Reizen Wishlist

Genieten van het leven aan het Comomeer

Als je een vakantiehuis in Italië zoekt, zou je misschien eens kunnen nadenken over  het Lago Como (het Comomeer). Dit is met een maximale diepte van ruim 400 meter het diepste meer van Italië. Het ligt in een prachtige bergachtige omgeving, waar in de winter tal van wintersportmogelijkheden zijn. Het meer zelf nodigt uit tot een zwempartij of een boottochtje. In de herfst kun je de verse truffels proeven waar de streek om bekend staat. De steden Milaan en Turijn liggen niet ver van het meer vandaan en lenen zich perfect voor een dagtocht. En voor wijnliefhebbers: de beste Italiaanse wijnen komen uit deze streek.

Stadjes aan het Comomeer

Bellano ligt aan de oostoever van het Comomeer op een hoogte van 200 meter. Het historische centrum is een wirwar van kleine steegjes en pleinen. Er is een kleine haven en de kerk SS Nazaro e Celso stamt uit de 14e eeuw en heeft een gotische facade. De rivier de Pioverna heeft in de loop van de tijd een diepe kloof uitgesleten. Deze kloof wordt door de bewoners de Orrido genoemd en wordt in de avond sfeervol verlicht. De provinciehoofdstad Como is van oudsher een belangrijk centrum van de Italiaanse zijdeindustrie. Hier bevindt zich ook een interessant historisch museum. In Cernobbio bevindt zich het beroemde Villa d’Este. Aan de noordwestzijde van het meer vind je Gravedona en de belangrijkste toeristische plaatsen in het centrale deel van het meer zijn Varenna, Bellagio en Menaggio. Deze zijn vanuit willekeurig welk vakantiehuis aan het Comomeer gemakkelijk te bezoeken.

 

Heerlijk eten

Mezzegra ligt vlakbij aan de noordwestelijke kust van het Comomeer op een hoogte van200 meter. Het ligt aan de voet van de berg Monte Tremezzo (1700 meter) tussen de dorpen Tremezzo en Lenno. Hier in de buurt kun je ervaren waarom de Italiaanse keuken in zo’n hoog aanzien staat.

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares