heel even holland

Heel even Holland #5: lente & een knappe man

Nummer 5 al weer! Ben je benieuwd hoe veel edities er zullen komen? Of denk je te weten hoeveel er nog gaan komen? Deze week foto’s uit de oude doos, beelden van een knappe man en lente.

Lente & een Knappe Man

kaakontsteking

Dinsdag begon ik de dag met een bezoekje aan het UMCG. Vandaag zou ik behandeld worden aan de wortelpuntontsteking die ik had. Het was nog even spannend of het op de beste manier gedaan kon worden (dat hing af van de ontsteking & de staat van de wortel), maar gelukkig ging alles via plan A. De ontsteking is trouwens het zwarte cirkeltje tussen de twee korte wortels. Pijn heb ik er heel weinig van gehad, dat viel gelukkig mee!

visum aanvragen anwb

Na het bezoek aan het ziekenhuis ging ik langs de ANWB-winkel om mijn visumaanvraag weg te brengen. Zodra ik mijn paspoort terug heb zal ik een blog schrijven waarin ik vertel wat mijn plan is.

een knappe man

Nadat ik alle papieren had afgegeven dook ik nog even de kringloop in. Daar zag ik deze hottie die ik stiekem wel graag mee naar huis had willen nemen om hem daar vervolgens in een mooie kleur turqoise of roze te verven. Ik liet hem toch maar staan… Ik vind dit soort beelden mooi van lelijkheid.

kaakoperatie

Woensdag had ik een hamsterwang. Inmiddels heb ik weer een gewone wang. Gelukkig.

drukte verboden stad

In 2010 bezocht ik voor het eerst de Verboden Stad. Midden in de zomer. Geen geweldig idee, want er waren heel wat Chinese toeristen die hadden besloten in hun vakantie naar Beijing te komen en de Verboden Stad te bezoeken. Inmiddels heb ik geleerd toeristische attracties zo veel mogelijk te vermijden tijdens Chinese feestdagen.

voorjaar
Terwijl ik een wandelingetje naar de supermarkt maakte stopte ik onderweg een paar keer. Onder andere om deze foto te maken. In sommige bomen zitten al knoppen. De lente komt er aan!!

verse eitjes

Tijdens diezelfde wandeling haalde ik wat eieren op. Niet in de supermarkt, maar langs de kant van de weg. Naast de eieren staat een kluisje waar je je geld in doet. Aardappelen worden hier ook niet in de supermarkt gekocht, maar bij de boer. Boeren hebben ze hier in de buurt namelijk genoeg.

smoothie kokos en limoen

Het eten ging wat lastiger, daarom maakte ik deze smoothie met banaan, kwark, limoen & kokosmelk. Super lekker! Die ga ik zeker vaker maken.

pandabeer chengdu

Hoe schattig is deze kleine panda?! Zelf vind ik hem echt too cute! De foto maakte ik tijdens mijn drieweekse reis door China in 2011. Ik herinner me dat Miguel & ik op een bepaald moment de groep waar we mee waren kwijt geraakt waren omdat we zó lang naar de baby panda’s hadden staan kijken! We hadden uren kunnen blijven naar hoe de kleintjes met elkaar aan het spelen waren, naar beneden vielen, koprollen maakten en in gevecht waren met bamboestengels.

drakendans chinees nieuwjaar

Komende week begint het Chinese Nieuwjaar. Op 19 februari om precies te zijn begint het jaar van de geit. Deze foto maakte ik tijdens het Chinese Nieuwjaar 2 jaar geleden toen we een dagje naar een pretpark in Beijing waren. Normaal gesproken gaan we altijd op reis tijdens het Chinees Nieuwjaar, dit jaar niet. Het plan was om 10 dagen ergens in Europa te reizen, maar toen kwam er een ander plan.

Plannen voor de Nieuwe Week

Komende week wordt weer een rustig weekje. Misschien dat ik een dagje naar ‘de stad’ ga (zo noemen Groningers de stad Groningen).
Wat zijn jouw plannen?

Deze foto’s komen van mijn Instagram, kom je me daar volgen? Dat zou ik leuk vinden!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Heel even Holland #5: lente & een knappe man”

  1. Ik zag panda’s in chengdu (wie niet ;)), zo gaaf! Helaas nooit een kleintje gezien. Ach, wie weet…

    Ik word blij van bloembollen die op komen. Op stafel staan narcissen en die zie je groeien. Zo leuk!

  2. OK, ik kwam voor de ‘mooie man’, maar geloof dat ik de babypanda toch vele malen schattiger vind 😉 Hoe ben je nu trouwens verzekerd, tijdens je tussenstop?

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares