De Verenigde Staten Noord-Amerika

De bijzondere katten van Hemingway

Hemingway Huis in Key West

In de zomer van 2013 was ik op vakantie in de Verenigde Staten. Samen met de Amerikaan bezocht ik onder andere New York en Key West. In de Keys brachten we een bezoek aan het Hemingway-museum en behalve dat het erg interessant was om te horen over Hemingway, zijn leven en de vele vrouwen die daar een rol in speelden was het ook leuk om wat te horen over de vele katten die in het museum wonen.

De katten van Hemingway

Snowball. De kat die Hemingway ooit kreeg van een kapitein. Niet zomaar een kat, maar een ‘polydactyl’. Een kat met 6 tenen. Soms heeft één pootje 6 tenen, soms meerder pootjes. Er wonen op het museumterrein zo’n 40 tot 50 katten, echt een hoop dus! Al die katten hebben eten en verzorging nodig, er gaat dan ook zo’n 80 pound (zo’n 36 kilo) kattenvoer door in een week. Er is een team van verzorgers dat de katten elke dag verzorgt en eens per week komt de dierenarts langs.

katten van hemingway

Er is een speciaal fokprogramma om het aantal katten constant te houden en er voor te zorgen dat er niet opeens 25 vrouwtjeskatten een nestje werpen.

katten van hemingway

Deze kat houdt de wacht bij zijn / haar overleden vriendjes. Alle katten liggen op het terrein begraven. Wist je dat Hemingway ze allemaal heeft vernoemd naar beroemdheden? Die traditie wordt nog altijd voortgezet.

katten van hemingway

Katten uit de buurt die binnen willen komen krijgen het zwaar. De Hemingway katten zijn behoorlijk territoriaal en laten andere katten niet binnen. Oppassen dus!

katten van hemingway

Een mooie rode die zijn nagels scherpt.

katten van hemingway

katten van hemingway

Ze waren echt overa! In de kamers, op bed, aan de rand van het zwembad en buiten in de tuin. Ik kon nergens kijken zonder een kat te zien.

Oh, en als je nou meer met Hemingway, de schrijver, hebt dan met zijn katten, dan moet je deze blogpost even lezen.

Zijn ze niet schattig?

You Might Also Like

3 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jennn
  25 April, 2014 at 11:24 AM

  Wat leuk!

 • Yvonne
  Reply
  isis45
  25 April, 2014 at 2:58 PM

  Ik heb meer met de katten dan met Hemingway moet ik zeggen. Ik had je blog van de vakantie in Amerika ook gelezen en ben nog steeds dol op de katten foto’s.

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  25 April, 2014 at 6:49 PM

  op bed ? Jak .. dat vind ik vies brrr
  Maar ik ga ook je andere link even lezen

  fijn weekend

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares