Werken als TEFL leerkracht

Een stap dichter bij China met de TEFL cursus!

tefl cursus

Jongens, ik kan het bijna niet geloven! Het is nog maar een paar weken voor vertrek. Inmiddels heb ik mijn TEFL cursus afgerond en daarmee kan ik dus weer iets van mijn ‘to do list’ afstrepen.

Een stap dichter bij China met de TEFL cursus!

Het goede nieuws (sorry mam, pap, Wouter & eventueel anderen die wat minder enthousiast zijn over het feit dat ze me 6 maanden niet zullen zien) is dat ik mijn online TEFL cursus heb afgerond! De vele uren die ik de afgelopen weken achter de laptop heb doorgebracht, zijn niet voor niets geweest. Het betekent dat ik officieel in China mag gaan lesgeven. En niet zomaar les, ik mag Engelse les geven! Best een prestatie voor iemand die op de middelbare school bijna nooit voldoendes wist te halen en hopeloos was als het om de grammatica van de Engels taal ging.

Het enige dat ik nog moet doen voor de cursus is het volgen van een trainingsweekend, maar dat zal ik in Beijing gaan doen. Tijdens het trainingsweekend zal ik praktische tips krijgen en met medecursisten zullen we situaties gaan naspelen en lessen gaan voorbereiden. Hier kijk ik enorm naar uit, eindelijk de andere mensen die deze TEFL cursus hebben gedaan ontmoeten. Ben ook heel benieuwd naar waar ze vandaan komen.

TEFL cursus

Overige voorbereidingen

Met alle andere voorbereidingen (visum ophalen in Den Haag, ticket boeken, dozen inpakken, kamer leegruimen, inentingen, etc.) die ik nog moet treffen voordat ik weg kan gaan begin ik na volgende week. Dan zit mijn vervangingsbaan op de Prins Clausschool er op en is het vakantie. Althans, dat scholen hebben dan vakantie. Ik werd dan nog even door tijdens de vakantie zodat ik wat extra geld heb voor tijdens mijn tijd in China en de reis die ik daarna wil gaan maken.

Lees hier meer over mijn ervaringen met de TEFL cursus.

You Might Also Like

5 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mam
  9 July, 2010 at 3:10 PM

  Inderdaad er hard voor gewerkt en nu alles gehaald. Mooi. Iets minder voor ons maar daar komen we wel overheen. Voor jou een mooie uitdaging. Op naar China.

 • Yvonne
  Reply
  Juul
  11 July, 2010 at 3:11 PM

  Knap hoor.

 • Yvonne
  Reply
  ° Insoon °
  13 July, 2010 at 3:11 PM

  Super dat je die cursus goed hebt afgerond… en nu dus druk bezig met alle andere voorbereidingen voor je reis naar China. Succes hoor!
  liefs Insoon

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  22 July, 2010 at 3:55 PM

  Ik vind dit zo stoer. Ik begrijp die kriebels best hoor, mijn dochter had ze 2 jaar geleden ook. Baan opgezegd en is als reisleidster gaan werken .. tot de liefde om de hoek kwam kijken.
  Ik hoop dat je ontzettend veel plezier daar hebt en heel veel voldoening zult vinden in het werk.

  gr. Elise

  pss .. ik blijf je volgen hoor

 • Yvonne
  Reply
  Inge
  30 July, 2010 at 3:12 PM

  Hey meis,
  kreeg een mailtje van een nieuw berichtje van jou over visum aanvragen, maar ik kan hem niet vinden op je site .
  XX

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares