De Verenigde Staten Noord-Amerika

Onnoemlijk veel krokodillen in de Alligator Farm in Saint Augustine

alligator farm in saint augustine

Vanaf het moment dat de tickets naar de Verenigde Staten geboekt waren ik wist dat ik naar Florida zou gaan riep ik dat ik alligators wilde zien. Het liefst wilde, want die hebben ze daar, in Florida. 😉 En gezien heb ik ze (helaas niet in het wild), in de Alligator Farm in Saint Augustine om precies te zijn.

alligator farm in-saint-augustine

Het park

Dat alligators oud zijn is algemeen bekend. Miljoenen jaren bestonden er alligators en vandaag de dag bestaan ze nog altijd. De Alligator Farm is geen miljoenen jaren oud, maar ze komt in de richting. Aan het eind van de 19e eeuw, in 1893, werd de farm opgericht in South Beach. In de loop der jaren heeft ‘de farm’ zich weten te ontwikkelen tot een volwaardig park. In de loop der jaren werd het meer dan een park; er word onderzoek gedaan en het is een plek om beschermde diersoorten een veilig ‘thuis’ te geven.

alligator farm in saint augustine

23 soorten krokodil-achtigen

Tijdens mijn bezoek realiseerde ik me pas hoeveel soorten krokodillen en alligators zich er in het park bevinden. In totaal zijn er 23 soorten te vinden, waardoor de Alligator Farm het enige park ter wereld is dat alle officeel erkende krokodilachtigen huisvest. Het park is niet heel groot, waar ik echt op m’n gemak kon rondlopen en niet het gevoel had meer te lopen dan te zien (zoals ik soms bij dierentuinen wel heb). Men heeft er onder andere Albino Alligators, Chinese alligators, Indian Gharials en Amerikaanse Alligators.

alligator farm in saint augustine

Zoals ik zei wilde ik graag krokodillen zien en dat is echt heel goed gelukt! Er zijn twee grotere plekken waar er meerdere alligators bij elkaar leven. Vrij snel na binnenkomst liep ik op een poel af met daar in en omheen een hoop alligators die doodstil van de zon lagen te genieten.
Verder is er een groot moeras waar een hoop alligators leven. Er gaat een brug over het moeras waardoor je als het ware door het moeras loopt en omringd wordt door de gators.

Zip lining & wildlife shows

Wat de Alligator Farm uniek maakt is het feit dat je er kunt gaan ziplinen over alle krokodillen! Er zijn twee verschillende hoogtes; een lagere, kortere route voor beginners en een hogere, langere route voor de durfallen onder ons. Helaas heb ik het niet kunnen doen, maar het zag er heel stoer uit! Is overdag zip linen nog niet spannend genoeg voor je, dan kun je ook ‘s avonds, in het donker, door het park scheren.

Voor $30 vlieg je in zo’n 2 uur over het park en zie je alle alligators en krokodillen van bovenaf.

alligator farm in saint augustine

Daarnaast vinden er de hele dag door shows plaats die je als bezoeker mag bezoeken. Er zijn een aantal verschillende (ik zag er helaas geen), waaronder de ‘alligator feeding‘, ‘rainforest review‘ en ‘realm of the alligator‘. Rainforest review lijkt misschien the odd one out, maar de Alligator Farm huisvest naast de groot gebekten ook vogels, reptielen en komodo’s.

Waar & wanneer

Je vindt de alligators op het volgende adres; 999 Anastasia Blvd  St Augustine, Verenigde Staten.
Ze zijn dagelijks geopend van 9 tot 5 en in de zomer van 9 tot 6.

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  29 July, 2013 at 3:26 PM

  jammer dat je niet kon Zip linen, lijkt mij zo mooi. Maar 2 uur .. pff
  Leuk die Aligators maar na 1 x zou ik er klaar mee zijn haha. In China geen krokodillen ?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   29 July, 2013 at 4:54 PM

   Hoi Elise,
   Bedankt voor je reactie. Zip linen had mij ook wel gaaf geleken, lekker snel boven de gators heen scheren.
   Ik heb ze in China nog niet gezien.

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  30 July, 2013 at 8:18 PM

  Ik heb ze ook gezien in Florida. Heel bijzonder die grote gevaarlijke beesten!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 August, 2013 at 4:03 PM

   Ja he? Ik had er wel een in het wild willen zien. Ben benieuwd naar hoe ik had gereageerd.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares