Reizen in China Sichuan

De Indrukwekkende Leshan Dafo ~ ‘s Werelds Grootste Boeddha

Chengdu: de stad van de panda’s! Natuurlijk heb ik een bezoek gebracht aan het reservaat waar de panda’s verblijven. Maar Chengdu heeft meer te bieden. Niet alleen de stad, maar ook de omgeving is je bezoek meer dan waard. Zo vind je op zo’n 2,5 uur reizen van Chengdu het stadje Leshan met de Leshan Dafo. De grootste Boeddha op aarde.

De Indrukwekkende Leshan Dafo ~ ‘s Werelds Grootste Boeddha

Leshan Dafo in Leshan

In Chengdu liepen we twee meiden die we in Xi’an hadden ontmoet weer tegen het lijf en samen met hen reisden we naar Leshan. Het is soms gewoon leuker én makkelijker (zij spraken Chinees) om samen te reizen. Er is niet veel te doen in Leshan, probeer er echt voor een dagtripje heen te gaan en niet te blijven slapen. Dit kan ook makkelijk wanneer je ‘s ochtends vroeg vertrekt vanuit Chengdu. Leshan is beroemd om een ding; ‘s werelds grootste Boeddha! De boeddha, Leshan Dafo, is uitgehakt in een berg en is 71 meter hoog. Om je een idee te geven: zijn oor is groter dan ik ben.

Leshan Dafo

Leshan Dafo

De Chinezen waren druk bezig met het fotograferen van zichzelf met de Boeddha, al wijzend op zijn oor, neus, de wenkbrauwen etc. Dit zou geluk moeten brengen, geld moeten opleveren en het zou er voor zorgen dat er binnenkort getrouwd gaat worden. Chinezen zijn behoorlijk bijgelovig en zijn er van overtuigd dat het maken van dit soort foto’s echt effect zal hebben. Er gaat een pad naar beneden, richting de rivier, precies langs de Boeddha. Onderaan de Boeddha zie je pas hoe groot hij is, behoorlijk indrukwekkend!

Leshan Dafo

Leshan Dafo

Vanaf de weg loop je over een kronkelpad naar de boeddha toe. Daar aangekomen kun je er via een trap langs lopen, naar beneden, naar de rivier. Vanaf daar heb je een fantastisch zicht op het beeld; je moet echt je nek strekken om hem goed te kunnen zien.

Ja, een bezoek aan de Leshan Dafo is écht een aanrader!

leshan dafo

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Miguel
  17 June, 2013 at 5:37 PM

  Ik zie dat je hebt gewijzigd uw site terug naar nederlands. Dus, ik denk dat ik zal moeten reageren in het Nederlands nu! We moeten teruggaan en wijzen weer. 😉

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   18 June, 2013 at 7:26 AM

   Ja, want ik denk dat meer Nederlanders meelezen dan Engelstaligen. Dus daarom. En het schrijft makkelijker.
   Daarbij, het is een goede manier voor jou om Nederlands te leren zo.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares