijing
Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn!

restaurants in beijing

Modo is niet heel groot en in het weekend of tijdens de lunch moet je het geluk hebben dat er een tafeltje vrij komt. Voordeel is overigens wel dat het heel knus en huiselijk aandoet.

Adres: 北京市朝阳区三里屯路19号太古里南区三层S10 – 31 / Taikoo Li Sanlitun South 3rd Floor S10 – 31 , 19 Sanlitun Rd.

5. Backyard Café ~ fresh & healthy

Een knus eetcafé dat dicht bij mijn werk zat en waar ik regelmatig te vinden was voor een gezonde lunch. Helaas heb ik geen foto’s van de groene tonijnwraps die ze serveren of de wortel-gembersap die ik er zo vaak dronk. Ook hier geldt dat je er beter niet om stipt 12 uur naar toe kunt gaan; het Backyard Café bevindt zich in een wijk met veel ambassades en is geliefd onder de mensen die op de ambassades werken. Ga rond een uur of één, half twee en het zal er een stuk rustiger zijn.

Adres: 2 Sanlitun Beixiaojie, 朝阳区三里屯北小街2号

6. Wagas ~ Ontbijt, lunch & diner

Nog zo’n fijne plek waar ze heerlijke dingen hebben. Van smakelijke carrot cake tot verse sapjes en pasta’s met pompoen en feta. Je bestelt bij Wagas aan de bar, betaalt en niet veel later wordt je eten voor je op je tafel gezet. Het is een branche en dus vind je ze in meerdere steden in China, waaronder Beijing, Shanghai & Nanjing. Ze bezorgen zelfs! Ideaal voor wanneer je een dagje niet lekker bent en hebt besloten in je hostel te blijven.

Adres: kijk even op de site voor de verschillende locaties.

7. Luga’s ~ Mexicaans

Wanneer ik trek heb in Mexicaans ga ik naar Luga’s. Het is geen standaard restaurant, maar meer een sports bar. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het eten. Ze serveren er nacho’s, fajitas, enchilladas en meer, én ze hebben goede cocktails. Het is bij Luga’s trouwens heel vaak en heel lang happy hour (dat is het trouwens in veel café’s / bars hier in Beijing) waardoor de cocktails goed betaalbaar zijn.

saint augustine

Adres: 2/F, 7 Sanlitun Beili #7 / 朝阳区三里屯北里七号2层

8. Annie’s ~ Italiaans

De laatste in de rij is een Italiaans restaurant dat betaalbaar is én waar ze prima eten serveren.

restaurants in beijing
Foto nam ik met mijn oude telefoon, wát een beroerde kwaliteit!

Net als Wagas is ook Annie’s een keten en dit restaurant vind je op meerdere locaties in de stad. Westers eten kan erg duur worden (het is immers én westers én je bevindt je in de hoofdstad), en Annie’s is een goede budgetoptie. Voor een pizza betaal je ongeveer 55rmb, voor een pastamaaltijd tussen de 40 en 50rmb. Bij Annie’s maken ze ook cocktails, maar uit ervaring weet ik dat die niet heel lekker en dus niet de moeite waard zijn.

Adres: kijk op de site voor de diverse locaties.

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor wanneer je in Beijing bent en een avondje geen zin hebt in Chinees eten, maar ook niet naar de MacDonald’s wil rennen. 😉

Bekijk hier alle artikelen over eten in Beijing die ik aanraad.

Bij al deze restaurants ben ik één of meerdere keren geweest, dit zijn mijn persoonlijke ervaringen. Geen van de restaurants heeft mij een vergoeding gegeven om in deze lijst te verschijnen. Just saying.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “8 van mijn Favoriete Restaurants in Beijing”

  1. Leuk! Toen ik in Beijing was ben ik niet een westers restaurant (Fastfood ketens niet meegerekend) tegen gekomen. Ik vind het nog steeds een bizar verschil tussen Beijing en Shanghai. Qua food is het hier zó internationaal!

  2. Sanlitun en lekker eten, wat leuk om te lezen. Omg ik wil terug naar Beijing! Heerlijk om je blog te lezen!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares