droombestemmingen voor 2016

Mijn droombestemmingen voor 2016

Nu 2015 voorbij is en de reizen voor dat jaar gemaakt zijn, is het tijd om vooruit te blikken. Vooruit op een nieuw, vers jaar. Nou deed ik dat al een beetje in mijn reisoverzicht van 2015 en ook in mijn persoonlijk jaaroverzicht, maar wat is er nou leuker om een lijst met droombestemmingen voor 2016 samen te stellen?! Niet omdat ik naar alle bestemmingen af zal reizen, maar wél omdat het leuk is om te dromen!

Mijn droombestemmingen voor 2016

Taiwan

Taiwan staat al heel lang op mijn lijstje van te bezoeken landen. Taiwan schijnt heel anders te zijn dan het vasteland en dat geloof ik maar wat graag. Als ik naar Taiwan ga, wil ik behalve Taipei ook de binnenlanden en de kusten gaan verkennen. Een afwisseling van actief in de natuur en relaxen op het strand, dat lijkt me heerlijk! Denk bijvoorbeeld aan Taroko National Park. Oh, en natuurlijk mogen allerlei lekkernijen niet ontbreken, de Taiwanese keuken is volgens mij héél goed.

droombestemmingen voor 2016

TBEX Asia, in Manilla, de Filipijnen

Op de Filipijnen was ik al eens eerder, in 2014. Nou is Manilla an sich natuurlijk geen droombestemming. De Filipijnen echter zullen dat voor veel mensen wel zijn, met de prachtige stranden die je er kunt vinden.
Afgelopen jaar wilde ik al heel graag naar Bangkok voor de TBEX, maar uiteindelijk besloot ik, om diverse redenen, om dat niet te doen. Dit jaar wordt de TBEX in Manilla gehouden en nu ik nog redelijk in de buurt woon wil ik daar graag heen. Ten eerste omdat ik denk dat ik daar het één en ander kan bijleren over (reis)bloggen, om andere bloggers te leren kennen én voor de ervaring.

reis naar filipijnen

De Malediven

Wie kent niet die foto met het prachtige blauwe water en de hutjes op een rij? Ik geloof niet dat er mensen zijn die de Malediven niet zouden willen bezoeken. Het is dan vast ook geen verrassing dat deze eilandengroep in de Indische Oceaan op deze lijst van droombestemmingen voor 2016 staat. Het lijkt me heerlijk om na onze bruiloft op het vliegtuig te stappen richting deze prachtige bestemming en daar later te genieten van de prachtige plek en van elkaar als newly weds.

Het ijsfestival in Harbin

droombestemmingen voor 2016
Foto via Cherrypicker

Een plek die al een paar jaar op mijn verlanglijstje staat. Elk jaar wordt in Harbin het ijsfestival georganiseerd waarbij je de meest geweldige ijssculpturen kunt bewonderen. Ja, het is er ontzettend koud (-20 tot -30), maar de pracht van de kunstwerken neemt hopelijk iets van die kou weg. Behalve ijssculpturen kun je er kijken naar wedstrijden zwemmen en wedstrijden beelden maken. Verder zijn er een paar delen van de stad de moeite van het bezoeken waard vanwege de gebouwen in Russische stijl. Hopelijk lukt het om deze maand te gaan!

De Trans Mongolië Express als huwelijksreis

Wanneer iemand me vraagt hoe ik (eigenlijk we, want het is een idee van ons samen) ooit op het idee gekomen ben om week lang in de trein te gaan zitten als huwelijksreis, dan moet ik die persoon altijd het antwoord schuldig blijven. Ik weet het namelijk écht niet meer. Het zal een moment geweest zijn waarop we aan het dromen waren, ideeën kregen en uitspraken en fantaseerden over de toekomst.

droombestemmingen voor 2016
Foto via Pixabay.

We trouwen in Nederland en moeten daarna uiteindelijk weer in Beijing uitkomen. Van horen zeggen heb ik dat er met enige regelmaat treinen vanaf Moskou vertrekken die richting Beijing gaan. Waarom niet in zo’n trein springen in plaats van in een vliegtuig? Stúkken beter voor het milieu en je ziet ook nog eens wat!
Het lijkt me fantastisch om het landschap te zien veranderen, door tijdzones te reizen en zo’n enorm land per trein te doorkruisen. Uiteraard wil ik onderweg stoppen in verschillende plekken om zo nog meer van het land te zien. Over deze geweldige reis schreef ik ook al eens in een wishlistblog.

India met bloggers

Bij het kopje ‘India met bloggers’ komen er vast vraagtekens bij je op. Begrijpelijk, want het klinkt ook een beetje gek. Een paar weken terug vroeg Lisette op Twitter wie er met haar mee zou willen naar India. Zij wil er graag heen, maar haar vriend zit het niet zo zitten. Het bleek dat ze niet de enige was met dit ‘probleem’. Er waren nog 3, 4 anderen die haar probleem heel goed herkenden. Ik ben één van die anderen. Al lange tijd wil ik graag naar India (ik schreef al eens een ‘Wishlist India‘), maar Miguel voelt zich niet zo tot India aangetrokken.
En wat krijg je, wanneer je 4 vrouwen die van reizen houden en allemaal naar India willen bij elkaar zet? Juist. Dan krijgen ze het idee om samen te gaan! Of het daadwerkelijk gaat gebeuren weet ik niet, maar het is in elk geval een idee!

rondreis door india

Xinjiang

Xinjiang ligt in het noordwesten van China en is een autonome regio. Hoewel het China is, heeft deze provincie haar eigen cultuur en taal. Daarnaast is de meerderheid van de bevolking in Xinjiang moslim. De zijderoute liep ooit door Xinjiang en het lijkt me fantastisch om langs een deel van deze route te reizen en steden als Kashgar, Fuyun en Burqin.

Yangshuo

Nog een plek in China die ik al heel lang en heel graag wil bezoeken. Yangshuo staat vooral vanwege de prachtige bergen en de rijstterrassen die je in de omgeving kunt vinden. Het huren van een fiets is er populair en het lijkt me dan ook heerlijk om ‘s ochtends vroeg op mijn fiets te stappen, de zon omhoog te zien kruipen en de stilte te horen. Vervolgens met een bamboevlot de rivier af te gaan en de dag te eindigen met bergbeklimmen. Lekker actief, maar daar houd ik wel van! Oh, en natuurlijk kan een foto van het prachtige landschap zoals je dat op het briefje van 20RMB kunt zien niet ontbreken.

droombestemmingen voor 2016

Hawaï

De laatste in het rijtje van mijn droombestemmingen voor 2016 is Hawaï. Dé perfecte bestemming voor een huwelijksreis, of niet? Ook de minst originele, maar hé, mensen gaan er niet voor niets heen! Hawaï schijnt niet de goedkoopste bestemming te zijn, dus het is van belang dat ik een goed betaalde baan vind, óf dat de huwelijksgasten (lezen jullie mee? ;)) gul geven, haha. Ik heb het natuurlijk niet voor niets over droombestemmingen, haha. Het lijkt me heerlijk om 2 weken naar Hawaï te gaan en daar te relaxen op de mooie stranden, maar ook actief te zijn en het eiland te verkennen door te hiken, fietsen, snorkelen en meer van dat soort toffe dingen. En dan ‘s avonds in de hangmat van de zonsondergang genieten met een heerlijke shake in mijn hand. Genieten!

Benieuwd naar jouw droombestemmingen voor 2016

Als er één ding zeker is, is dat niet al deze dromen uit gaan komen dit jaar. En dat is prima, want het zijn niet voor niets droombestemmingen. En dat is het leuke aan dromen, toch? Fantaseren over wat je zou doen wanneer er geen beperkingen waren!
Ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw droombestemmingen voor 2016. Waar zou jij heen gaan als tijd, geld of gezondheid je niet in de weg stonden?

droombestemmingen voor 2016

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

25 thoughts on “Mijn droombestemmingen voor 2016”

 1. Wat een leuke verrassende lijst! Ik zag inderdaad het gesprek rondom Indi, zou super leuk zijn als dat door zou gaan toch!? En wat gaaf dat je dit jaar misschien wel naar TBEX in Manila gaat. Dan moet je nog wel even de stranden bezoeken hoor!

  Mijn droombestemming van 2016 is Ecuador en iets specifieker de Galapagoseilanden en de Amazone. Een reis die ik echt ga maken! Verder hier Hawaii ook op de wenslijst, maar dat de qua vrije dagen helaas niet haalbaar. Dus die gaat naar 2017! Verder zou ik ook graag nog naar Italië willen, maar hoe en wat weet ik nog niet!

  1. Als ik terug naar de Filipijnen ga, dan ga ik er zéker een bezoekje aan de stranden aan vast plakken. Het valt zo rond de oktobervakantie hier in China, dus dat komt mooi uit.

   Jouw droombestemmingen zijn heel bijzonder Sandra, de Galapagos… Wanneer ga je precies?

 2. Kortgeleden een docu over de treinreis van Hongkong via Beijing naar Moskou van Joanna Lumley. Te zien bij de NPO.
  Groeten, Johan

 3. Hier iemand die niet naar de Malediven wil! Doe mij maar de Seychellen, ik heb het idee dat er op de malediven niks te beleven is. Leuke lijst verder, taiwan lijkt me geweldig! en india klinkt ook niet verkeerd. Maar vooral hawaii en de transsiberie Express lijken me droom reizen.

  Ik ga sowieso naar Boedapest en zes weken backpacken in Maleisië. Als ik echt mag dromen hoop ik op praag met kerst, een bezoek aan ijsland of aan fins lapland in de winter

  1. Hoi Linda, wat leuk dat je hier reageert! Dank je wel daarvoor.
   Is er op de Seychellen meer te beleven? Die ken ik eigenlijk ook niet zo goed…
   6 Weken backpacken in Maleisië klinkt goed! Ik was er in 2005 voor een paar weken en het is echt een heel mooi land.

 4. Dat is nog eens een mooie lijst! Bij mij staat Taiwan ook heel hoog. We zouden eigenlijk dit jaar in Europa blijven, maar het zou best eens kunnen dat ik Griekenland inruil voor Taiwan. Azië-verslaafd 😉 Op de Malediven ben ik al geweest, maar die blijft gewoon op mijn lijst staan. Misschien wel de meest paradijselijke plek ter wereld! En Hawaii is inderdaad ook fantastisch 🙂 De discussie over India heb ik even gemist, maar mag ik ook mee? Misschien kunnen we wel een samenwerking met de Tourism Board van India opzetten en er een bloggerscampagne van maken! Wat het ook wordt: ik wens je een prachtig (reis)jaar toe!

  1. Natuurlijk mag je mee! Van mij wel althans 🙂
   Kan nog leuk worden, met een stel vrouwen op pad, haha 🙂 Ik ga vanavond een India-mail sturen, ik zal je toevoegen!

   En inruilen, waarom niet gewoon beide? 😉

 5. Wat een prachtige droombestemmingen! Wat tof dat je in Beijing woont, ik ben nog nooit in Azie geweest. Mijn droombestemming als huwelijksreis is Bali, maar dit jaar gaan we eerst nog Sevilla en de west kust van Frankrijk verkennen.

  1. Hoi Claudia, welkom hier en leuk dat je reageert!
   Bali, dat lijkt me ook erg mooi. Vooral dan de plekken die nog niet zo ontdekt zijn en wat rustiger 🙂 Heb je al trouwplannen?

   Sevilla moet ook mooi zijn, net als Frankrijk overigens. Alvast veel plezier!

  2. Hoi Claudia, welkom hier en leuk dat je reageert!
   Bali, dat lijkt me ook erg mooi. Vooral dan de plekken die nog niet zo ontdekt zijn en wat rustiger 🙂 Heb je al trouwplannen?

   Sevilla moet ook mooi zijn, net als Frankrijk overigens. Alvast veel plezier!

 6. Wat een leuke en bijzondere bestemmingen! Taiwan en Japan staan hoog voor mij een sinds ik de blog van karlijn volg wil ik nu ook naar Hawai 🙂 Je ideeën voor een huwelijksreis zijn heel leuk trouwens.

  1. Wat gaaf dat je die reis gaat maken Lotte. Ik ben heel benieuwd!
   En net als jij ben ik ook benieuwd naar de bestemming van de huwelijksreis 🙂 Het hangt af van wat voor baan ik vind / aanneem en wat voor salaris daar aan vastzit. Oh, en van hoeveel dagen vrij we kunnen krijgen.

  1. Oh, maar daar wil ik ook wel naar toe, haha! Zuid-Afrika schreef ik ook al eens over (kijk maar bij Wishlist) en over Amerika word ik ook steeds enthousiaster. 🙂

   Leuk trouwens dat je reageert 🙂

 7. Dat ijsfestival lijkt me mooi! Alleen een beetje ver vanuit NL 😉

  De TME is een mooie manier om thuis te komen na je bruiloft. Probeer zeker ook tijd in te lassen voor Mongolië, een prachtig land.

 8. Prachtige verzameling bestemmingen! Wat een goed idee om met de TME terug te gaan naar Beijing, ga je voor de luxe van de eerste klas, omdat het jullie honeymoon is? Of voor het avontuur van de 2de klas? Wij vonden het destijds heel gaaf om de activiteiten van de Mongoolse handelaren te zien.

  1. We weten nog niet zeker of we het echt gaan doen, maar het lijkt ons wel een geweldige reis.
   Eerst zorgen dat ik een baan en dus inkomen kan krijgen, dan kunnen we écht gaan nadenken over reizen 😉

 9. Wat een leuke lijst! Het lijkt me inderdaad ook erg gaaf om eens naar een TBEX te gaan. En de trein van Rusland naar China is geweldig! Je kunt een complete reis boeken, dan hoef je je niet meer druk te maken over treinkaartjes bestellen in het Russisch (zelfs met een translation app kom je nog niet erg ver), visa-uitnodigen en overnachtingen. Maar het is volgens velen ook wel zelf te doen (wel fijn als je wat minder tijdgebonden bent en een stuk goedkoper). Ik ben benieuwd wat 2016 je gaat brengen! 🙂 Haha vraag me maar niet naar mijn droomlijst, die gaat van Uganda naar Cuba naar IJsland naar Indonesië naar Hawaii naar Spanje naar Nieuw-Zeeland.. en nog een paar landen ertussenin! 🙂

  1. Heb jij de Moskou – Beijing reis al gedaan? Deed je hem zelfstandig of had je hem compleet geboekt? Ik denk dat wanneer wij deze reis gaan maken, we hem lekker boeken. Wel zo fijn als het om je huwelijksreis gaat 😉

   Je droomlijst is geweldig! En komt wel overeen met de mijne, de landen en plaatsen in deze lijst zijn nog maar het topje van de ijsberg 😉

 10. Mooooie lijst Yvon! Benieuwd welke bestemmingen het worden. TBEX in manilla klinkt gaaf. En met de trein naar huis ook. Hoop voor jullie dat de India reis ervan komt!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares