Europa Frankrijk Mijn Budget

Budget hotel in Parijs; Hotel Pavillon Villiers Etoile

parken in Parijs

Op het moment dat we besloten om naast Nederland ook Frankrijk en België te bezoeken gingen we vrijwel direct op zoek naar een budget hotel in Parijs. We wilden besparen op accommodatie en zo meer geld kunnen besteden aan overheerlijk Frans stokbrood, Franse (stink)kaas en rode wijn. We zochten dus een budget hotel in Parijs.

Budget Hotel in Parijs

budget hotel in Parijs

Waar wilden we verblijven?

Normaal gesproken letten we tijdens het backpacken goed op ons budget en verblijven we in hostels. Hostels zijn meestal goedkoper dan hotels, vandaar. Nadenkend over waar we in Parijs wilden verblijven kozen we al snel voor een double in plaats van voor een dorm.

In onze zoektocht naar een geschikte budget accommodatie ontdekten we al vrij snel dat hostels niet altijd goedkoper hoeven te zijn dan hotels. Zeker wanneer je voor een double kiest kan een hotel soms goedkoper zijn. We zagen dat een nacht in een double tussen de €20,- en €25,- per persoon, per nacht zou gaan kosten en hadden het gevoel dat er goedkopere opties moesten zijn.

Easytobook

Het internet is één groot oerwoud van site waarop je hotelkamers kan reserveren en elke site biedt ‘geweldige deals’ aan. Tijdens de zoektocht stuitten we op ‘easytobook‘. Een site waarop je hotels kunt boeken in elke stad die je maar kunt bedenken.
Het werkt erg makkelijk en is gebruiksvriendelijk. Een prima site om te gebruiken voor het boeken van een hotel.

Hotel Pavillon Villiers Etoile

Het hotel dat wij boekten was het Hotel Pavillon Villiers Etoile. Het hotel bevindt zicht tussen twee metrohaltes in en is op loopafstand van de Moulin Rouge. Een perfecte locatie.
De kamer was simpel, maar goed voor een paar nachten. Zeker wanneer je maar weinig tijd in je hotelkamer doorbrengt. Erg fijn was dat er een klein koelkastje aanwezig was waarin we onze kaas en sap (gekocht in de supermarkt om de hoek) koud hielden.

Behalve die supermarkt om de hoek vind je op loopafstand (minder dan 5 minuten) ook allerlei kleine winkeltjes, bakkers, koffiebarretjes, fruitwinkels en traiteurs. De ideale plek om een baguette, wat kaas en een espresso te halen voor een perfect begin van de dag.

Zou jij voor een budget hotel in Parijs kiezen?

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares