Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Verhalen stapelen zich op, ervaringen over nieuwe reizen willen gedeeld worden, het leven doet het verhalen vertellen even op zich wachten. En daardoor gebeurt het soms dat het delen van deze verhalen en ervaringen even op zich laat wachten. Gelukkig worden ze uiteindelijk toch verteld, zoals vandaag het verhaal over mijn boottocht over het Ashi Meer in Hakone.

Het stadje Hakone lijkt ons een mooie, rustige plek als vervolg op onze reis na aankomst in Tokio. Weg uit de drukte van de stad, dicht bij de natuur, zonder de continue prikkels van neonlichten en alle stadsgeluiden. Daarnaast kun je vanaf het Ashi Meer Mount Fuji zien – als je geluk hebt met het weer. Voor ons reden genoeg om dit kleine stadje te bezoeken tijdens onze reis door Japan.

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

boottocht over het ashi meer

Zo rond het middaguur komen we aan in Hakone. We vertrokken eerder die dag vroeg uit Tokio, maar door wat tegenslagen op het spoor komen we wat later dan gepland aan in dit kleine stadje. We checken in bij het hostel (Hakone Tent) waar we een nacht zullen slapen en gaan er vervolgens meteen op uit. We nemen één van de bussen naar het Ashi Meer. Met goed weer kun je vanaf het meer, met een beetje geluk Mount Fuji zien en aangezien het een prachtige dag is besluiten we de boot te nemen.

Voordat we echter op de boot stappen besluiten we een stuk langs het meer te lopen. Het is erg rustig en we genieten van de rust en de prachtige uitzichten over het meer.

Boottocht over het Ashi Meer

Het Ashi Meer is een kratermeer dat bij de Hakone berg ligt, een vulkaan die de ten tijde van ons bezoek onrustig was en waardoor we geen gebruik konden maken van de populaire Hakone Ropeway. Jammer, maar niets aan te doen. Gelukkig was de wandeling die we langs het meer maakten óók prachtig en ik heb dan ook niet het idee iets gemist te hebben.

Mocht je naar Hakone gaan en dezelfde wandeling willen maken, volg dan vanaf het vertrekpunt van de boot (Togendai-ko) het pad door het bos. Het is een duidelijk zandpad dat je niet kunt missen. Je komt langs wat vakantiehuisjes en een grasveld met barbecues, een plek waar de Japanners graag het weekend doorbrengen met familie en vrienden.

Boottocht over het Ashi Meer
Het veldje met de barbecues.

Hierna lopen we door richting een soort dam in het meer. Het water is ontzettend helder en ik zie de vissen zwemmen. En niet alleen vissen, want een klein stukje verderop bevindt zich een klein kiezelstrandje waarop wat mensen met hun hond aan het spelen zijn. De honden genieten van het verkoelende water en springen & zwemmen vrolijk in het rond. Niet ver van de honden vandaag spelen twee kinderen aan de waterkant.

Boottocht over het Ashi Meer

Het uitzicht op de bergen vanaf het kleine strandje, zó groen!

Boottocht over het Ashi Meer

De boot waarmee we de cruise maken ziet er nogal kitsch uit. Geen boot waar ik normaal gesproken op zou stappen, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. De boottocht over het Ashi Meer is kenmerken voor een bezoek aan Hakone en ik stap dan ook graag aan boord.

Boottocht over het Ashi Meer

Er zitten meerdere schepen in de vaart waardoor je op drie verschillende plekken kunt opstappen; de Togendai Haven, de Hakone-Machi Haven en de Moto-Hakone Haven. Tijdens je boottocht heb je grote kans dat je een ander schip tegenkomt.

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Een ander cruiseschip, of een klein bootje…

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Het is heerlijk op het dek van de boot. De zon die flink haar best doet, de groene bergen om me heen, het geluid van de wind die tussen de bergen over het water jaagt en wolken die langzaam overdrijven. De wind is behoorlijk aanwezig; ik moet het rokje dat ik aan heb tussen mijn benen klemmen om er voor te zorgen dat het niet omhoog waait.

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Naarmate we dichter bij de haven aankomen verschijnen er meer wolken. De lucht betrekt enorm en de bergen krijgen iets duisters en onheilspellends over zich. Een blauwe lucht had een prachtig beeld opgeleverd, maar de wolken hebben toch ook wel wat.

Na de boottocht over het Ashi Meer lopen we een stukje, op weg naar de Hakone Shrine met haar beroemde torii in het water. Een bijzondere plek, die haar eigen blog verdient.

Boottocht over het Ashi Meer in Hakone

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “Boottocht over het Ashi Meer in Hakone”

  1. Ah leuk, Japan! Ik mag over 5 weken en kan niet wachten. Dit ziet er trouwens heel erg on-japans uit (voor mijn gevoel), maar ga hem onthouden! Voor het geval de stad me teveel gaat benauwen ;)!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares