wat te doen in yokohama

Leuke dagtrip vanuit Tokio – Wat te doen in Yokohama?

De meeste mensen die een reis naar Japan plannen kiezen er voor om naar de bekendste plaatsen af te reizen; Tokio, Osaka en Kyoto staan op, terecht, op bijna ieders lijst van te bezoeken plekken. Maar wat doe je als je deze steden al gezien hebt, in Tokio bent en nog wat tijd over hebt? Precies. Je plant een dagtrip vanuit Tokio naar Yokohama!

Yokohama

Zoals gezegd staat Yokohama niet bij iedereen op de lijst van te bezoeken plekken wanneer ze hun reis door Japan plannen. Dat is enigszins verrassend, want Yokohama is na Tokio de grootste stad van Japan. In deze stad, die zich op slechts 30 kilometer van Tokio bevindt, wonen een kleine 4 miljoen mensen. Het was één van de eerste Japanse steden waar in de haven met buitenlanders gehandeld mocht worden en dat zorgde voor een grote groei van de stad.

wat te doen in yokohama

Dagtrip vanuit Tokio – hoe reis je naar Yokohama?

Yokohama is ontzettend makkelijk te bereiken vanuit Tokio en is daarom een ideale dagtrip vanuit de Japanse hoofdstad. Met de trein reis je binnen het uur al naar Yokohama. Sneller kan niet!

Vanaf Tokyo Station of Shinagawa Station neem je de JR Tokaido lijn, de Yokosuka lijn of de Keihin-Tohoku lijn (deze kun je ook vanaf het Ueno Station nemen). Neem je één van deze lijnen, dan reis je het snelst van Tokio naar Yokohama. In zo’n 48 reis je van Tokyo Station naar Yokohama Station.
Mocht je een JR Pass hebben, neem dan de JR Tokaido lijn; dan hoef je namelijk geen kaartje te kopen maar reis je met je JR Pass.

Lees mijn uitgebreide artikel over de JR Pass en of je deze moet aanschaffen.

Boek je JR Pass voor 7, 14 of 21 dagen.

Je kunt vanaf het Tokyo Station ook de Tokaido Skinkansen to Shin-Yokohama Station nemen, of de blauwe Yokohama metrolijn. Ook deze route doet er een klein uurtje over om je van Tokio naar Yokohama te brengen.
Verblijf je nou in de buurt van Shibuya, neem dan de Tokyu Toyoko lijn om naar Yokohama te reizen. Neem je deze lijn (limited express of express) dan ben je het goedkoopste uit van alle opties.

hoe werkt de jr pass

Wat te doen in Yokohama?

Er is genoeg te doen in Yokohama, maar mijn persoonlijke hoogtepunt van mijn dagtrip naar Yokohama was toch wel mijn bezoek aan het Cup Noodles Museum. Daar stelde ik mijn eigen Cup Noodles samen én ik mocht de verpakking zelf versieren. Beter kan toch niet?
Gelukkig is er meer te doen in Yokohama dan zelf noedels maken en dat laat ik je graag zien.

Bezoek het Chinatown van Yokohama

De meest populaire bezienswaardigheid in Yokohama is Chinatown. Ik beken gelijk; ik sloeg Chinatown over. Ik reisde naar Japan omdat ik China even wilde ontvluchten en een bezoek aan Chinatown zou daarom een beetje gek zijn.
Voor wie niet in China woont en er nog nooit geweest is, is de Chinatown in Yokohama denk ik wel een aanrader. Het is de grootste Chinatown in het land en ontstond rond 1860 toen de haven van Yokohama als één van de eerste havens van het land toestemming kreeg voor internationale handel. De Chinezen vonden de stad snel en vestigden zich er om zo gemakkelijker zaken te kunnen doen. Vandaag de dag vind je hier meer winkels en restaurants dan dat er mensen wonen.

Besluit je Chinatown te bezoeken, ga dan rond lunchtijd zodat je je tegoed kunt doen aan Chinese snacks met een Japanse touch!

wat te doen in yokohama

Cup Noodles Museum

Het Cup Noodles Museum is leuk voor iedereen. Jong of oud, het maakt niet uit, je gaat je in dit museum ongetwijfeld vermaken! Bij binnenkomst ga je eerste het museumgedeelte binnen. In dit deel was ik echt verbaasd. Ik wist niet dat Cup Noodles zo’n lange geschiedenis had! De eerste variant van Cup Noodles werd in 1958 gemaakt en in de jaren die volgden werd het product continue verbeterd.
Ik vond de wanden met honderden verpakkingen echt indrukwekkend om te zien.

Het leukste deel is natuurlijk het maken van je eigen noedels. Nadat ik het museum had bezocht was het tijd om een cup te kopen. Het is Japan, dus bijna alles gaat automatisch; van het kopen van je cup tot het sealen van je noedels. Nadat ik mijn cup gekocht had versierde ik hem in het thema van mijn reis. Ik schreef er op waar en wanneer ik de cup had versierd en tekende er vuurwerk en kerstbomen op. Nadat ik mijn cup had versierd werden de noedels toegevoegd en mocht ik uitkiezen welke smaken ik aan mijn Cup Noodles wilde toevoegen.

Een bezoek aan het Cup Noodles Museum mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Yokohama, voornamelijk omdat het zo anders is!

wat te doen in yokohama

Kijk uit over Yokohama vanaf de Landmark Tower

Voor het beste uitzicht over Yokohama én omgeving ga je naar de Yokohama Landmark Tower. Met een hoogte van 296 meter is dit de op één na hoogste toren van Japan. Geweldig uitzicht gegarandeerd. Je hebt vanaf het observation deck niet alleen een geweldig uitzicht over de stad, wanneer je geluk hebt en het helder is kun je ook Fuji zomaar zien! Tijdens mijn bezoek in de winter had ik dat geluk en kon ik Fuji zomaar zien! Iets wat me tijdens mijn eerste bezoek aan Japan in 2015 niet gegund was. Het zien van deze majestueuze en beroemde berg maakte het helemaal waard om de Landmark Tower te bezoeken.

Een kaartje voor de toren kost je 1000 yen.

wat te doen in yokohama

Bezoek Yokohama Cosmo World Amusement Park

Het leuke aan dit park is dat je er gewoon doorheen kunt lopen. Je betaalt geen entree voor het park, maar betaalt alleen voor de attracties waar je in wilt. Hierdoor ben je eigenlijk altijd goedkoper uit! Cosmo World ligt aan het water, wat natuurlijk een perfecte locatie is. Je ziet het water overal om je heen waardoor het overdag heel idyllisch aandoet en ‘s avonds een perfecte plek is voor een mooie wandeling aan het water. Ik zag er heel veel stelletjes lopen in de avond, dat was zo schattig!
Er zijn 3 delen in het park; een deel voor de allerkleinsten, een deel voor de wat oudere kinderen en een deel volwassenen. In dit laatste deel vind je onder andere een achtbaan en reuzenrad. Het reuzenrad is leuk om ‘s avonds in te gaan. Het is dan verlicht en je kijkt uit over een mooi verlichte stad.

Wat te doen in Yokohama als je meer tijd hebt?

Mijn dagtrip naar Yokohama was vrij kort doordat ik later dan gepland uit Tokio vertrok. Hierdoor kwam ik pas rond 12 uur aan in Yokohama waardoor ik niet genoeg tijd had om alle mooie plekken te zien die Yokohama te bieden heeft. Ik raad je dan ook aan om echt op tijd vanuit Tokio te vertrekken, rond een uur of 8 in de ochtend. Wanneer je vroeg vertrekt heb je veel meer tijd om leuke dingen te doen in Yokohama en hoef je niet te haasten. Wij hadden de volgende dingen nog op onze planning staan.

Yamashita Park

Yamashita Park ligt langs het water en schijnt de ideale plek te zijn voor een wandeling aan het water. Je vindt er ook Hikawa Maru, een schip dat van 1930 tot 1960 van Yokohama naar Vancouver en Seattle voer en nu een museum is.

wat te doen in yokohama

Sankeien Garden

Sankeien is, naar het schijnt, een prachtige Japanse tuin met daarin meerdere vijvers, typische Japanse architectuur, bloemen en schattige paadjes waarover je kunt slenteren om de rust en het groen in je op te nemen.

Bekijk de vlog van mijn dagtrip naar Yokohama

Zoals je wellicht weet vlog ik ook regelmatig tijdens mijn reizen. Voor een sfeerimpressie van mijn dagtrip naar Yokohama, bekijk mijn vlog.

Ook leuk om te doen tijdens je bezoek aan Tokio

Ben je in Tokio en wil je nog meer leuke en bijzondere dingen doen, lees dan ook eens deze blogposts voor inspiratie.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Leuke dagtrip vanuit Tokio – Wat te doen in Yokohama?”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares