TAG :: Mijn allereerste vliegreis TAG

Tags zie je hier maar heel sporadisch voorbij komen, simpelweg omdat ik ze meestal niet zo leuk vind om in te vullen. De ‘allereerste vliegreis’ tag vond ik echter wél leuk. Simpelweg omdat hij mijn nieuwsgierigheid aanwakkerde; want wat was ook al weer mijn eerste vliegreis? En hoeveel vluchten heb ik inmiddels gemaakt? In deze tag lees je de antwoorden op die en meer vragen.

Deze ‘Allereerste Vliegreis TAG zag ik bij Marcella, maar is door Co bedacht. De laatste twee vragen heb ik zelf toegevoegd.

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?

Dat moet in 2003 zijn geweest (als mijn geheugen me niet in de steek laat). In dat jaar vloog ik samen met een vriendin van de middelbare school naar Dublin. Mijn nicht en haar man woonden daar toen en tijdens een lang weekend vlogen we naar Dublin om de stad te zien.

Vanaf welke luchthaven vertrok je?

Vanaf Schiphol Airport. Mijn vriendin woonde in Amsterdam en de avond voor vertrek bracht ik bij haar thuis door. Ik meen dat het een belachelijk vroeg tijdstip was waarop we vlogen en zo kon ik op tijd komen.

allereerste vliegreis
Vliegen in Finland is niet altijd een pretje. Zéker niet in de winter.

Met welke maatschappij vloog je?

We waren allebei studenten en hadden niet veel geld te besteden. We vlogen dan ook met een budgetmaatschappij, ik geloof dat het RyanAir was.

Vloog je alleen of met iemand anders?

Zoals gezegd vloog ik met een vriendin van de middelbare school. Voor haar was het ook haar eerste vlucht, maar zij was iets minder relaxed dan ik. Ik was vooral heel enthousiast om te gaan vliegen; het leek me zo bijzonder!
Mijn vriendin was vrij bang. Beter; behoorlijk bang. Ze bleef bijna de hele nacht op en dronk heel wat biertjes. Die waren op het tijdstip van vertrek nog niet helemaal uitgewerkt.

Wat herinner je je nog van de vlucht?

Vrij weinig. Ik herinner me dat ik wat nerveus was vanwege de status van mijn vriendin, maar dat ging allemaal goed en zij mocht gewoon aan boord.
De vlucht was kort en verliep goed.

allereerste vliegreis
Mijn eerste verre reis alleen. Ik kwam terug van een maand Thailand.

Op welke luchthaven kwam je aan?

Dublin Airport. We gingen voor een lang weekend Dublin en vlogen daarom op die stad. Wel zo logisch, toch? We hoefden niet met een bus of taxi naar het centrum; we hadden onze privéchauffeur. Mijn nicht haalde ons op.

Wat deed je op je (vakantie)bestemming?

Wat ik me nog herinner is dat we naar het Trinity College zijn geweest en de Suger Loaf Mountain hebben beklommen. Molly Malone zag ik ook. En om te weten wat ik voor de rest deed zou ik mijn fotoboek erbij moeten pakken, maar die ligt in mijn ouderlijk huis.

Wanneer maakt je je tweede vlucht?

Dat was zo’n jaar of twee later. Samen met een huisgenootje vloog ik voor een lang weekend naar Berlijn. We sliepen in een hostel, aten goedkoop, bezochten het Reichstag en liepen over de Kurfürstendamm.

Wat was je ergste vlucht ooit?

De vluchten van en naar Pyongyang waren niet de beste vluchten die ik heb gemaakt. Het vliegtuig was oud, klein maakte heel wat geluiden die me niet echt ontspannen in mijn stoel deden zitten. Iets waar ik normaal geen last van heb; ik slaap nog voordat het vliegtuig is vertrokken.

Een andere niet zo’n fijne vlucht had ik afgelopen zomer. De vluchten op zich waren prima, maar ik had ontzettend veel vertraging én mijn bagage was achter gebleven. Ik zou Beijing – Hong Kong – Amsterdam vliegen, maar door een vertraging vloog ik Beijing – Hong Kong – Dubai – Amsterdam. Mijn bagage was in Dubai gebleven. Dat was best stressen omdat Miguel zijn trouwschoenen en heel veel versieringen voor onze bruiloft in mijn tas zaten.

allereerste vliegreis
In de zomer van 2016 vloog ik met Easyjet van Amsterdam naar Split.

Welke vlucht was de beste?

De vluchten die ik met Emirates maak zijn altijd heel goed. Ik vind het echt een heel fijne airline; klantvriendelijk, goede service, goed eten en een uitgebreide keuze aan inflight entertainment.
Vooral afgelopen zomer, toen ik plots via Dubai moest vliegen waren de grondstewards heel behulpzaam waardoor ik mijn aansluiting kon halen.

Take off vanaf 2010

Na de vluchten naar Dublin en Berlijn was het even rustig wat betreft vliegen. In 2005 vloog ik pas weer. Dat was mijn eerste lange vlucht; met Emirates vloog ik samen met mijn ouders en broer vanaf Düsseldorf naar Kuala Lumpur voor een reis van 3 weken door Maleisië. We zochten vrienden op en maakten een bijzondere reis waar ik goede herinneringen aan koester.
Na die reis was ik met het reisvirus besmet en vloog ik de hele wereld over. Alhoewel; ik vloog vooral richting het oosten. In 2007 ging ik voor een maand terug naar Azië.
Vanaf 2010 namen de vluchten aanzienlijk toe; ik vloog naar China, Thailand, Laos, de Verenigde Staten en vloog regelmatig terug naar Nederland.

Vlucht nummer ?

Tot voor kort hield ik mijn vluchten niet bij, maar dat gaat vanaf nu veranderen. Op flightdiary kun je al je vluchten invoeren en zo bijhouden. Ik vind het echt ideaal en heb onlangs, op een smoggy zondagmiddag, een heel aantal van mijn vluchten ingevoerd. Het leuke is dat de site niet alleen je vluchten bijhoudt, maar ook het aantal gevlogen kilometers, hoe vaak je de aarde om bent geweest en wat je meest bezochte vliegvelden zijn (Amsterdam & Peking).

Inmiddels heb ik 33 vluchten ingevoerd (een vlucht van Beijing naar Amsterdam met tussenstop in Dubai telt als 2). Er missen er nog een aantal en er komen dit jaar nog een aantal vluchten bij (naar Nederland & Shanghai).

Waar ging jouw allereerste vliegreis naar toe en hoe was dat?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “TAG :: Mijn allereerste vliegreis TAG”

 1. Wat leuk! Mijn eerste vlucht was in 1998 van Frankfurt naar Miami, wat een drama! Was doodziek… Wordt sowieso snel ziek in de lucht!

 2. Oudste hier is nu druk bezig met het boeken van haar eerste vliegreis. Ze gaat naar Albufeira. Pfffft …
  Zelf vloog ik voor het eerst toen ik 18 was geloof.

 3. Leuk om te lezen Yvon! Ik ben vorig jaar naar Dublin gevlogen, daar ben je inderdaad zo. Wel heftig dat je vriendin zoveel ging drinken. Daar zou ik me ook zorgen om maken… Gelukkig ging alles goed! Ik kende flight diary niet, maar ga daar nu ook mijn vluchten bijhouden. Handiger dan in de excel waarin we dat nu deden 😉

 4. Ik bedacht net dat ik hier 3 jaar geleden al iets over geschreven heb:
  https://ximaar.wordpress.com/2013/07/14/jul-14-vliegmatig-1/

  In 1998 was mijn laatste vlucht. Ik heb het niet nodig en fiets liever zwerf. Voor sneller naar een verdere bestemming kan ik prima met de trein uit de voeten.

  Ik heb wel eens een lijstje gemaakt met de diverse vluchten en ik heb nog berg oude tickets. Trein- en veerpontkaartjes buiten NL verzamel ik overigens ook.

  Ik heb wel 3x 2 maanden in Taiwan gewerkt, maar in ‘China’ werd het niet meer dan HongKong en Macao. Als ik was blijven werken, dan had ik inmiddels een paar jaar gesleten in Wuhan en andere staalsteden. Eerdaags ga ik ook de rest van je blogs lezen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares