Typisch Chinees

Chinglish; ‘bitch boys’ & ‘one nip is enough’

chinglish

In deze ‘Chinglish’ rubriek plaats ik foto’s van grappige, foute Engelse teksten die ik tegenkom. Dit kan van alles zijn, van kleding tot gerechten op een menukaart. Chinglish is de foute vertaling van het Chinees naar het Engels. Vandaag Chinglish op kleding.

Love Chinglish: One nip is enough

Deze foto nam ik een tijd geleden in de kantine van de universiteit waar ik werkte. Een studente droeg deze bijzondere trui. Ik denk niet dat ze enig idee had wat de tekst precies betekende. Ik kon met moeite mijn lachten inhouden, zij poseerde met plezier voor mijn foto.

chinglish

If you think my tits …

Op dezelfde universiteit als waar ik de vorige foto maakte, maakte ik deze foto. Dit jongetje zat in mijn klas, ik gaf hem les. Dit shirt is toch wel het beste shirt dat ik ooit heb gezien. De ouders hadden hier overduidelijk geen flauw idee van wat er op het shirt staat.

Chinglish

Bitch Boys

Een paar dagen geleden ging ik naar de lokale markt om daar mijn tas en een jurkje te laten maken. Al lopend langs de andere kraampjes zag ik deze twee shirts hangen.

chinglish

Tasty coffee

Niet alleen op kleding kom je Chinglish tegen. Ook op veel menukaarten en verpakkingen kom je de meest grappige teksten tegen. Dit soort teksten kun je de volgende keer verwachten met nu alvast een foto van een café waar je wel heel speciale koffie kunt krijgen.

chinglish

Welke is jouw favoriet?

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  deanderewereld
  29 July, 2012 at 8:55 AM

  Hahaha! Dat shirt van ‘if you think my tits…..’ En dan heeft ook nog zo’n jong kindje het aan. Ik vraag me af wat ze denken dat er staat.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 August, 2012 at 6:25 PM

   Meestal hebben ze geen idee wat er staat! Engels is zo populair, dat willen ze overal op!

 • Yvonne
  Reply
  T
  30 July, 2012 at 12:43 AM

  hahaaah , dit is wel heel erg lost in translation. Geweldige post

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 August, 2012 at 6:29 PM

   Hij is leuk he? Er gaan er nog meer komen, dus hou het hier in de gaten 😉

 • Yvonne
  Reply
  Michelle @ The World is a Book
  31 July, 2012 at 9:22 PM

  Haha this made my day! Hilarisch! Doe mij ook zo’n t-shirt 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 August, 2012 at 6:32 PM

   Zou je zo’n shirt kopen, met Chinglish er op? Voor de leuk, omdat je weet dat het fout is? Mij lijkt het namelijk wel wat. 🙂 En er is keus te over!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares