kosten van backpacken in zuid korea

Budget Zuid Korea: de Kosten van Backpacken in Zuid-Korea

Elke reis houd ik precies de uitgaven bij. Elke cent wordt opgeschreven om aan het eind van de reis precies te kunnen achterhalen waar het geld naar toe is gegaan. Tijdens de reis naar Zuid-Korea noteerde ik dan ook weer nauwgezet elke won die we uitgaven. In deze blogpost vertel ik je alles wat je weten wilt over je Budget Zuid-Korea en laat ik je zien wat 21 dagen in Zuid-Korea kost (voor 2 personen).

Update: in 2015 was ik weer in Zuid – Korea. Lees wat het reizen in Seoul toen kostte.

Budget Zuid-Korea ~ de kosten van backpacken in Zuid Korea

Ten tijde van onze reis was de wisselkoers als volgt:
1000 won = €0,68. 50.000 = €33,90

Bij mijn voorbereidingen vond ik maar heel weinig informatie over de kosten voor reizen in Zuid-Korea. Met de informatie die ik vond besloot ik om ons budget op 50.000 won per persoon, per dag vast te zetten. Als richtlijn zodat we niet te veel geld uit zouden gaan geven.

Uitgaven in verschillende categorieën

Wanneer ik op reis ben houd ik altijd onze uitgaven bij. De uitgaven zijn verdeeld over 5 categorieën.

Accommodatie: de kosten van een bed in een dorm, hotel, homestay of een andere vorm. We kiezen meestal voor een double room in een hostel. Soms met gedeelde douche, soms privé.
Eten & drinken: van ontbijt tot lunch en van tussendoortje tot diner. Alles wat we eten & drinken wordt opgeschreven, dus ook de flesjes water en de snacks voor de lekkere trek.
Vervoer: wanneer je backpackt reis je nogal wat af. Bus, taxi, trein of boot; elk ritje komt in de boeken terecht. Binnenlandse vluchten vallen hier wel onder, de overige niet (vooral omdat wij vanuit Beijing vliegen en het totaalplaatje met een vlucht naar de bestemming dan niet meer representatief is).
Uitstapjes: op reis willen we natuurlijk wel eens een museum bezoeken en doen we een trekking of iets anders cultureels. Onder uitstapjes vallen alle entreegelden en tours.
Overigen: het visum, dat ene leuke souvenirtje dat ik niet kon laten liggen, de vuile was die gedaan moet worden of die paar centen die ik aan de toiletjuffrouw gaf. Onder overigen vallen alle andere kosten.

budget zuid korea

Accommodatie

Wij verbleven meestal in motels. In Zuid-Korea zul je maar weinig hostels tegenkomen. Zeker in de wat kleinere steden zijn het vooral motels waar je zult verblijven. In de meeste van deze motels staat een tweepersoonsbed, een badkamer (met bad) een grote televisie en een desktop computer.
Wij betaalden tussen de 30.000 & 40.000 won per  nacht voor een kamer. We sliepen bij aankomst in Seoul in een hostel, de review daarvan kun je hier lezen.

Eten & drinken

Zuid-Korea heeft een enorme variëteit aan eten en drinken te bieden. Restaurants met Koreaans eten vind je overal en in de grotere steden vind je ook meer dan genoeg westerse keten, mocht je voorkeur daar naar uitgaan.
Je kunt voor zo’n 5000 won al een maaltijd hebben, wat een goede prijs is. In westerse restaurants betaal je meer; daar beginnen de prijzen bij zo’n 10.000 won.
Er is iets waar je goed op moet letten wanneer je uit eten gaat in Zuid-Korea. Op sommige menukaarten zul je een maaltijd aantreffen die goed geprijsd is en waar je wel interesse in hebt. Zorg, voordat je bestelt, dat je weet of dit bedrage per persoon is of dat het voor de maaltijd is. Het is ons namelijk overkomen dat we dachten dat het de prijs voor het gerecht was, maar dat het de prijs per persoon bleek te zijn. Dan wordt je avondmaaltijd ineens een stuk duurder.

eten in seoul

Vervoer

Aan vervoer gaven we gemiddeld per dag 7.612 won uit. Dit waren de bussen om van de ene stad naar de andere te gaan, maar ook de ritjes die we met de metro in Seoul maakten.

Uitstapjes

Per persoon kwamen de kosten voor de uitjes op 8.905 won per dag. De meesten bezienswaardigheden kosten 3000 won. In deze kosten heb ik ook de kosten voor de Temple Stay (50.000 won per persoon) en de Tour naar de DMZ (77.000 won per persoon) opgenomen.

Overigen

Gezamenlijk gaven we 5.690 won per dag uit aan overigen. Dit waren boeken (we kochten een flinke stapel boeken, souvenirs en nog wat andere spullen.

Gemiddelden

Uiteindelijk gaven we, met ons tweeën, in 21 dagen, in totaal 2163000 won uit. Dat komt neer op een gemiddelde van 51500 won per persoon, per dag. Omgerekend is dat €35.02 per persoon, per dag. 

Conclusie Budget Zuid Korea

Ik was wat huiverig om door Zuid-Korea te gaan backpacken. Het staat niet bekend als populaire bestemming onder backpackers en het is een stuk duurder dan andere Aziatische landen. En dat is enerzijds jammer, want Zuid-Korea hoeft helemaal niet duur te zijn en is een land waarin je prima kunt backpacken. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik graag nog eens terug ga. Er is nog zoveel te zien en te doen!

Update: in 2015 was ik weer in Zuid – Korea. Lees wat het reizen in Seoul toen kostte.

budget zuid korea

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Budget Zuid Korea: de Kosten van Backpacken in Zuid-Korea”

 1. hallo, mijn naam is Louisa en ik ben eigenlijk van plan om naar Zuid-Korea te gaan met mijn ouders en zusje.

  Ik wil me graag gaan informeren en toen zag ik u blog en ik vroeg me af hoe je kan zien of het eten per gerecht is of per persoon, staat het aangegeven op de menu??

  met vriendelijke groet,
  Louisa

  1. Hoi Louisa,

   Wat leuk dat jullie naar Zuid-Korea gaan!
   Hoe je dat kunt zien weet ik eerlijk gezegd niet, wij hadden daar dus ook problemen mee.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares