backpacken in zuid korea

Backpacken in Zuid-Korea: wat kost 4 dagen Seoul?

Er komen geregeld mensen op GoYvon terecht die op zoek zijn naar budgetinformatie over het reizen in Zuid-Korea. Dat vind ik tof, want dat betekent dat Zuid-Korea langzaamaan populairder begint te worden als reisbestemming. En dat vind ik persoonlijk meer dan terecht. Backpacken in Zuid-Korea is namelijk hartstikke leuk!

Backpacken in Zuid-Korea – 4 dagen Seoul

backpacken in zuid korea

In dit artikel deel ik wat mijn 4 dagen in Seoul mij kostten. Mijn vorige budgetpost dateert namelijk van 2012; op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten van reizen in Zuid-Korea.

Backpacken in Zuid-Korea ~ 4 dagen in Seoul

Mijn stedentrip naar Seoul was een redelijk spontane trip, maar toch wist ik mijn reis naar Seoul goed voor te bereiden. Plannen had ik genoeg; ik had een redelijk goed idee van wat ik wilde gaan doen en zien. Maar hoeveel mijn minivakantie me zou gaan kosten? Daar had ik geen idee van! Gelukkig viel het heel erg mee en hoeft Zuid-Korea helemaal geen dure bestemming te zijn.

Uitgaven in verschillende categorieën

Wanneer ik op reis ben houd ik altijd mijn uitgaven bij. De uitgaven zijn verdeeld over 5 categorieën.

Accommodatie: de kosten van een bed in een dorm, hotel, homestay of een andere vorm. Reis ik samen, dan kiezen we meestal voor een double room in een hostel. Soms met gedeelde douche, soms privé. Reis ik alleen, dan kies ik meestal voor een female dorm, afhankelijk van de prijs.
Eten & drinken: van ontbijt tot lunch en van tussendoortje tot diner. Alles wat ik eet & drink wordt opgeschreven, dus ook de flesjes water en de snacks voor de lekkere trek.
Vervoer: wanneer je backpackt reis je nogal wat af. Bus, taxi, trein of boot; elk ritje komt in de boeken terecht. Binnenlandse vluchten vallen hier wel onder, de overige niet (vooral omdat ik vanuit Beijing vlieg en het totaalplaatje met een vlucht naar de bestemming dan niet meer representatief is).
Uitstapjes: op reis bezoek ik natuurlijk wel eens een museum en doe ik een trekking of iets anders cultureels. Onder uitstapjes vallen alle entreegelden en tours.
Overigen: het visum, dat ene leuke souvenirtje dat ik niet kon laten liggen, de vuile was die gedaan moet worden of die paar centen die ik aan de toiletjuffrouw gaf. Onder overigen vallen alle andere kosten.

Accommodatie

In Seoul verbleef ik in een hostel, in een female dorm om precies te zijn. Ik sliep 4 nachten in het Kimchee Dongdaemun Guesthouse, op loopafstand van de Gwangjang Market. Voor een kamer met 4 bedden betaalde ik in totaal 44.000 won. Omgerekend is dit €35,29, wat neerkomt op €8,82 per nacht. Een prima prijs voor een kamer in een hostel.

Eten & drinken

backpacken in zuid korea

Zoals het een goed foodie betaamt heb ik me niet ingehouden als het gaat om eten en drinken. Ik dronk liters koffie (je vindt op elke straathoek een tentje) en at heel veel verschillende Koreaanse gerechten. Stuk voor stuk lekker, niet perse gezond.
Voor een beker ijskoffie (to go) betaalde ik tussen de 1600 en 3000 won, dat is tussen de €1,29 en €2,42. Voor mij valt dat onder de noemer betaalbaar, zeker wanneer je je bedenkt dat Korea een ontwikkeld land is en vrij westers.

Voor 5000 won heb je een goede kom noedels en voor iets minder dan het dubbele krijg je een wat uitgebreidere kom met bibimbap (zoals op de foto). In euro’s is dit zo’n €4,- tot €7,-.

Vervoer

In Seoul heb ik alleen gebruik gemaakt van de metro. Het metronetwerk is uitgebreid, makkelijk te gebruiken en kost niet veel. Ritjes met de metro maak je al vanaf €1,33. En prima manier dus om de stad te verkennen en snel in andere delen van deze metropool te komen.

doen in seoul

Uitstapjes

Doordat ik tijdens het hoogtepunt van MERS, en daardoor waren veel musea en andere bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Dit heeft met best wat geld bespaard. Het enige waar ik geld aan uitgaf was een food tour. Hier betaalde ik €35,00 voor, wat voor mij best veel geld is als het om tours gaat.

Overigen

Verder kocht ik tandpasta (want vergeten) & medicijnen, kocht ik ansichtkaarten en gaf ik geld aan een straatmuzikant. In totaal was dit een bedrag van 22400 won.

Gemiddelden

In totaal gaf ik in 4 dagen 144.650 won uit, dat komt neer op een gemiddelde van (omgerekend) net iets minder dan €30,00 per dag. Wat mij betreft een prima prijs voor Seoul / Zuid-Korea.

De kosten van backpacken in Zuid-Korea / Seoul: de conclusie

Hoewel het artikel van 2012 wat verouderd is, kan ik zeggen dat de prijzen / het gemiddelde nog steeds redelijk klopt. Afgelopen zomer (2015) gaf ik zo’n €30,00 per dag aan, voor alles wat ik deed. Het klinkt misschien enorm budget, maar ik heb niets gedaan omdat ik het te duur vond. Eerlijk gezegd heb ik deze trip niet zo op mijn geld gelet en praktisch alles gedaan wat ik wilde doen.

Hopelijk heb je wat aan deze update. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Backpacken in Zuid-Korea: wat kost 4 dagen Seoul?”

  1. maar ik heb niets gedaan omdat ik het te duur vond. bedoel je daarmee dat je alles gedaan heb wat de prijs ook was of niet?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares