Beijing Reizen in China

HOTSPOT: Central Perk Beijing ~ op bezoek bij Friends

Het was een paar weken geleden dat ik via Culy.nl las over het bestaan Central Perk Beijing, het beroemde café uit de serie Friends. Het bestaan er van in Beijing om precies te zijn. Onderaan het artikel stond het adres; het bleek niet ver van ons huis te zijn. Hoewel ik geen echte Friends-fan ben, wilde ik er toch heen om het met eigen ogen te bekijken. Zo geschiedde afgelopen zondag; ik ging naar Central Perk Beijing.

central perk beijing

Central Perk Beijing in het SOHO

Op het moment dat ik binnenloop waan ik me daadwerkelijk in Central Perk. Alles ziet er precies zo uit als in de tv-serie van jaren geleden. De beroemde bank, het ‘koffiebord’ en het raam zijn identiek aan het Central Perk Cafe zoals dat er in de negentiger jaren uitzag.

central perk beijing

Central Perk Beijing in redelijk klein, ik denk dat het hele café zo’n 30m² beslaat. Best krap, zeker omdat het een redelijk druk bezochte plek lijkt te zijn. Op de zondagmiddag dat ik er was, zat het café vol en moesten mensen wachten tot er een plaatsje vrij kwam.

central perk beijing

De televisie staat continue aan en laat onafgebroken oude afleveringen Friends zien. Een lichtelijk nostalgisch gevoel overvalt me… Bestel je een koffie of een brownie (zoals die ook in het ‘echte’ café te bestellen was), dan komt die met het Friends logo in het schuim geschreven of van poedersuiker gemaakt op je brownie.

central perk beijing

Waar vind je het Central Perk Beijing?

Neem lijn 2 of 6 en stap uit op Chaoyangmen station. Verlaat het station via uitgang A en loop in de richting van de ‘overpass’, de voetgangersbrug over de straat en de Pizza Hut. Loop ongeveer een kilometer in deze richting (10-15 minuten). Na een kilometer zul je aan je rechterhand een klein busstation zien. Wanneer je deze kant op kijkt zul je daar achter het Chaowai SoHo zien. Hier moet je zijn! Bij het SoHO zijn plattegronden en bordjes die je de weg wijzen.

Het adres in het Chinees & Engels is als volgt;

朝阳门外大街,朝外SOHO,A区0616室
Central Perk, Chaowai SOHO, 6 Chaoyangmenwai Dajie, Building A, Suite 0616.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Daar ben ik geweest! | Nanda's Daily
  31 August, 2013 at 8:45 PM

  […] niet echt bestaat. Feit! Alleen,…de namaak van de filmset bestaat wel echt! In Beijing! Lees hier hoe het er […]

 • Reply
  Filmlokaties op vakantie | Wandernan
  4 August, 2014 at 3:21 PM

  […] niet echt bestaat. Feit! Alleen,…de namaak van de filmset bestaat wel echt! In Beijing! Lees hier hoe het er […]

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares