Leven in Beijing

Leven in China #3: wortelsap, boeken & KTV

chinese muur

Een nieuw jaar, een nieuwe ‘aflevering’ van Leven in China! In 2014 ga ik door met het wekelijks plaatsen van foto’s die ik maak gedurende de week. Dit wekelijkse blogje wordt goed gelezen en jullie als lezers zijn altijd enthousiast met het geven van reacties op deze blogs, dus ik houd voorlopig nog niet op!

Wortelsap, boeken & KTV

De eerste foto van het nieuwe jaar die ik op Instagram plaatste was er een van wortelsap. Ik begon het nieuwe jaar gezond! En lekker, ook niet onbelangrijk. Ik begon het nieuwe jaar trouwens ook met een hartverzakking. Oudjaarsdag had ik gewoon gewerkt en ik was behoorlijk moe. Tijdens het lezen was ik in slaap gevallen. Om 12 uur zocht de Amerikaan me op om me een nieuwjaarszoen te geven. Ik was schijnbaar heel ver weg want ik schrok me dood! Hyperventilatie heb ik nog nooit gehad en ik weet dus niet precies hoe het voelt, maar ik denk dat ik er niet ver vanaf zat!

Mijn favoriete plek in de boekhandel! Ik houd van reizen, nieuwe culturen ontdekken en op pad zijn. 26 januari mag ik eindelijk weer op reis! Na afgelopen zomer naar de Verenigde Staten zijn geweest ben ik nog niet weer op vakantie geweest, dus het is wel weer tijd. 26 januari vertrekken de Amerikaan en ik om 3 uur ‘s nachts naar de Filipijnen! We hebben 12 dagen om wat van het land te zien en lekker uit te rusten. We willen een mix van natuur, actief, stad & strand. Deze week gaan we plannen.

Deze maand focussen we op school op de core skills, waaronder science. Ik gaf een les over levend en niet-levend en liet de kinderen uitzoeken wat eigenschappen zijn die veel levende dingen gemeen hebben. Een super leuke les. Vooral ook vanwege de redenen die kinderen gaven.

Donderdag ging ik in mijn lunchpauze even naar de Flower Market om wat bloemen te halen voor een les die ik ‘s middags zou geven. Daar zag ik ze al klaar staan; de kerstbomen voor kerstmis 2014 😉

Deze foto is niet zo heel scherp omdat ik een foto van een foto maakte. Donderdagmiddag gaf ik een art lesson met een provocation. Ik bereidde een aantal dingen voor zoals op de foto waardoor de kinderen weten wat ze ‘moeten’ tekenen en helemaal zelfstandig aan de slag kunnen. Ik hoefde de 3- en 4-jarigen bijna niks uit te leggen, ze gingen zo aan de slag!

Deze lagen nog ergens achter in de kast. Bewust! Zodat we ze niet meteen zouden opeten. Lekker hoor, om in januari nog kruidnoten te eten.

Bubble Tea! Zo lekker! Ik drink het niet zo vaak meer, maar het blijft lekker. In Shaoxing, waar ik eerst woonde dronk ik het heel vaak. Koud in de zomer, warm in de winter. Ik neem nu ook vaak limoen & kumquat, lekker zuur.

We bestelden een schoenenrek (?) via Amazon en dat zette Sporty even voor ons in elkaar. Ideaal, zo’n handige kat!

Zaterdagmiddag kreeg ik een berichtje via WeChat van mijn leidinggevende of ik zin had om naar de KTV (karaoke) te gaan zondag. Dit als afscheid voor Daifu, onze dokter op school. Daar zeg ik geen nee tegen! We waren met een klein groepje (5 in totaal), want niet iedereen was uitgenodigd. Een select groepje om wat banden tussen bepaalde mensen te versterken. Een van mijn directe collega’s was er bij en zo konden wij een beetje bonden. Zij is een leuke meid en heel enthousiast, maar durft niet alles te doen vanwege de andere leerkracht op onze groep. Een beetje ingewikkeld, maar ze houdt zich een beetje in uit angst voor de reactie van de andere leerkracht (die echt niets doet!).

Niet zo heel veel foto’s deze week, ik moet zeggen dat ik het vaak ook vergeet hoor, om foto’s te maken. Veel dingen zijn voor mij vanzelfsprekend, maar voor jullie waarschijnlijk niet. Mocht je dan ook ergens nieuwsgierig naar zijn en er graag een foto van willen zien, laat het me maar weten.

You Might Also Like

10 Comments

 • Yvonne
  Reply
  noeps1Elise
  6 January, 2014 at 6:47 AM

  Wha, die thee ziet eruit als appelmoes, raar kleurtje. Zou t niet zomaar pakken in de winkel denk ik. Liggen er vetkrijtjes op de bordjes ? Is dat een schoenenrekje ? Gaaf he, de kat zit altijd overal met de neus bovenop. Gr . Elise

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2014 at 1:40 PM

   Haha, appelmoes?
   Op de bordjes liggen inderdaad vetkrijtjes (crayons), daar kleuren de kinderen meestal mee.
   En het schoenenrekje was een DIY, dus moest nog even in elkaar gezet worden.

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  6 January, 2014 at 6:57 AM

  Ik zeg niks, je weet wel wat ik bedoel 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   6 January, 2014 at 1:37 PM

   Niet? Ik heb geen idee waar je het over hebt! 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  6 January, 2014 at 9:56 AM

  Ik ben ook dol op reisboeken, heb er zelf ook al heel wat

 • Yvonne
  Reply
  isis45
  6 January, 2014 at 11:45 AM

  Leuke impressie weer, maar sinaasappel-wortelsap is niet zo mijn ding. Gelukkig heeft iedereen zo zijn eigen smaak.

 • Yvonne
  Reply
  Fenny
  6 January, 2014 at 11:59 AM

  Leuk weer!

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  6 January, 2014 at 6:51 PM

  Ik ben normaal best wel een theeleut maar deze thee ziet er nu niet direct uit als iets wat ik echt wil proeven…
  Leuk dat jullie naar de Filipijnen gaan! Mijn neef is getrouwd met een Filipijnse en vandaar dat ik er weleens wat filmpjes e.d. van heb gezien….

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  6 January, 2014 at 7:55 PM

  Heerlijk zo’n handige kat!

 • Yvonne
  Reply
  iliveformydreams
  8 January, 2014 at 8:32 PM

  Leuke foto’s en handig hoor zo’n kat 😉

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares