heel even holland

Heel even Holland #2: terug in de tijd, ansichtkaarten & lang zijn

Nu ik tijdelijk in Nederland ben blijf ik natuurlijk gewoon foto’s maken. Delen blijf ik ze ook, maar onder de nieuwe naam ‘Heel even Holland’. De komende weken laat ik foto’s van december en begin januari zien, maar ik hoop snel weer up to date te zijn. Ik laat je deze week foto’s uit de oude doos, Hollandse hapjes en weetjes over ‘lang zijn’ zien. Kijk je mee?

Terug in de tijd, ansichtkaarten & lang zijn

groninger landschap

♥ Op een zonnige middag liep ik samen een rondje door het dorp en net daar buiten. Op de foto links kijk je richting de Waddenzee. Ik denk dat het vanaf het punt waar ik de foto maakte ongeveer een half uurtje lopen is en dan sta je bij de dijk met daarachter de kwelders. ♥

terug in de tijd

♥ Al lopend kwam ik dit huis tegen waar het leek alsof de tijd stil had gestaan. Hoe lang hebben mensen dit soort raamdecoratie al niet? ♥

bitterballen

♥ Het was nog niet zo lang geleden dat ik ze at (ik at ze eind november op de Nederlandse ambassade), maar toen Miguel en ik even in de supermarkt waren konden we ze niét laten liggen, haha. ♥

ontbijten met krant

♥ Ik begin de ochtenden met een ontbijtje en het lezen van de digitale krant. Zelf heb ik geen tablet en ik zie het nu er ook niet zo van in, maar op deze manier is het stiekem wel heel handig. ♥

terug in de tijd

♥ Begin deze maand begon ik met het uitzoeken en opruimen van een enorme vracht verhuisdozen. Dozen die te wachten stonden dat ik ze weer uit zou pakken als ik weer in Nederland zou komen wonen. Dát zal voorlopig niet gebeuren en dus is het tijd om het één en ander uit te zoeken. Deze foto van mij en mijn moeder kwam ik onder andere tegen. Als klein meisje ging ik al op reis! ♥

nieuwjaarsvuur

♥ Oudejaarsavond was er in het dorp een enorm vreugdevuur. De dagen voor 31 december reden er continue tractors voorbij met daarop stapels pallets waar om middernacht het vuur in ging. Het was een behoorlijke brand! ♥

espresso

♥ We hebben hier in huis een ingebouwde koffiemachine die vers de bonen maalt en vervolgens heel lekkere koffie voor je zet. Zoals bijvoorbeeld deze espresso. ♥

ansichtkaarten

♥ Bij het opruimen waar ik het net over had kwam ik deze ansichtkaarten tegen. Jaren geleden kocht ik altijd ansichtkaarten als souvenirs van mijn reizen om daar ‘ooit eens wat mee te doen’. Ze zijn weer opgeruimd; wanneer we ons ergens écht gaan settelen haal ik ze weer tevoorschijn en stop ik ze in een lijst. ♥

lange vrouwen

♥ Waar ik het las kan ik me niet herinneren, maar dit was een stukje over lange vrouwen. Stiekem had ik verwacht dat de gemiddelde Nederlandse vrouw inmiddels wel wat langer was, maar ze is nog steeds ‘maar’ 167,5 cm. De Nederlandse man vind ik overigens ook niet lang met zijn 177,4 cm. Verder ben ik wel benieuwd naar hoeveel mensen er in Nederland zijn die langer dan 185 cm zijn. ♥

boeken

♥ En weer een foto van het declutteren. Heel veel van de boeken die ik heb mogen van mij weg, er is maar een aantal dat ik wil bewaren. Onlangs plaatste ik een blog met daarin de boeken die ik wil verkopen, maar er is niemand die er ook maar één wil. ♥

setlist blof

♥ Gaan de opruim-foto’s je al vervelend? Steeds kom ik kleine schatten tegen die ik graag wil vastleggen voordat ze terug in de doos gaan. Zoals bijvoorbeeld deze setlist van bløf. Helaas weet ik niet meer van wanneer hij is (misschien dat de datum achterop staat), maar wat ik wel weet is dat je ze inmiddels echt niet meer zomaar krijgt. In de tijd dat ik veel concerten bezocht (van 2002 tot en met 2007 ongeveer) kon je ze na afloop vragen aan één van de crewleden. ♥

Nynke Laanstra

♥ Vorige week las ik het boek ‘De harteloze muze‘ van Nynke Laanstra uit. Dit boek is het laatste deel in de geloof-hoop-liefde serie en ik wachtte er al een tijd op. Onlangs vond ik het in mijn mailbox en kon ik eindelijk de ontknoping lezen. Over de eerste twee delen was (en ben) ik erg enthousiast, over het laatste deel wat minder. De spanning laat erg lang op zich wachten en het kabbelde naar mijn mening allemaal net wat te lang voort. Een boek moet voor mij vaart hebben en lekker weglezen, dat gevoel had ik bij dit deel niet en dat is jammer. Vooral omdat ik dat gevoel bij de vorige delen wél had. ♥

Tot volgende week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Heel even Holland #2: terug in de tijd, ansichtkaarten & lang zijn”

 1. Ik kan echt niet meer zonder mijn tablet haha! Dat ding en ik zijn onafscheidelijk, heerlijk filmpjes kijken en sites bezoeken.

  Ik ben ook verbaasd dat de lengte van Nederlandse vrouwen zo klein is eigenlijk… Bijna iedereen die ik ken is sowieso langer (mannen ook trouwens), dus hoe representatief is dit eigenlijk nog? Of ik en mijn vrienden zijn niet representatief natuurlijk haha.

  Ik vind het leuk om je Nederlandse foto’s ook te zien. Fijne nieuwe week!

 2. Leuk om te lezen en te kijken, die foto’s. Die raamdecoratie, haha, ik denk dat het helemaal onder het stof en het vuil zit. Of misschien ook juist wel niet, helemaal afgebladderd van het vele schoonmaken?!

  Die gemiddelde lengte verbaast me. Toevallig had ik het er vanmorgen met nichtje over, wij dachten 175 voor dames net iets boven gemiddeld (best veel dus) en vanaf 180 kun je als man pas serieus overkomen?! Zo voelt het iig als we een beetje om ons heen kijken… Best veel mensen die langer zijn dan dat, maar misschien geldt dat vooral voor de jongeren?

 3. Leuk! Zo kijk ik ook even mee in een stukje Holland zoals jij dat ziet! Bitterballen zijn erg lekker, maar we eten ze niet zo vaak….moet lekker blijven! 😉 Leuk oude foto’s, ik moet ze ook weer eens gaan uitzoeken, maar dat is een held karwei…en ik stel dat steeds uit! 🙁 Hahaha…grappig die lengte, ik ben precies 167cm, dus ik voldoet! 😉 Wel heb ik enkele neven die echt heel lang zijn, volgens mij tegen de 2m of daarboven, ik moet altijd tegen ze op kijken! Ik lees boeken op mijn ereader, dus ook van mij krijg je geen belangstelling! Succes met de verkoop! Groetjes!

 4. Leuk foto-overzicht en heerlijk om zo in die oude dozen te oude herinneringen op te halen 🙂
  Jammer dat het met je boekverkoop niet zo vlot loopt. Zelf breng ik ze naar de kringloop of de bieb in ‘t ziekenhuis.

 5. Dan ben ik wel erg gemiddeld ben 1.68 meter haha Ik vind dat wel mooi dat mensen nog van die dingen voor de ramen hebben lekker ouderwets

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares