eerste vakantie samen

Flashback: de eerste vakantie samen

Na heel wat wikken en wegen besloot ik om in China te blijven. Voor de liefde en voor de liefde voor China. Vijf maanden was gewoon ook nog niet lang genoeg om dit bijzondere land te leren kennen en ik wilde de liefde een kans geven. Dit is het verhaal van onze eerste vakantie samen.

Eerste vakantie samen

Deze blog schreef ik nadat ik een soortgelijke blog las bij Wiebie. Zij inspireerde me om mijn verhaal te delen. Daarnaast plaatste ik deze blog al eens eerder op mijn oude site.

eerste vakantie samenEén van de eerste foto’s tijdens onze eerste vakantie samen.

Mijn tijd bij de trainingsschool zat er op en ik zou ruim een maand vakantie hebben. Een maand waarin ik door China wilde gaan reizen. Een idioot plan, want het was de maand van het Chinese Nieuwjaar en dan reizen alle Chinezen. Maar ja, ik was een newbie en wist niet beter.

Hoewel Miguel en ik nog maar 6 weken samen waren besloten we toch om met ons tweeën een maand lang door China te gaan reizen. Zes weken apart zagen we echt niet zitten, zo aan het begin van onze relatie.  Het zou dus een make it or break it vakantie gaan worden. Wat de uitkomst was hoef ik natuurlijk niet te vertellen, dat is duidelijk.

Die eerste vakantie samen was echt super. We zagen zoveel mooie en bijzondere plaatsen, hadden zoveel plezier & lol samen en leerden elkaar (nog) beter kennen.
Ja, er waren momenten waarop het helemaal fout had kunnen gaan (geen treinkaartjes te krijgen, mannen die om 3 uur ‘s nachts met je op de foto willen, bussen die niet rijden en hostels/guesthouses die dicht zijn), maar omdat alles nog zo nieuw was voor ons zetten we ons gemakkelijk over bepaalde zaken heen. En we hielden ons een beetje in. Ik tenminste wel; ik wilde niet meteen mijn kattige kat laten zien. Dat kwam pas veel later 😉

eerste vakantie samen
De trekking op de Tiger Leaping Gorge.

De route van onze reis

In drieënhalve week maakten we een geweldige reis door het oosten van het land. We begonnen in het noorden (Datong) en reisden via Pingyao, Xi’an, Chengdu via wat kleine dorpjes naar het zuiden, naar Kunming. Dat was het eindpunt van onze reis.

Vanaf Kunming gingen we allebei, noodgedwongen, een anderekant op. Ik vertroknaar Hong Kong, Miguel maakte zich op voor een héle lange treinreis terug naar Shaoxing. Na ruim anderhalve week kwam ik weer terug in Shaoxing én trokken we praktisch gezien bij elkaar in!

Hoe was jullie eerste vakantie samen? Ik ben benieuwd naar je verhaal.

25 thoughts on “Flashback: de eerste vakantie samen”

 1. Lief verhaal. Samen reizen door China is ook best wel een ‘test’ soms, is mijn ervaring. Fijn dat het allemaal zo goed ging, hopelijk blijven jullie nog lang gelukkig samen!

 2. Wat leuk en lief! Ik ben nog nooit samen met mijn vriend op vakantie gegaan, wel met zijn familie erbij. Maar daar komt morgen verandering in, want dan vertrekken we naar Londen. Ik kijk er enorm naar uit!

 3. Tsjah, samen reizen is op zich ook gewoon veel gezelliger! 🙂 En al die ontberingen hebben waarschijnlijk juist bijgedragen aan de liefde; hetzelfde principe als ontgroeningen!

 4. Hahaha ‘mannen die om 3 uur ‘s nachts met je op de foto willen’. En die eerste foto is echt een giller. Je kunt in ieder geval zien dat jullie en geweldige tijd hebben gehad samen! Mag ik die panda beer even knuffelen?

 5. Normaal is een vakantie samen een groot struikelblok. Door het zo vroeg in jullie relatie al aan te durven heb je de band volgens mij alleen maar heel snel heel stevig gemaakt.

  BTW: wat een heerlijke foto’s

 6. How cute… Wij gingen ook al heel snel op “vakantie” samen hihi. volgens mij is dat alleen maar goed ofzo, want ook wij zijn nog samen.. zoals je weet hihi 😛

 7. Superleuk verhaal! Ook heel fijn dat je in China zit. Wat was je training dan? Ik ga zeker je blog volgen want ik studeer namelijk sinologie 🙂 xo

  1. Hoi Dorien,
   welkom hier! Leuk dat je sinologie studeert. Als ik ooit weer eens terug naar de uni zou mogen….
   Over m’n training komt de komende maand een blog, die heb ik al als idee in m’n opschrijfboekje staan 😉

 8. Leuk om te lezen! En ja, na zo’n korte tijd al zo’n vakantie maken, dan leer je elkaar echt wel goed kennen! Enne, leuk dat je dit dankzij een blog van mij hebt geschreven!

 9. Wat gaaf zeg, door China trekken. Ook mooi om nu achteraf te weten dat jullie nog steeds een stel zijn en dat het dus een “make it” vakantie was.

 10. Onze eerste vakantie was met de caravan van mijn ouders op de Veluwe, net 18 en 19 jaar oud… spannend vooral, maar ook heel onschuldig, in die tijdsgeest

 11. Grappig dat jullie mekaar zo kort kenden en gelijk al samen een maand weg gingen.
  Onze eerste vakantie….pff ff denken hoor. Volgens mij was het naar Spanje of Corsica. We waren beide 18 iig.

 12. Haha, onze eerste vakantie samen hadden we toen we 11 maanden samen waren. Ik zei toen tegen hem ‘ik vind er niets aan, als het zo moet, kunnen we het beter uitmaken’. Gelukkig is er toen veel veranderd. 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares