winactie

Give away: Teasenz theepakket

China & thee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat er in China veel thee wordt verbouwd én wordt gedronken hoef ik bijna niet te zeggen. Thee is een groot onderdeel van de cultuur en het theedrinken kent een lange historie. Als China-blogger vind ik het daarom super dat ik een leuk theepakket mag weggeven.

Teasenz theepakket

Vooraf deed ik wat onderzoek; want hoeveel thee drinken de Chinezen nou? Nou, dat bleek behoorlijk wat te zijn!

teasenz

Zie je het voor je? 26 Titanics, vol gepakt met theebladeren? Dat was in 2010, maar ik vermoed dat het niet zoveel schepen meer of minder zullen zijn. Dit is trouwens maar een klein deel van de infographic die ik vond.

Teasenz

Op en neer naar China voor wat thee dat doe je niet, hoe lekker de thee ook. Gelukkig is er Teasenz; je kunt er allerlei soorten Chinese thee verkopen en zij sturen het naar je toe. Ongeacht waar je woont. Super handig! Ik had contact met iemand van Teasenz (die gewoon Nederlands bleek te zijn, wist ik niet!) en via de mail besloten we dat het leuk zou zijn een winactie te organiseren. Maar, ik moest wel weten wat ik weg zou geven en dus testte ik thee die ik opgestuurd kreeg.

Gojibessen thee

In één van de samples die ik ontving zaten gojibessen. Lekker! Thuis gebruik ik ze redelijk veel: ik maak er thee van of eet ze samen met mijn overnight oats.

Gojibessen thee

De gojibessen gooi je los in je beker en je drinkt er vervolgens omheen. Of je drinkt ze mee op, lekker én gezond! Ze kunnen onder andere bijdragen aan het verlagen van je cholesterol en ze kunnen je helpen af te vallen. Ik vind ze lekker, de smaak van de thee is niet heel sterk.

Ginseng Vitality
Ginseng Vitality.

Thee ziet er op deze manier toch veel mooier uit dan in een theezakje zoals wij het kennen? Wist je trouwens dat men in China de thee bijna altijd los in de theepot of de theebeker heeft drijven?

Aged Pu Ehr

Deze Aged Pu Ehr (普洱茶) thee komt uit de zuidelijke provincie Yunnan en je kunt de thee zowel groen als zwart krijgen (geinig weetje: in China noemt men zwarte thee rode thee). De thee heet niet voor niets ‘Aged’ Pu Ehr; hij wordt al zo’n 1700 jaar lang gemaakt.

teasenz thee

En ja, ook deze thee doe ik zo in mijn beker. De thee zinkt langzaam naar beneden zodat je er geen last van hebt. De stukjes die bleven drijven blies ik naar de kant voor ik een slok nam. Het is een wat sterkere thee: voor mijn smaak werd hij al snel te sterk (nou had ik er ook wel veel thee ingedaan).

Winnen

Heb je inmiddels al trek in een theetje? Dat komt goed uit, want zoals je in de titel hebt kunnen lezen kun je een theepakket winnen. In het theepakket zitten een pakje Jasmine Dragon Pearl thee, een pakje Red Dragon Pearls thee én deze infuser om je thee in te maken.

teasenz infuser

Meedoen is heel simpel, er is maar 1 ding dat je moet doen.

 • Laat in een reactie achter waarom je dit theepakket zou willen winnen (met e-mailadres).

Verder zou ik het heel leuk vinden wanneer je me volgt en / of het bericht over de give away deelt.
Je kunt me op de volgende plekken volgen:

Teasenz vind je trouwens ook op Facebook.

Meedoen kan tot en met 31 januari 23.59, Nederlandse tijd.

Deze blogpost bevat een product dat door en bedrijf is opgestuurd.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

24 thoughts on “Give away: Teasenz theepakket”

 1. Als echte theeverslaafde wil ik natuurlijk meedoen.

  Jammer dat de deadline niet een dag eerder is, dan had ik je bij mij thuis een lekker kopje Chinese thee kunnen aanbieden 😉 (Nu is er ook thee – maar andere.)

 2. Superleuke actie!
  Mijn vader en ik drinken elke dag meerdere kopjes thee! Voor onze gezondheid, maar ook gewoon omdat het heel lekker kan zijn! Met zo’n theepakket zouden wij dus heel blij zijn! Liefs, Yamuna

 3. Ik ben een die-hard thee drinker… geen dag zonder. Thee is on moeilijke tijden ook vaak mijn vriend geweest… tijdens revalidatie kon ik met thee de therapieen beter aan omdat thee drinken met tot rust brengt.

 4. Iedere dag thee hier, ook verschillende smaken. Ben altijd in voor iets anders.Ik had trouwens verwacht dat de UK meer thee gebruikers had. Ben benieuwd naar deze thee. Als we uit eten gaan naar de Chinees neem ik vaak thee na, lekker!

 5. Super leuk! Ik doe graag mee! Ben gek op thee en voornamelijk op thee uit het buitenland. Sri Lanka, Turkije en Nepal heb ik hier bijvoorbeeld al staan, maar Chinese nog niet..

 6. Deze winactie is echt voor mij gemaakt. Ik ben een echte theeleut en sleep overal mijn gouden-glitter-thermosmok (ja, echt!) mee naartoe. Heerlijk om je bij te verwarmen en daarnaast ook nog zo goed voor je. Er gaan in ieder geval geregeld dagen voorbij dat ik echt alleen maar thee gedronken heb. Dat wil wel wat zeggen :D.

 7. Ik ben dol op thee, maar kies meestal voor Jasmijn (van de toko) of puur groen. Die andere smaken klinken ook goed, dus bem zeer nieuwsgierig. In ieder geval gaan ze mee naar school want daar hebben we alleen hele smerige groothandel thee….

 8. Deze theesoorten klinken echt super lekker en spannend!! Ik drink heel veel thee (zo`n 4 potten per dag als ik thuis ben), vooral allerlei soorten van zonnatura, maar ook losse soorten en soms pickwick. Dit klinkt een heel stuk spannender, lekker!!

 9. Zo’n eenpersoons theepot is helemaal perfect, aangezien ik alleenwonend en theeliefhebber ben. De theeën zijn uiteraard ook welkom.

 10. Hey Yvon, wat een leuke actie! Ik drink echt de hele dag door thee, pas in het weekend denk ik er weer eens aan om frisdrank te drinken. Ik maak natuurlijk graag kans, want ik zou graag eens wat smaken proberen die ik nog niet ken.
  Liefs,
  Johanna
  p.s. ik volg je via bloglovin’

 11. Leuk leuk Yvon, ik doe graag mee aan je winactie! Ik ben een onwijze theeleut en ken deze thee niet. Die wil ik graag proberen dus! Ik volg je op Bloglovin, FB en Instagram.

 12. Ik ben een gigantische theemuts en gek op thee. Ik drink het de hele dag door. Deze thee ken ik nog niet, maar je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt! 🙂

 13. Hoi, kom weer even gluren! Leuk onderwerp: thee! Ik drink best wel veel thee, niet per kop maar gelijk per pot! Voornamelijk hou ik van groene thee, deze heb je ook met verschillende smaken. Ik wist niet dat je van Gojibessen thee kon maken, ga ik eens uitproberen! Groetjes!

 14. Mijn moeder woest dit jaar 70 en ondertussen heeft ze volgens mij al alles wat ze nodig haar, maar zo’n Chinees theepakket zou denk ik een zeer leuk verjaardagcadeaux voor haar zijn, want ze is een zeer grote theeleut

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares