slapen in Beijing Heyuan International Hostel

Slapen in Beijing: het Beijing Heyuan International Hostel

Afgelopen week waren Miguel en ik op stedentrip in Beijing. We waren eigenlijk van plan naar Shanhaiguan te gaan om daar het einde van de Chinese Muur te zien, maar sollicitatiegesprekken en een job fair deden onze plannen veranderen. Slapen in Beijing kan op talloze plekken, maar wij verbleven in het Beijing Heyuan International Hostel.

Locatie

Het Beijing Heyuan International Hostel bevindt zich in het Hai Dian District, vlakbij de halte ‘JiShuiTan’ van metrolijn 2. Vanaf de metro is het zo’n 10 minuutjes lopen naar het hostel.
In de buurt zijn een aantal restaurants waar je prima kunt eten. Zeker het restaurant naast het China Film and Art Research Center (met de grote ramen) is een aanrader.

slapen in Beijing Heyuan International hostel

Kosten

Voor een zes-persoonsdorm betaal je 90RMB per nacht. Ben je lid van HI Hostels, dan krijg je 5RMB korting op je bed in een dorm of 10RMB  in een dubbel (beiden per nacht).

Kamers & het sanitair

De kamer waar ik in verbleef was prima. Ik had een bed in een dorm voor 6 personen; een kamer met een bureau, kluisjes en 2 stoelen. Ik kreeg bij het inchecken de lakens en moest mijn eigen bed opmaken. De kluizen waren van een goede grootte; een 55L backpack zou er wel in passen. Jammer was dat er geen bedlampje is bij de bedden, waardoor het lastig lezen is in de avond.

Het sanitair vond ik wat minder. Nee, wacht, ik vond het vooral klein! Er zijn zowel westerse als hurktoiletten en ik had echt moeite om het toilet binnen te gaan en de deur dicht te houden. Op het westerse toilet kon ik niet eens fatsoenlijk zitten! Waarschijnlijk waren de ruimtes kleiner dan een vierkante meter.
De douches waren groter, maar hadden geen deur! Er was alleen een douchegordijn aanwezig dat als deur door moest gaan. De deur kan dus niet op slot. Onnodig te zeggen dat ik me behoorlijk ongemakkelijk voelde tijdens het douchen.

slapen in Beijing Heyuan International Hostel

slapen in Beijing Heyuan International Hostel

Gastvrijheid & sfeer

Het personeel in het Heyuan Hostel is vriendelijk. In eerste instantie (toen ik belde om te reserveren) vond ik ze wat onbeleefd, maar dat werd goed gemaakt toen ik in wilde checken. Ze waren behulpzaam en vriendelijk.
De sfeer in het hostel is prima. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte met comfortabele banken en een grote tafel om op / aan te zitten met je nieuwe vrienden. Want dat gaat hier gemakkelijk; contact maken met andere reizigers die in Beijing zijn.

Hygiëne

De gemeenschappelijke ruimte is schoon, net als de binnenplaats. De slaapruimtes zijn op zich ook oké, hoewel het geen overbodige luxe zou zijn om eens een keertje extra te vegen. Zeker de kamers voor vrouwen, met al dat haar wat rondslingert. Ik heb gehoord dat in sommige douches het water niet goed wegloopt en je tijdens het douchen in een flinke laag water staat.

slapen in Beijing Heyuan International Hostel

slapen in Beijing Heyuan International Hostel

Uiteindelijke score 7/10

Wanneer je op zoek bent naar een goed en rustig (geen feest-hostel) hostel dan is het Beijing Heyuan International Hostel een prima optie.
Nieuwsgierig geworden naar dit hostel en wil je meteen je overnachting in dit hostel boeken, dat kan! Klik hier om meteen te boeken.

Dit is een persoonlijke review, enkel gebaseerd op GoYvon haar ervaringen tijdens het verblijf in het Beijing Heyuan International Hostel.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares