Thailand

Foto’s uit Bijzonder Bangkok – een week van extremen

Mijn laatste volle dag in Bangkok is al weer aangebroken; vannacht vlieg ik terug naar Beijing. Een geweldige week ligt achter me. Een week waarin ik me mocht onderdompelen in luxe, iets waar ik erg dankbaar voor ben. Ik bedoel; de prachtige hotels waar ik in verbleef, daar zou ik zelf nooit een kamer in boeken. En wat dacht je van het diner in het Millennium Hilton Hotel en vooraf cocktails op de helipad? Maar dat is niet het enige: de afgelopen week heb ik zoveel leuke en lieve mensen mogen ontmoeten! Mensen waarmee ik een passie deel: reizen.

Kijk mee naar Bijzonder Bangkok

Vandaag geen plog van gisteren, maar evengoed wel een hoop foto’s. Ik heb een selectie gemaakt van de mooiste foto’s en zal de rest van mijn foto’s in het weekend proberen uit te zoeken. De komende weken zal ik dan langzaam aan mijn blogposts schrijven (met onder andere een blogpost met foto’s van Thai en een post met heel veel lekker eten). Voor nu laat ik je graag wat mooie plaatjes zien. Kijk je mee?

bijzonder bangkok
Groepsfoto van alle reisbloggers en organisatoren op de roof top bar van het Marriott Hotel, Bangkok. Foto gemaakt door ‘ourawesomeplanet’.

We waren met een uitgedunde groep. Een flinke groep mensen had besloten niet naar Bangkok te komen vanwege de huidige politieke situatie. Begrijpelijk natuurlijk. Je moet even goed zoeken om mij te vinden overigens. Het programma waar ik deel aan nam was er druk en vol. Mijn dagen waren lang met tours die om 9 uur in de ochtend begonnen en diners die zo laat eindigden dat ik me moest haasten om de laatste trein te kunnen halen. Momenteel stoppen de BTS en MRT om 11 uur vanwege de avondklok (middernacht tot 4 uur) die van kracht is. Door de drukte, maar ook door de hoge luchtvochtigheid was ik ‘s avonds zo moe dat het schrijven van een plog of blogpost me te veel was. Ik wilde alleen maar onder de witte lakens kruipen, mijn hoofd op de zachte kussens leggen en alle indrukken verwerken in mijn dromen.

bijzonder bangkok

Diverse hotels hadden kamers beschikbaar gesteld voor de reisbloggers. En niet zomaar een simpel hotel en een standaard kamer. Nee, we verbleven allemaal in 4 en 5 sterren hotels, in prachtige kamers. Toen ik het Rembrandt Hotel binnenstapte en mijn kamer zag wist ik niet goed hoe te reageren, zó enorm luxe voor mijn doen!

bijzonder bangkok
Genieten van een tochtje op het water. De wind door mijn haren, de zon op mijn huid. En heerlijk fris (ahum) water in mijn gezicht.

Bangkok wordt in tweeën gedeeld door de Chao Praya rivier. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik de afgelopen week regelmatig in een bootje zat. Verschillende soorten ook: ik zat onder andere in een privéboot, een openbare boot en een hotelboot. Ik bevond me in een gemixt gezelschap. Van links naar rechts: Finland, Filipijnen, China & Nederland.

bijzonder bangkok
Selfies maken met een digitale spiegelreflex gaat gewoon niet zo goed.

Maandagavond eindigden we met een drankje op het dakterras van het Marriott Hotel. Je hebt wellicht al de foto die ik op Instagram plaatste voorbij zien komen, maar ik kon het niet laten om er nog eentje te plaatsen. Het was werkelijk waar zo mooi! De kleuren veranderden continue, de vormen van de wolken, echt heel bijzonder.

bijzonder bangkok
Het is rustig in Bangkok. De taxi’s staan te wachten in een rij.

Je wilt niet weten hoeveel manieren er in Bangkok zijn om van A naar B te komen. Zo zijn er deze taxi’s, die heel erg op de jeepney’s in de Filipijnen lijken, de boten, er is de MRT en de BTS, je kunt lopen, een gewone taxi nemen, in een tuktuk stappen of achterop een motorbike springen voor een wilde rit door de stad. Dat laatste deed ik gisteren toen het er op leek dat ik te laat zou komen voor een afspraak. Terwijl de chauffeur door de stad racete hield ik met een hand mijn hart vast en met de andere hand mijn videocamera.

bijzonder bangkok
De Thai zijn zo fotogeniek en vinden het bijna nooit een probleem wanneer je een foto wilt maken.

Tijdens de tours die ik deed met Expique en BangkokVanguards kwam ik door de straatjes waar de standaard toerist niet komt, die je zelf amper zou kunnen vinden. Ik zag de mooiste plekjes, dronk de beste lemon ice tea die ik tot dan toe had gehad en zag het leven van de locals.

bijzonder bangkok
Wat Pho in de avond. Enorm fotogeniek.

Overdag lijkt Wat Pho op een mierennest met alle toeristen die deze tempel komen bekijken. ‘s Avonds al het donker wordt gaan de lichten uit en is het er sprookjesachtig. Zelf kom je er niet in, maar wanneer je een tour doet mag je wel even naar binnen. We bleven er maar een minuutje of 10 wat voor mij te kort was. Ik vond het zo adembenemend mooi dat ik er wel uren had kunnen zitten op de tegels om al dat moois in me op te nemen.

bijzonder bangkok
Een goddelijk lekker toetje; mange sticky rice with coconut milk. Je kunt het ook als maaltijd eten, daar is het zwaar genoeg voor. 🙂

Tenslotte een foto waar het water je vast van in de mond loopt. Althans, voor als je van mango houdt. Ik ben er dol op, zeker in combinatie met plakrijst en kokosnootmelk. Ik denk dat ik tot nu toe 3 porties heb gegeten en vandaag ga ik proberen daar nog een portie aan toe te voegen. Enjoy it while you can, toch?

Bijzonder Bangkok

Aan de foto’s kun je het zien; het was een erg bijzondere én afwisselende week. Hopelijk heb jij net zo van de foto’s genoten als ik van mijn trip

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Foto’s uit Bijzonder Bangkok – een week van extremen”

  1. Wat een geweldige week heb je gehad zeg! Leuk al die foto’s!
    Haha die mango met rijst sla ik over….hou écht niet van mango.
    Mooie hotelkamer had je. Heerlijk geslapen ook?
    Die tempels lijken me ook erg mooi. Jammer dat je er maar zo kort kon kijken.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares