bezienswaardigheden Hangzhou

Bezienswaardigheden Hangzhou & feestdagen

Wat gaat de tijd toch snel! Ja, het is een enorm cliché, maar wel waar. Vandaag een update over mijn vrije dagen, het werken op school en de bezienswaardigheden Hangzhou.

Bezienswaardigheden Hangzhou

bezienswaardigheden Hangzhou

Feestdagen

In de afgelopen maand heb ik heel wat feestdagen gevierd. Feestdagen die in verschillende landen worden gevierd. Zo vierde ik in november Thanksgiving bij een vreemde thuis. Het was in eerste instantie wat ongemakkelijk, maar later werd het toch leuk, gelukkig.
Anderhalve week later was het 5 december en dit vierde ik met een aantal vrienden. Eerst eten en daarna het bekende dobbelspel. Er waren zelfs pepernoten en schuimpjes aanwezig!

De eerstvolgende feestdag zal kerst zijn en dat zal een wereld van verschil zijn met vorig jaar. Op kerstavond is er een kerstfeest op school en moet ik een Chinees gedicht voordragen. Daarom ben ik sinds vanmorgen hard aan het oefenen om het onmogelijke mogelijk te maken. Het gedicht is namelijk 3 bladzijden lang!
Verder vrees ik dat ik beide kerstdagen moet werken, net als op Nieuwjaarsdag.

bezienswaardigheden Hangzhou

School

De afgelopen weken is het enorm druk geweest op school. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd en er is een nieuwe leerkracht gearriveerd die ingewerkt moest worden. Samen met mijn twee Amerikaanse collega’s geef ik veel les op een basisschool hier in Shaoxing. Het is stukken leuker dan de lessen die ik geef op de trainingsschool. Daarnaast heb ik veel ‘oral English classes’, wat betekent dat ik op school (Richard English) met de kinderen van de basisschool gesprekjes aanga. Het is een soort English salon.

Bezienswaardigheden Hangzhou

De dagen na Sinterklaas ging ik naar Hangzhou. Op de dag dat ik aankwam ging ik noodgedwongen winkelen. Veel van de kleren die ik bij me had begonnen langzaamaan kapot te gaan en ik had echt wat nieuws nodig.

Hangzhou is beroemd om haar ‘West Lake’ (西湖 – xī hú) en dat meer is waarvoor ik naar Hangzhou kwam. De omgeving rondom het meer staat vol met pagodes, tempels, tuinen en kunstmatig aangelegde eilandjes. West Lake is een World Heritage Site and wordt als volgt beschreven;

“influenced garden design in the rest of China as well as Japan and Korea over the centuries”  and as reflecting “an idealized fusion between humans and nature”.

fietsen in hangzhou

Het gebied rondom het meer is perfect voor een fietstocht en ik huurde dan ook een fiets om zo het meer rond te fietsen. Ik betaalde 100RMB borg en kon de fiets de hele dag gebruiken. Aan het eind van de dag betaalde ik slechts 9RMB (€1,02) voor het gebruik van de fiets. Het was de perfecte manier om het meer te verkennen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares