eiland putuo shan

Het nachtelijke avontuur op het eiland Putuo Shan

Mijn meest recente reis ging naar het boeddhistische eiland Putuo Shan. Het eiland Putuo Shan is één van de vier heilige boeddhistische bergen in China. Het kostte was moeite om op Putuo Shan te komen, maar het was zeker de moeite waard!

Het Nachtelijke Avontuur op het Eiland Putuo Shan

Het eiland Putuo Shan

Vanaf Ningbo gaat er een boot naar het eiland toe. Onze reis duurde ontzettend lang, waardoor we pas halverwege de middag op het eiland aankwamen. Jammer. want zo hadden we die dag nog maar weinig tijd om het eiland te ontdekken.
Bij aankomst zochten we gelijk het strand op; we wilden heel graag zwemmen. Helaas ging dat niet door; de Chinese badzeemeester probeerde ons in het Chinees duidelijk te maken dat dat verboden was. Ik begon vrolijk terug te kletsen tegen de beste man; in het Nederlands. Nadat hij omgekeerd en een eind verderop was, stond ik op en begon aan m’n Baywatch-run richting water. Maar… de zeemeester hield me in de gaten, blies op z’n fluitje en zette het op een lopen. Want mooi dat ik dat water niet in zou gaan. In de branding ging hij al druk gebarend nog maar eens aan die stomme toerist uitleggen dat zwemmen niet mocht. Die dag was het een beetje pootje baden, maar de dag erna ben ik alsnog kopje onder gegaan!

Godin Guanyin

Uiteraard zijn er op het eiland Putuo Shan een aantal tempels te vinden. Wij bezochten de godin Guanyin die uitkijkt over de zee en zo de vissers beschermt. Helemaal in goud verguld en 33 meter hoog. Mooi om te zien.

eiland putuo shan

‘s Avonds te duur gegeten, want alles moet geïmporteerd worden vanaf het vasteland. Maar ach, wat is duur? Het was nog steeds minder dan €8,–. Na het eten terug naar het strand, waar we zouden slapen. Zouden ja, uiteindelijk sliepen we in een guesthouse en bleken we toch niet zo avontuurlijk… Maar wel des te verstandiger. Klinkt lekker cryptisch he? Voor wie de uitleg wil: mail me maar, dan kijk ik of je in aanmerking komt voor HET verhaal.
De tijd die we ‘s avonds wel op het strand doorbrachten was gezellig. Naar de ‘MidAutumn’-maan kijken en mooncakes eten. Tot nu toe word ik nog elke dag herinnerd aan het strand, want er zijn nog steeds plekken zichtbaar van de muggebulten die ik had. In 2 uur tijd verzamelde ik er meer dan 40!!

De volgende ochtend stonden we vroeg op om meer van het eiland te bekijken. Er waren vooral tempels te bewonderen, dat is waar het eiland ook bekend om staat. Het is namelijk 1 van de belangrijke Boeddhistische bergen in China. De tempels worden ook nog daadwerkelijk gebruikt door monniken. Halverwege de middag moesten we al weer vertrekken om terug te kunnen naar Shaoxing. Niet heel erg, want de voeten waren intussen wel moe geworden van al het wandelen. Daarbij begon het ook nog eens te regenen en dat maakt het toch allemaal wat minder mooi.

Al met al een leuke trip naar een mooi en bijzonder eiland!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Het nachtelijke avontuur op het eiland Putuo Shan”

 1. Na alle mails nu maar ook maar even een op je weblog.
  Begin toch wel een beetje jaloers te worden met alles wat je daar weer tegenkomt. Maar van de treinkaartjes niet te krijgen is niet te begrijpen in dit land.
  De foto’s van de omgeving daar mooi. tot hyve’s

 2. Hai Yvonne, Wat een avonturen beleef je daar weer! Leuk om te lezen. Morgen is het je moeders verjaardag, gaan we even op de koffie. Sorry meid, maar heb jouw verjaardag helemaal vergeten. Hoop dat je toch een gezellige dag had. Groetjes van de Rottumerplaat……… en geniet nog maar van je 171 dagen!

 3. He Yvon!!
  Allereerst ben ik alweer helemaal jaloers op de 27 graden die er bij jou in het hoekje staat.. heerlijk!! Is het niet super benauwd trouwens? Of ben je daar al helemaal aan gewend?
  In het hoge noorden schijnt nu ook de zon, jaja!! Haha…
  Ieehhhh Yvon wat is dat Chinese volk toch vies!! Alle respect voor je dat jij het volhoudt daar!!Maar dat komt vast door alle leuke dingen die China je te bieden heeft….Heeerlijk om tijdens je reis te zwemmen en naar het strand! ZEker op die manier… hoe je het hebt opgeschreven van die badmeester, ik zie het al helemaal voor me!! En trouwens, je zou bijna denken dat de godin guanyin jullie ook wel beschermd of niet dan?! Haha ik word natuurlijk nu wel heeeeeeeeeel nieuwsgierig naar HET verhaal, dat begrijp je wel! De Chinezen zijn dus toch best aardig als ze je zo helpen nog een nachtje bij een hostel te slapen! Haha, eerst is je reis minder spannend dan verwacht (strand) en daarna wordt het toch spannender dan verwacht (haal je het wel of niet) gelukkig is het je gelukt!!

  Liefs x

 4. Wat een vakantie heb je daar eigenlijk zeg. Wel leuk dat je hierdoor veel van de omgeving ziet. Lijkt me ook wel fijn.
  Jammer dat het lesgeven nog niet echt bevalt/loopt. Ik hoop voor je dat er snel verandering in komt.
  Leuke foto’s trouwens.
  Hopelijk kun je wel nog blijven genieten daar!
  Veel plezier/succes met alles.
  Groetjes Nicole ( niccie)

 5. Hoi Yvonne,

  Wat een avonturen zeg.. En die roggelende chinesen :s my god!
  Vies volk!
  Weet niet of ik het daar zou volhouden hoor..

  Groot gelijk trouwens dat je achter je werktijden aan bent gegaan, dat houdt niemand vol toch?!

  Liefs Nicole

 6. Heey Yvon, nice om je verhalen te lezen! En idd dat rochelen is echt te vies voor woorden.. Had ik nou nooit verwacht van die chinezen. Wel lekker dat je het werken kan afwisselen met leuke tripjes, 62,5 uur per week werken lijkt me ook een beeeetje overdreven!

  Liefs Eline

  ps. Ik ben ook erg benieuwd naar HET verhaal!

 7. Hoe bestaat het alweer in een buitenlandse krant. Komt vast van je blonde haren. Want wat een verschil met die zwarte koppie’s. Leuk.

  Knuffel en kus
  mam

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares