fietsen in rotterdam

Give Away: fietsen in Rotterdam met Baja Bikes

In Laos door de regen, in Bangkok met Koos van Kessel en onlangs door de straten van Kyoto. Als het even kan huur ik tijdens het reizen een fiets om zo de omgeving te verkennen. Het is voor mij dé perfecte manier om veel te zien, maar niet kilometers te hoeven lopen. Vandaag vertel ik je wat over fietsen in Rotterdam én kun je een fietstocht met Baja Bikes winnen.

fietsen op reis
Mountainbiken tijdens mijn reis door Laos (2011).

Onlangs kreeg ik van Baja Bikes de vraag of het me leuk leek om een fietstocht voor 2 in Rotterdam weg te geven op GoYvon. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: natuurlijk vind ik dat leuk! En beter, volgens mij vinden jullie dat ook leuk!
Zoals ik al zei; ik ben dol op fietsen. Als het even kan huur ik een fiets als ik op reis ben. Soms met gids, soms zonder. Zo fietste ik in Laos een keer mét een gids, maar ook een dag zonder. Met een gids leer je gewoon meer over de stad, de geschiedenis én kom je de leukste plekken tegen.

Wat is Baja Bikes?

Baja Bikes is een bedrijf dat fietstochten organiseert in meer dan 30 steden, zowel binnen als buiten Nederland. En altijd met een Nederlandse gids, hoe fijn is dat? Persoonlijk zou ik een Engelse gids ook prima vinden, maar ik weet uit ervaring (als gids) dat er genoeg mensen zijn die het juist wel fijn vinden om in het Nederlands verhalen te horen over die ene bijzondere plek. Ze houden het graag simpel en te
Meestal ga je met een groep op pad, maar de groep is nooit groter dan 15 personen.

fietsen in rotterdam

Win: fietsen in Rotterdam

Rotterdam wordt als stad steeds populairder. Ik ben er van overtuigd dat sinds de opening van de Markthal meer mensen een stedentrip naar Rotterdam doen. En gelijk hebben ze! Rotterdam is een leuke stad en je vindt er toffe restaurantjes om te eten of cafeetjes om wat te drinken. En wat is er nou leuker dan te fietsen in Rotterdam en om zo, samen met een gids die de stad goed kent, beter te leren kennen?

martkhal rotterdam
Stop zeker bij de Martkhal om wat lekkere snacks te halen!

Als je wint, win je een fietstocht voor 2 personen op basis van beschikbaarheid.

Tijdens de fietstocht kom je onder andere langs de Markthal, de Oude Haven, de Euromast en de Erasmusbrug. In 3 uur verken je de stad en zie je alle highlights van Rotterdam.

Wat moet je doen?

Om mee te doen aan deze winactie is er maar één ding verplicht. Laat in een reactie op deze blogpost weten met wie je Rotterdam per fiets zou willen verkennen en waarom juist met die persoon. De origineelste, mooiste reactie (die ik samen met Baja Bikes uitkies) wint.
Vergeet ook niet een geldig e-mailadres achter te laten zodat ik je kan mailen als je gewonnen hebt.
Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Facebook en Instagram, mocht je dat nog niet doen.

GoYvon op Facebook
GoYvon op Instagram

En als je nou, net zoals ik, er van houdt om een nieuwe bestemming per fiets te ontdekken, dan kun je Baja Bikes op Facebook volgen.

De winactie loopt tot en met zondag 23 augustus, 23.59 uur, Nederlandse tijd.

Veel succes!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Give Away: fietsen in Rotterdam met Baja Bikes”

 1. Ik hou van steden, en zeker als ik word rond geleid door een kenner.. Ik zie me al genieten vh prachtige rotterdam samen met mijn mannetje… Hoop op een beetje geluk en zon ☀️☀️☀️???

 2. Met 1 van mn vriendinnen, want ik vind ook niks leuker dan een stad verkennen per fiets! 1 van de leukste was in San Fancisco, heel plezant?

 3. Ik ben net als jij. Ik vind het heerlijk om in een nieuwe stad de fiets te pakken en de boel te verkennen. Zeker als er ook nog een gids bij is die je op de meest leuke plekjes brengt dan is het helemaal geweldig. Een lekker dagje fietsen laat mij spontaan fluiten van plezier, niets leuker. Rotterdam wil ik alweer een tijd bezoeken, dus dit zou toch een hele mooie aanzet zijn tot dat bezoekje!

 4. Met mijn vriendinnetje Mandy natuurlijk.
  We maken ieder jaar een stedentrip en daar hoort ook ieder jaar de fietstoer van baja bikes bij.
  Helaas hadden we dit jaar in Praag een engelstalige gids die slecht engels sprak
  maar we hebben ondanks dat heel veel lol gehad met hem!
  Dit zou een unieke kans zijn om nu eens een mooie stad in Nederland op de fiets te verkennen
  en dat we het dit jaar wel kunnen verstaan ?

 5. 3 weken geleden een geweldige tour met Baja bikes door Central Park in NYC gemaakt. Hierdoor zo enthousiast geraakt om middels een fietstour een stad te ontdekken en daarom maak ik graag met mijn dochter Fréderique een fietstocht door het geweldige Rotterdam!

 6. Nah, wat leuk om precies nu deze post tegen te komen! Ik kom op 10 september weer terug naar Nederland, na een half jaar wonen, werken en reizen in Zuid-Amerika. Ik blijf twee maanden in Nederland, voordat ik weer vertrek richting Balkan en Azië. En ik zat net te bedenken wat voor leuke dingen ik in Nederland zou kunnen doen, om mijn ‘reisblog’ lekker inspirerend te houden! Een tour met Baja Bikes lijkt me perfect, zeker omdat ik nét een housesitting job in Rotterdam heb geregeld voor de maand september – ik heb namelijk geen eigen huis meer 🙂 Past perfect! En wie ik zou meenemen? Mijn vriendin Jolande, die al jaren in Rotterdam woont maar volgens mij nog een boel plekjes níet ontdekt heeft…. En nu maar duimen! 🙂

   1. Hi Yvon! Het plan is om naar Servië, Montenegro en Macedonië te gaan – landen waar mijn vriend met zijn Cubaanse paspoort visumvrij heen kan. Voor een maand of twee, drie… En dan richting Azië, waarschijnlijk Sri Lanka en Maleisië!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares