Mijn Lifestyle Persoonlijk

Travel Tag: Top 5 favoriete accommodaties

favoriete accommodaties

Een aantal weken geleden werd ik door Kirsten van Travelaar genomineerd voor de ‘Favoriete Accommodaties Tag’ (‘ontworpen’ door Food & FlipFlops). Een tag waarin de blogger vertelt over zijn of haar favoriete accommodaties. Ik neem de tag graag over, want ik heb wel een paar favoriete accommodaties op mijn lijstje staan!

Travel Tag: Top 5 favoriete accommodaties

 

Travel Tag: Favoriete Accommodaties

Tags zijn leuk, maar toegegeven; vaak herhalen ze zichzelf een beetje. Dat zag ik ook bij de bloggers die deze tag invulden. Niets mis mee, maar ik houd er zo af en toe van eigenwijs te zijn. Eigenwijs ben ik ook in dit geval en ik besloot dan ook mijn eigen draai aan deze tag met favoriete accommodaties te geven. Hoe? Door mijn meest bijzondere accommodatie mijn meest favoriete te maken!

1. Koreaans Badhuis

In de vroege winter van 2012 reisde ik voor een kleine drie weken door Zuid-Korea. Het land verraste me enorm en ik werd er een klein beetje verliefd op. Bij het plannen van de reis las ik over het besparen van geld op je overnachting door in een badhuis te slapen. Koreaanse badhuizen zijn vaak 24 uur per dag open en je kunt er dus zonder problemen de nacht doorbrengen.
Ik werd enthousiast, voornamelijk omdat het me een unieke ervaring leek. Na een lange dag ‘s avonds genieten van de baden en daarna ergens gaan liggen slapen tot je weer wakker werd.

Wat een heerlijke naïeveling kan ik soms toch zijn! Het badderen was heerlijk, op het slapen had ik me nogal verkeken. Al vrij snel nadat ik een plekje in één van de ‘slaapkamers’ had gevonden (ver weg in een hoek), stroomde de kamer vol. Met mannen. Ik was de enige vrouw. Nice. Je kunt wel nagaan dat ik nauwelijks een oog dicht gedaan heb die nacht met al die snurkende mannen naast me.

Lees hier het complete verhaal over mijn nacht in een Koreaans Badhuis.

2. Yurt in de Gobi Woestijn

favoriete accommodaties

Zonsopkomst in de Gobi Woestijn

Een klein jaar geleden was ik voor een week in Binnen-Mongolie. Een bestemming die al jaren op mijn bucketlist stond. Ik keek uit naar de grasvlaktes en de Gobi Woestijn. De Gobi Woestijn was een geweldige ervaring, de grasvlaktes waren wat minder, maar dat kwam vooral doordat ik eerder de grasvlakten van Bashang al had gezien.
Na aankomst in de woestijn maakte ik mijn bed klaar in één van de yurts die in de woestijn stonden. Een simpel matje, een slaapzak en wat dekens moesten me warm gaan houden tijdens de koude nacht.
Het was heel bijzonder, met een klein groepjes mensen in de woestijn te overnachten. ‘s Middags sand boarden we wat, sprokkelden we hout voor het vuur en aan het begin van de avond aten we onze instant noodles rondom het kampvuur, al starend naar de sterrenhemel. Ik sliep wonderbaarlijk goed in de koude yurt en ‘s ochtends stond ik zonder moeite vroeg op om de zonsopkomst te zien.

3. Grot in de Taman Negara in Maleisië

favoriete accommodatie

Rechtsboven is hoe we in de grot sliepen. Dit ben ik trouwens niet, dit is mijn broer.

Volgens mij is het tegenwoordig een plek waar je liever niet meer naar toe wilt, maar 10 jaar geleden was de Taman Negara in Maleisië nog onontdekt en op z’n mooist. Tijdens mijn eerste verre reis (die ik samen met mijn ouders en broer maakte) trokken we, met een gids, diep de jungle in. Met de bloedzuigers op mijn benen en armen (want geen lange broek / mouwen) en het zweet dat in straaltje van me afliep door de hoge luchtvochtigheid liepen we uren achtereen  om uiteindelijk bij een grot uit te komen en daar de nacht door te brengen. De matjes waren dun, de slaapzakken enorm modderig en de vleermuizen vlogen om mijn hoofd.
Ik herinner me niet meer hoe en of ik geslapen heb, maar ik herinner me wel dat ik het een gweldige ervaring vond en dat zorgt er voor dat deze overnachting ook in deze lijst met ‘favoriete accommodaties’ staat.

4. Een tempel in Zuid-Korea

Daar is Zuid-Korea weer! Naast het geweldige idee om in een badhuis te slapen, wilde ik ook graag een zogenaamde temple stay doen. Hierbij verblijf je 24 uur in een tempel. Je komt ‘s middags aan en vertrekt de volgende ochtend laat in de ochtend. Uiteraard kun je ook langer blijven, maar ik sliep slechts één nacht hier.

favoriete accommodaties
Als gast draai je mee met het programma van de monniken en doe je alles wat zij ook doen. Ik verbleef in de Golgulsa tempel waar alles draait om Sunmudo. De trainingen en meditaties waren zwaar, maar bijzonder om aan mee te doen. De ochtendmeditatie begon om 5 uur en ik moest oppassen dat ik niet in slaap viel tijdens het mediteren. De 108 buigingen die ik maakte waren ook niet gemakkelijk trouwens. Vanuit stand buig je door je knieen op de grond, raak je met je hoofd de grond, brengt je handpalmen naast je hoofd, draait deze en staat vervolgens weer op. En dat herhaal je vervolgens 107 keer. Zónder je handen te gebruiken. Het was zwaar, moeilijk en ging absoluut niet zonder pijn, maar het gevoel na afloop was zo goed, de pijn viel daarbij in het niet.
Achteraf heb ik spijt dat ik slechts één nacht ben gebleven. Het liefst was ik er minstens 3 geweest om in een ritme te komen en de routines beter te leren kennen.

Lees hier het hele verhaal over mijn overnachting in de Golgulsa Tempel.

5. Een bergdorpje bij Luang Prabang, Laos

favoriete accommodaties

Als laatste nog een geweldige ervaring. We reisden door Laos en in Luang Prabang deden we een jungle trekking. Een twee-daagse tocht waarbij we fietsten, ter voet door de bergen trokken, kajakten en in een bergdorpje sliepen. Bijzonder om te zien hoe primitief de bewoners er wonen en om daar voor een dag deel van uit te maken.
Een favoriet vanwege de bijzondere ervaring en de mooie herinneringen die ik er aan heb.

Dit waren mijn 5 favoriete accommodaties. Nee, niet de mooiste of meest luxe, maar wél de meest bijzondere plekken.

favoriete accommodaties

You Might Also Like

13 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Simone
  23 August, 2015 at 8:09 AM

  Ah wat een toffe plekken Yvon! En ja uiteindelijk zijn die ervaringen wel datgene wat het bijzonder maakt toch?
  Wij waren ook ruim tien jaar geleden in de Taman Negara. Is het zo erg veranderd dan? 2002 denk ik dat wij er waren.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   24 August, 2015 at 3:00 AM

   Dank je Simone! Volgens mij wel, ik zie het nu heel veel voorbij komen in een Facebookgroep en ton wij er waren was er echt niemand. Het aantal mensen dat reist is natuurlijk sowieso enorm toegenomen in de laatste 10 jaar.
   En de tag waarvoor jij me hebt getagd ga ik ook nog proberen in te vullen!

 • Yvonne
  Reply
  Jenny - ikreis.net
  23 August, 2015 at 9:03 AM

  Slapen in een Ger is zo gaaf! Inner Mongolië ken ik (nog) niet, maar ik deed het in de Gobi in Mongolië en in Oezbekistan. De efficiëntie van de tent, het één met de omgeving en prachtige zonsondergangen en sterrenhemels.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   24 August, 2015 at 3:03 AM

   Geweldig is het he? Zou het zo weer doen!

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  23 August, 2015 at 9:45 AM

  Wat een mooie plekken zeg Yvon! En dat verhaal in dat badhuis, oeps…. Dat is niet helemaal lekker slapen, dat kan ik mij voorstellen. De plekken in de open natuur lijken mij het allermooist. Ik slaap meestal in een shabby motel ofzo, weinig noemenswaardig haha!

 • Yvonne
  Reply
  Sabine
  23 August, 2015 at 3:12 PM

  Wat een bijzondere plekken zeg! Ik was ook ongeveer 10 jaar geleden in Taman Negara. Is het inmiddels te toeristisch geworden?

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  23 August, 2015 at 8:56 PM

  Wow, wat een stoere plekken. Ik ben niet zo avontuurlijk aangelegd moet ik bekennen. 😉

 • Yvonne
  Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  23 August, 2015 at 10:25 PM

  Leuk, leuk!! Gaaf ook dat je er je eigen draai aan hebt gegeven en vooral die temple stay klinkt onwijs bijzonder!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   24 August, 2015 at 3:06 AM

   Dat was het ook, zéker doen als je ooit eens de kans krijgt. En dan niet zoals ik maar 1 nacht blijven, maar minstens 3!

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  24 August, 2015 at 8:08 AM

  Aparte accomodaties idd! Maar zo’n grot krijg je mij niet in met vleermuizen enz.
  Als ik moest kiezen uit jouw rijtje koos ik de woestijn 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  25 August, 2015 at 10:40 AM

  Wat een bijzondere slaapplekken Yvon! Zo leuk om eens een totaal ander lijstje te lezen, best verfrissend. Al sliep je niet overal echt fijn, toch een mooi lijstje!

 • Yvonne
  Reply
  Chris W. - Chris Travel Blog
  25 August, 2015 at 10:53 AM

  Hmmm, die yurt kan nog wel. Die grot sla ik maar over denk ik 🙂
  Wel top en zeker Laos staat toch wel hoog op m’n lijstje.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares