Azië Thailand Werken als TEFL leerkracht

De eerste indrukken van het PAI ~ radise!

pai

Een busreis door de bergen, prachtige uitzichten, vermoeidheid en zwemmen in de regen. Dat waren mijn eerste indrukken van Pai. Het stadje waar ik de komende maand zal verblijven om Engelse les te gaan geven aan de kinderen die hier wonen.

PAI-radise

Pai

Met de andere vrijwilligers en een begeleidster in mijn nieuwe huiskamer.

Na twee keer een vlucht van 6 uur, een nacht niet slapen, een derde vlucht van een uur én een busreis van ruim drie uur zit ik in de woonkamer van mijn onderkomen voor komende maand.
De reis was vermoeiend, maar het laatste deel van de reis was geweldig mooi. Het uitzicht waar ik op getrakteerd werd was adembenemend, zo ontzettend groen, veel bergen, prachtig. Dat mijn adem niet alleen benomen werd door het mooie landschap, maar ook door de slingerweggetjes vertel ik er maar even niet bij…

Aangekomen in Pai werd ik door een begeleidster van het busstation gehaald en naar het huis waar de vrijwilligers verblijven gebracht. Ik ontmoet er een Canadese en iemand van de organisatie. Dat is alvast een warm welkom! In de loop van de week zullen er meer vrijwilligers arriveren, zo vertelt Phun, de begeleidster.

Pai

Prachtige lelies in Pai

Op verkenning

De eerste volle dag dat ik in Pai ben ga ik op verkenning. Ik voel me er meteen thuis; de vriendelijke mensen, de ontspannenheid, de fijne restaurantjes en cafeetjes. Ja, hier ga ik het zeker wel een maand uithouden.
Na door de straatjes gedwaald te hebben besluit ik samen met wat anderen naar één van de zwembaden te gaan voor een verfrissende duik. Verfrissing is hier wel nodig: zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid is hoog. Door de laatste regent het vaak, maar nooit voor lang.

Pai

Grijze onweerswolken boven het zwembad.

Scooters huren

Na een geweldig ontbijt ( I ♥ the food here) besloot ik met 3 anderen om scooters te huren en zo de omgeving te gaan verkennen. Dat was een geweldig plan, want de uitzichten die ik heb gezien waren echt onbeschrijflijk mooi. Door alle regen die hier regelmatig valt en de vele zonuren hier in Pai is alles ontzettend groen.

Pai

Dit waren mijn eerste indrukken van Pai. Ik kijk er naar uit om meer van dit fijne stadje te ontdekken én om les te gaan geven!

You Might Also Like

6 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Astrid
  5 August, 2007 at 11:26 AM

  Hoi Yvonne,
  Blij om te horen dat je veilig bent aangekomen en dat alles zo goed bevalt! Het wordt vast een geweldige tijd, zo te lezen! Geniet ervan en veel plezier daar. Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen. Kan je vandaaruit ook foto’s op je log zetten, of moeten we daarvoor wachten tot je weer thuis bent?
  XXX Astrid

 • Yvonne
  Reply
  Karin
  5 August, 2007 at 12:26 PM

  Hej meisje

  Wat super leuk om te lezen hoe je het hebt. Ik moet zeggen dat ik heel jaloers ben als ik dit zo allemaal zie. Lijkt me echt super leuk wat je daar allemaal gaat doen. En het is ook leuk om te lezen dat jij het leuk vindt, haha

  Wanneer ga je engelse les geven en hoelang precies? En doe je dat met die meisjes die je hebt leren kennen daar? Of doen die allemaal weer andere dingen?

  Heel veel plezier nog en ik lees het wel weer als je wat nieuws hebt meegemaakt!

  Liefs
  Karin

 • Yvonne
  Reply
  Anne
  5 August, 2007 at 1:52 PM

  Hey Yvonne!!

  Wat gaaf dat je het zo naar je zin hebt. (zijn de zenuwen toch voor niets geweest )
  Thailand is een mooi land he! Misschien begrijp je mijn vakantieverhalen nu nog beter!! Die regen, dat had ik ook, en idd je bent zo weer droog!
  Is de reis allemaal goed verlopen verder? Was het hotel goed te doen?
  Ik ben heel erg benieuwd naar al je ervaringen! Morgen begin je met lesgeven toch? Ik wens je heel veel fun! Geniet er van en hou je ons op de hoogte?

  Liefs, Anne

 • Yvonne
  Reply
  Miriam
  6 August, 2007 at 12:05 AM

  hey yvonne,

  goed om te lezen dat je het nu al zo naar je zin hebt!! dat geeft me ook een goed gevoel voor mijn tripje! :D:D
  weet alleen je site van hyves niet en lijkt me leuk om ff je foto;s te checken, ik hoor dus nog wel wat het is!

 • Yvonne
  Reply
  Femke
  6 August, 2007 at 7:59 AM

  Het klinkt helemaal super. Over een half uurtje ga ik naar Schiphol toe! Morgen rond 10 uur (‘s morgens) kom ik aan in Bangkok! Jippie 😀

 • Yvonne
  Reply
  Hilda
  8 August, 2007 at 11:13 AM

  Hoi,
  We hebben je op je eigen e-mail een berichtje gezonden.
  Hier alles oke.

  HHDJ

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares