Leven in Beijing

Leven in China Maand #65 – Chinees Nieuwjaar, dumplings maken & lege metro

Leven in China

Op deze tweede dag van mijn vakantie voor het Chinees Nieuwjaar zit ik al vroeg aan mijn bureau om alweer de 63e ‘Leven in China’ te tikken. In de aflevering zie je hoe leeg de metro in Beijing de afgelopen week al was, zie je foto’s van de Nieuwjaarsviering op school en ik maakte dumplings.

Chinees Nieuwjaar, dumplings maken & lege metro

metro in Beijing

Wat is het vroeg! Wanneer ik om 7 uur op het station kom ben ik al even wakker, ongeveer een klein uurtje. Het kost me weinig moeite op te staan, maar dat betekent niet dat ik er al helemaal aan gewend ben. Zo vroeg in de ochtend is de metro nog behoorlijk leeg. Het komt deels doordat deze lijn de stad uit gaat, anderzijds doordat het Chinees Nieuwjaar voor de deur staat en veel mensen al naar huis zijn.

Chinees Nieuwjaar

Op de laatste schooldag voor de vakantie vierden we het Chinees Nieuwjaar alvast op school. Buiten (in de kou) genoten we van een leeuwendans en mannen op stelten. Beiden waren érg indrukwekkend en mooi om te zien. Tijdens het optreden maakte ik heel wat foto’s en filmpjes, die kon je eerder deze week in de blog ‘Chinees Nieuwjaar ’16: leeuwendans & steltlopers‘ zien.

dumplings maken

Na de optredens was er een activiteitenprogramma dat in het teken van het Chinees Nieuwjaar stond. Met een groep kinderen maakte ik lantaarns, een zandtekening en een aap van play dough. De man die deze workshop gaf is érg goed met play dough. Op zijn werktafel had hij alle dieren uit de zodiak staan. Hier zie je mijn zodiak; het varkentje. Ziet er perfect uit, toch?
Na het programma dat we aan het eind van de ochtend afrondden was het ‘s middags tijd om te eten met collega’s. Samen maakten we dumplings en kletsten heel wat af. Voor mij dé kans om mijn nieuwe collega’s wat beter te leren kennen.

eten in Beijing

Vrijdagavond bracht ik met vrienden door. We aten hot pot en speelden het spel ‘Cards against Humanity’. Een spel dat ik nog niet eerder had gespeeld, maar heel leuk bleek. Het was op sommige momenten zó leuk dat de tranen (van het lachen) over mijn wangen rolden. Het is een spel dat niet iedereen leuk zal vinden; de humor is soms érg zwart, wat racistisch, maar ook seksistisch.

dumplings maken

Zaterdag was ik door vrienden uitgenodigd voor een Hong Bao-feestje. We maakten dumplings (dit is de vulling), aten home made food en wisselden nutteloze cadeau’s uit.

dumplings maken

Zelf bracht ik kleine appelflappen en kaasbroodjes mee. Aangezien dit soort dingen hier niet gemakkelijk te krijgen zijn maakte ik ze zelf. Het leek eerst compleet mis te gaan omdat het deeg dat ik had gemaakt veel te droog was, maar na wat water toegevoegd te hebben kwam het gelukkig goed.
Dumplings maken kán veel werk zijn, gelukkig spelen supermarkten daar goed op in en kun je het deeg kant en klaar in de winkel kopen.

Nieuwe week

Deze week heb ik vakantie én ga ik op reis. De eerste dagen van de week zal ik werken aan mijn site en ik wil naar het station om een filmpje te maken over het Chinees Nieuwjaar. Vrijdag heb ik een meeting voor onze reis en moet ik Sporty naar de oppas brengen. Zaterdagochtend zal het vroeg opstaan worden, want dan gaan Miguel en ik op reis voor een paar dagen! Waar de reis heen gaat lees je later deze week!

Fijne week!

You Might Also Like

10 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  2 February, 2016 at 8:24 AM

  Ziet er allemaal lekker en gezellig uit. Hoe bevalt je nieuwe baan eigenlijk?
  Oh en dan dus op reis ook. Ben benieuwd waar naar toe. In ieder geval veel plezier!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 February, 2016 at 2:20 AM

   Mijn nieuwe baan bevalt goed! Het is wel wennen en allemaal heel erg nieuw, maar ik ben er erg blij mee.

 • Yvonne
  Reply
  mirjam1965
  2 February, 2016 at 9:36 AM

  Jammer dat dumpling maken zo veel werk is, leek me wel leuk om te maken. Ik wens je fijne dagen toe! Heb je al wat meer contact met je collega’s?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 February, 2016 at 2:34 AM

   Langzaamaan steeds wat meer. Het is een vrij grote school dus ik ken lang niet iedereen, maar de mensen op dezelfde verdieping daar maak ik regelmatig een praatje mee.

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  2 February, 2016 at 11:41 AM

  Toch bijzonder, dat Chinese Nieuwjaar! Heerlijk dat je even vrij hebt en lekker op reis gaat. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  2 February, 2016 at 3:03 PM

  is wel een spel voor mij denk ik. Ik houd enorm van zwarte humor 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 February, 2016 at 2:46 AM

   Potje doen dan, wanneer ik weer eens in Nederland ben? 🙂

 • Yvonne
  Reply
  tea
  2 February, 2016 at 9:45 PM

  Cards against Humanity is een van mijn favoriete ‘spelletjes’ en een goede manier om iemand eens echt goed te leren kennen :’)

  Wat vonden ze van de appelflappen en kaasbroodjes?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 February, 2016 at 2:49 AM

   De bak met de flappen en broodjes was aan het eind van de avond leeg, ik ga er vanuit dat iedereen ze lekker vond.
   Je leert elkaar inderdaad goed kennen door dit spel. 🙂 Ik speelde het nu met mensen die ik wat minder goed kende en dan is het wel lastig om goede combo’s te maken. Had namelijk geen idee of ze mijn combo’s leuk zouden vinden.

 • Yvonne
  Reply
  philippine
  3 February, 2016 at 5:41 AM

  Wat een leuke week! Ben benieuwd waar jullie reis naar toe gaat, mijn backpack is ook weer gepakt, vannacht vlieg ik naar Sri Lanka. Geniet van een fijne tijd

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares