chinese muur bezoeken

Festival op de Chinese Muur :: Great Wall Music Festival met David Guetta

Al weer een ruime week geleden vond er een festival op de Chinese muur plaats. Tijdens dat festival heb ik heerlijk mee zitten zingen met de hits van David Guetta. Het was echt een geweldig optreden op een geweldige locatie en ik heb genoten van het optreden. Het festival zelf daarentegen….

Festival op de Chinese Muur :: Great Wall Music Festival

Het zal via een nieuwsbericht van the Beijinger zijn geweest dat ik over het festival hoorde. Nou ben ik niet zo’n festivalganger, maar bij het lezen van de naam ‘David Guetta’ begon mijn bloed toch wel iets sneller te stromen. David Guetta maakt goede muziek en het leek me heel bijzonder om bij een optreden van hem aanwezig te zijn, zeker gezien het feit dat dit optreden op de Chinese Muur zou plaats vinden.

Great Wall music Festival op de Chinese muur

Kaartjes

Kaartjes konden zowel online besteld worden als bij diverse winkels gekocht worden. Het leek mij handig ze online te bestellen; op die manier kon ik ze op mijn werk laten bezorgen. Dat leek me ideaal! Het was verre van ideaal. Mijn eerste bestelling werd zonder reden geannuleerd, die kaartjes kreeg ik nooit te zien.
Bij een tweede poging kwam de bestelling wel door. Ik moest echter zelf meerdere malen bellen om de kaartjes ook daadwerkelijk te ontvangen. Best wel irritant! Uiteindelijk kwam het goed en had ik de kaartjes ruimschoots in huis.

Great Wall music Festival op de Chinese muur

De organisatie van het festival

Of moet ik de non-organisatie zeggen? De organisatie van het Festival op de Chinese Muur was ronduit beroerd. Je zou verwachten dat men bij zo’n grootschalig festival weet wat men doet en rekening houdt met het aantal mensen. Niets van dat!

Ten eerste was het vervoer niet goed geregeld. Op de site was een bepaalde locatie voor de shuttle-bussen aangegeven, maar daar aangekomen bleek dit de verkeerde plek te zijn. Hals over kop stapten Miguel en ik een taxi in die ons naar de juiste locatie bracht. Daar was het een complete chaos met een honderdtal mensen die zich in zo’n 6 bussen moesten zien te ‘proppen’.

Op het festivalterrein aangekomen zag het er al niet veel rooskleuriger uit. Er waren een aantal bars, maar slechts 1 plek waar munten gekocht konden worden. En dit voor meer dan 1000 festivalgangers. Er stond vanzelfsprekend een enorm lange rij, niet alleen omdat er maar een verkoopplek was, maar omdat er ook maar 1 persoon was die de munten verkocht. Munten die overigens behoorlijk aan de prijs waren; 50RMB per stuk. In China is dat veel voor 1 munt! Ik geloof dat festivals als Lowlands en PinkPop hun munten nog niet eens voor meer dan €5,- verkopen. Met je munt kon je zowel water, frisdrank als bier en mixdrankjes kopen, alles was even duur.

Eten was er bijna niet, er was slechts 1 kraampje waar men bratwurst kon krijgen. In eerste instantie ook voor 50RMB, maar al snel werd de prijs verdubbeld omdat er niet genoeg voorraad was. Belachelijk natuurlijk!

Great Wall music Festival op de Chinese muur

En dat was nog niet alles! Het water mocht op een bepaald moment niet meer in flesjes uitgegeven worden, want in eerste instantie wel gedaan werd. Verder bleek rond een uur of 9, half 10 dat al het drinken al op was. Er was geen fris- of sterke drank meer te krijgen, enkel nog water. Hartstikke slecht natuurlijk wanneer je een groot festival organiseert!

David Guetta

Het enige dat Cool DJ Agency in mijn ogen goed heeft weten te doen is het binnenhalen van David Guetta. Wat een fantastische dj is hij! Hij wist de menigte op te zwepen, mee te krijgen en een geweldige sfeer neer te zetten. Ik heb gedurende zijn hele show staan dansen en meezingen.
David Guetta is een professional en weet hoe hij het publiek enthousiast moet krijgen. Niet alleen zijn dj-kunsten waren goed, ook de lichtshow die bij zijn optreden hoorde was perfect. Daarbij was de locatie natuurlijk top; de Great Wall! Meezingend met en dansend op de muziek met achter mij een verlichte Chinese Muur, dat kan bijna niet beter!

Great Wall music Festival op de Chinese muur

Conclusie

Cool DJ Agency mag dan wel een van de grootste festivalorganisatoren in Azië zijn, ze lijken er weinig kaas van gegeten hebben. Of was het een eenmalige misser? Feit is dat ik een nare smaak heb overgehouden aan het festival en dat ik me vooral de slechte organisatie zal herinneren. David Guetta daarentegen, daar wil ik nog wel weer een keer naar toe!

Bekijk hier één van de filmpjes die ik maakte.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Festival op de Chinese Muur :: Great Wall Music Festival met David Guetta”

 1. Volgende keer dan maar naar Midi of Strawberry gaan. Daar komt misschien niet David Guetta, maar heb je wel een goed georganiseerd festival, en dat is heel leuk om eens mee te maken in China!

 2. Hi Yvonne,

  Leuk om je verhaal te lezen en ik ben het helemaal met je eens. Een mooi event maar qua organisatie niet best… Ik woon ook in Beijing en organiseer gelijksoortige events en ben ook onderdeel van de Strawberry organisatie. Mocht je het leuk vinden één van onze events te bezoeken, dan hoor ik het graag.

  Hoe dan ook, ga vooral door met het bloggen over je ervaringen in China!

  Grtjs,
  Paul
  Paul@artofdance.nl

  1. Hoi Paul,

   Wat leuk om je berichtje te lezen. Het Strawberry Festival heb ik veel over gehoord, maar nog niet bezocht, ‘t lijkt me zeker de moeite waard. Ik ga je even mailen! 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares