heel even holland

Heel even Holland #1: mooie luchten & een wintergevoel

Je had het hier al kunnen lezen: ‘Leven in China’ heeft tijdelijk plaats gemaakt voor ‘Heel even Holland’. Dat ik momenteel niet in China woon betekent niet dat ik geen foto’s maak. Ik maak ze nog steeds (al zullen ze vast wat minder interessant zijn) en ik wil ze hier graag blijven delen.

Mooie Luchten & een Wintergevoel

Als lezers blijken jullie dit wekelijkse blog met foto’s erg leuk te vinden en zelf vind ik het een fijne manier om mijn leven vast te leggen en er zo af en toe op terug te kijken (ik zit er over te denken een album te maken). In 2015 ga ik dan ook gewoon verder met het maken van een weekoverzicht.

Deze week begin ik met wat foto’s die al wat ouder zijn, maar die ik alsnog graag wil laten zien. 

Sporty the cat

♥ Sports! Terwijl Miguel & ik in Nederland waren was de poes uit logeren. Liever hadden we haar door iemand thuis laten verzorgen, dat is wel zo fijn voor een poes, maar dat ging niet. Zo kon het gelukkig ook! En stiekem vond ik het al lang prima want het was echt last minute werk wat we deze keer deden. Een vriendin van een vriendin bood spontaan aan op te passen en bleek zelf een kat te hebben (die uit logeren was). Ze haalden Sporty zelfs bij ons op, wat echt heel fijn was aangezien alles op dag van ons vertrek nog geregeld moest worden. ♥

wrap met hummus

♥ Hier zie je één van mijn lunches van de afgelopen tijd. Het eten is hier weer even wennen. Ik ben gewend ‘s middags en ‘s avonds warm te eten en dat is niet iets dat we hier in Nederland toen. Mijn maag / spijsvertering is daar niet meer op ingesteld waardoor ik vaak rond een uur of 3 / 4 of 10 wel weer trek heb. Dit is trouwens een wrap met hummus, tomaat en komkommer. ♥

warme sloffen

♥ Koukleum als ik ben heb ik altijd last van koude handen en voeten. Hoewel ik al jaren niet meer in mijn ouderlijk huis woon waren deze lieve wolven (of huskies?) trouw op mij blijven wachten. Nu houden ze elke dag mijn voetjes lekker warm. ♥

Nederlandse luchten

♥ De luchten veranderen hier met de seconde in het noorden van het land. De wolken zijn grijs, wit, dan ligt er weer een dikke deken, dan weer komt de zon tevoorschijn. Mooi! ♥

stoopwafelvla

♥ Liep ik verbaasd door Chinese supermarkten toen ik daar in 2010 net kwam wonen, inmiddels valt soms hier in Nederland mijn mond open van verbazing. Tot mijn grote verrassing zag ik deze twee soorten bijzondere vla in het koelvak staan. Eh… waren dit niet gewoon koeken? En hadden men het daar niet gewoon bij kunnen laten? Zelf heb ik ze laten staan, maar ik hoorde van iemand die ze had gekocht dat ze mierzoet waren. ♥

kerstmistafel

♥ Deze foto heb je vast al voorbij zien komen: de kersttafel. Wat er allemaal op tafel kwam kun je hier teruglezen. ♥

kerstversiering china

♥ In de krant las ik een artikel over de productie van kerstversieringen. Het merendeel van alle kerstversieringen worden in China gemaakt. De mensen die er werken verbruiken per dag een heel aantal mondkapjes. Mondkapjes die ze dragen om zo min mogelijk rood poeder binnen te krijgen. ♥

zonsondergang

♥ Vanuit een rijdende auto maakte ik deze (crappy) foto van een prachtige lucht. Die dunne strook zag er heel bijzonder uit. ♥

gluhwein

gluhwein
♥ Glühwein hoort voor mij bij de winter. Na een wandeling door de kou is er niets fijners dan binnenkomen in een warm huis om vervolgens op de bank te zitten en een heerlijk glas warme glühwein te drinken. ♥

oreo cookie pie

♥ Mooie & lekkere toetjes! Deze oreo digestive chocoladetaart met frambozensaus was ongelooflijk lekker. Net zo lekker als machtig. Dat wel. ♥

hema agenda

♥ Een nieuw jaar betekent een nieuwe agenda. Hoewel ik mijn afspraken gemakkelijk zou kunnen onthouden (zoveel heb ik er niet), vind ik een nieuwe agenda simpelweg té leuk om te laten liggen. ♥

Dat waren de foto’s voor deze week, volgende week een nieuwe serie!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Heel even Holland #1: mooie luchten & een wintergevoel”

 1. Ik heb helemaal geen kliks met een agenda. Ik noteer alles in mijn telefoon. lastig dat de Amerikaan ver weg zit en jij hier. Maar je maakt wel een leuk verslag zo 🙂

  Ja de luchten daar zou je een fotoalbum mee kunnen vullen ahha

 2. Leuk…”Heel even Holland”. Wel balen dat de Amerikaan nou zo ver weg zit 🙁
  Die pakken val sla ik ook over hoor. Meestal heb ik alleen yoghurt in huis en daar doen we dan zelf wat in: muesli, fruit, honing, nootjes….waar we maar zin in hebben.
  Leuk een nieuwe agenda. Ik heb er tegenwoordig geen meer. Heb een family-planner hangen en daar zet iedereen zijn/haar afspraken enz. op. Matthijs zijn onregelmatige werkrooster ook (in een andere kleur) Zo kan ik gelijk ook zien wie er met eten is en wie niet enz.

 3. Nee, die pakken vla zou ik ook niet mee nemen uit de winkel. Leuk agenda heb je gekocht. Ik heb er ook een gekocht, kijken of ik hem nog veel ga gebruiken dit jaar. Wordt steeds minder.

 4. Hahaha, ik dacht bij die vla ook echt…meeehhh. Wil hem niet eens proeven:P! Wilde trouwens zeggen dat ik het leuk vond je ontmoet te hebben!!

 5. Leuk foto-overzicht! Fijn dat je zo last-minute nog een logeeradres voor Sporty kon vinden. Heeft ze het goed gehad?
  Grappig dat je nu in Nederland verbaasd door de winkel liep 😉 Die ‘koekjes vla’ lijkt mij trouwens niks hoor!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares