Persoonlijk

Heel even Holland #6: food, China & laptop-ellende

heel even holland

In ‘Heel even Holland’ deel ik de foto’s die ik maak gedurende mijn tijdelijke verblijf in Nederland. Foto’s van Groningse luchten, de Nederlandse lekkernijen waaraan ik me tegoed doe, foto’s uit de oude doos en terugblikken op China. Veel van de foto’s die ik hier plaats vind je ook op Instagram. Daar plaats ik ze onder de naam Go_Yvon.

Food, China & laptop-ellende

Je had het afgelopen week al hier kunnen lezen, maar ook op mijn Instagram deelde ik het: vanaf heden ben ik weer in China! Ik ga aan een nieuwe uitdaging beginnen en dat betekent dat deze zesde editie de laatste is in deze tijdelijke serie. Vanaf maandag kun je weer elke week een ‘Leven in China’ verwachten. Mocht je hier nieuw zijn en deze rubriek niet kennen; hier vind je alle edities verzameld.

malware op laptop

♥ De week begon niet al te leuk: mijn laptop had nogal wat kuren en ik leek een hardnekkig virus te hebben waar ik maar niet van of kon komen. Héél vervelend! ♥

GoYvon

♥Mijn broer sleutelde een beetje aan mij lay-out: de comment section ziet er weer wat mooier uit en ik heb een nieuwe profielfoto in mijn header staan. Dat klinkt makkelijker dan het voor mij was. De foto staat namelijk ergens in de codering van mijn site en daar durf ik zelf niet in, bang om alles overhoop te halen. Tenslotte fixete hij ook mijn Google Analytics voor me! ♥

Chinatown in Bangkok

♥ Een foto die ik gebruikte / ga gebruiken voor een blog over mijn bezoek aan Thailand vorig jaar. Dit zwembad is op een heel bijzondere locatie gevestigd. ♥

Yvonne

♥ We reden een stukje én maakten een proefrit met een auto. De accu van de auto waarin we de proefrit maakten was niet in een heel goede conditie. Hij had hulp nodig om aan de praat te komen en nadat we hem even later stil hadden gezet wilde hij helemaal niet meer starten! Terwijl we wachtten op iemand van de garage maakte ik deze selfie.♥

Blof in het midden van alles

♥ In de kast kwam ik deze cd tegen, fijne muziek! ♥

kaasfondue

♥ Samen met mijn moeder at ik kaasfondue. Mmm, heerlijk met stokbrood, groenten, champignons en wat ham. ♥

boerderij in warffum

♥ Ha, deze foto blijkt niet te zijn wat ik dacht. Zoal ik ze vanaf een afstandje zag leken ze mij op aardappelen, maar het bleken toch uien te zijn. Zou ik dan nu echt het platteland zo lang geleden hebben verlaten dat ik het verschil tussen aardappelen en uien niet meer kan zien? ♥

visum voor China

♥ Eindelijk was het dan zo ver! Ik kon mijn paspoort weer ophalen! Stiekem vond ik het best wel spannend om mijn visum aan te vragen: zouden ze het me wel geven wanneer ze zagen dat ik al meerdere jaren achtereen een werkvisum had gehad en nu opeens een studentenvisum wilde? Gelukkig is alles goed gegaan en zit ik inmiddels weer thuis in Beijing achter mijn bureau. ♥

vlooienmarkt eelde

♥ Een zaterdag of twee geleden stond ik op de rommelmarkt in Eelde. Samen met mijn moeder probeerde ik wat van de (vele) spullen die ik nog had te slijten. Dat ging op zich best goed, maar toch heb ik minder verkocht dan ik had gehoopt. ♥

Paviljoen Sterrebos Groningen

♥ Maandag was ik in Paviljoen Sterrebos in Groningen. Een hippe en leuke plek waar je gezellig kunt zitten en waar je ook vergaderingen en andere meetings kunt houden. Ik sprak er af met Marion van Splendid China; we kennen elkaar via Twitter en hadden elkaar één keer eerder gezien, in Beijing. Binnenkort zie ik haar weer als ze met een groep zakenvrouwen een reis door China gaat maken. ♥

mediamarkt groningen

♥ De laptop bleek niet meer te redden en dus toog ik naar de Media Markt voor een nieuwe. Op zich kreeg ik beste goede uitleg over de producten, maar ze bleven nogal in gebreke bij het geven van de juiste informatie over wat de uitbouwmogelijkheden waren. In eerste instantie werd mij toegezegd dat hetgeen ik wilde mogelijk was. Later, toen ik mijn beslissing had genomen en kwam om de laptop aan te schaffen, bleek dat wat eerder kon niet meer te kunnen. Heel vervelend, want op onder andere die toezegging was mijn beslissing gebaseerd. Vervolgens was de service om het probleem op te lossen best beperkt. Daar bovenop kwam dat de servicebalie niet goed op de hoogte was / is van de regels omtrent het terugvragen van de btw waardoor ik die (nog) niet heb kunnen terug krijgen. Al met al niet echt een goede beurt voor de MediaMarkt. ♥

Chinees studeren

Nu ik mijn visa had en alles rond was mocht ik het grote nieuws ook hier op mijn site vermelden van mezelf. ♥

Grease

♥ Afgelopen week kwam Grease op tv en ik vroeg op Instagram of het een yay of nay was. Zelf kon ik niet anders dan hem kijken, het is mijn guilty pleasure. ♥

Border Security

♥ Waar ik ook graag naar kijk is een programma als Border Security. Ik vind het interessant om te zien hoe de dingen er achter de schermen aan toe gaan op een vliegveld. Een programma als Dubai Airport kijk ik ook graag. ♥

dochters van Mulan

Vriesekoop Dochters van Mulan

♥ Van Uitgeverij Brandt ontving ik het boek ‘Dochters van Mulan’ van Bettine Vriesekoop. Ik las al eens eerder boeken van Vriesekoop (waaronder deze) en toen ik las over dit nieuwe boek was mijn interesse meteen gewekt. Tot nu toe een heel ander soort boek dan de boeken die ik tot nu toe van haar las, in de positieve zin. Ik leer nieuwe dingen en schrik telkens weer van de aantallen vrouwen die in bepaalde situaties zitten / zaten. Binnenkort verschijnt er een review. ♥

mozarella & tomaat snack

♥ Vrijdag voor mijn vertrek nodigde ik wat familie uit om samen wat te eten. Wacht, ik zeg het verkeerd: mijn familie nodigde zichzelf uit voor een afscheidsfeestje. Ook prima, dat doen we! ♥

houtjen

♥ Traditiegetrouw spelen we na het eten een kaartspel. Ditmaal was het houtjen, een spel waarbij je slagen moet maken zoals je bij klaverjassen ook doet. Je biedt vooraf hoeveel slagen je wilt maken en als dat lukt krijg je punten. Lukt het niet, dan gaan er punten af. Een leuk spel, want doordat het aantal slagen dat geboden wordt nooit gelijk mag zijn aan het totaal aantal slagen dat gemaakt moet worden ‘zitten’ er altijd mensen fout, soms tegen hun wil in omdat ze de laatste in de rij zijn. Soms moet je dus inzetten wanneer het totaal aantal slagen en het aantal ingezette houtjes (slagen) gelijk is. ♥

mounchoutaart

♥ Monchoutaart! Mijn favoriete taart, nog even lekker smullen voor ik weer terug ga… ♥

weerbericht beijing

♥ Hoewel het ‘s nachts nog best wel kan vriezen leken de vooruitzichten afgelopen zondag best goed. Voor het weekend verwachten ze 19°! Een temperatuur waar men inmiddels op terug gekomen is. De maximale temperatuur voor dit weekend ligt nu 7 graden lager. ♥

leuke jas voor voorjaar

♥ Deze twee jassen zag ik in een magazine voorbij komen. Ze zijn van Happy Rainy Days en ik vind ze echt heel tof: ik houd wel van kleur! De prijs was iets minder leuk, daarom denk ik er over om zoiets te laten maken. Voor welk model en welke kleur zou jij gaan? ♥

Terug in Beijing

Inmiddels ben ik al weer drie volle dagen in Beijing (ik kwam dinsdagmiddag aan) en heb ik al weer een aantal foto’s gemaakt voor de eerstvolgende ‘Leven in China’, die kun je maandag verwachten.
Morgen moet ik een instaptoets doen om mijn niveau te bepalen, ga ik de health check doen, heb ik een afspraak voor een leuk project en ‘s avonds gaan Miguel en ik sushi eten én naar de Nederlandse borrel.
Ook zaterdag staat er genoeg op de planning; naar een boekenverkoop en wat drinken met een vriendin. Genoeg leuks op de planning dus!

You Might Also Like

9 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Insoon
  5 March, 2015 at 2:41 PM

  Wat een leuk overzicht weer. Fijn dat het gelukt is met je studentenvisum! En balen van je laptop. Ga je nu in China kijken naar een nieuwe laptop? Ha, Grease zag ik ook voorbij komen op tv… blijft toch leuk hè 😉 En die jassen zijn ook leuk. Denk dat die groene wel mooi staat bij jou!
  Succes met de instaptoets en verder alvast een fijn weekend!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   5 March, 2015 at 2:52 PM

   Ja, dat was echt balen! Nadat mijn broer alles opnieuw geinstalleerd had hield de batterij er uiteindelijk mee op. Ik heb een laptop in Nederland gekocht, toch wat makkelijker dan hier.
   Jij ook alvast een fijn weekend!

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  5 March, 2015 at 3:17 PM

  Fijn dat je weer veilig thuis bent. En Miguel weer in je armen kon sluiten 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Hendrik
  5 March, 2015 at 6:26 PM

  Leuk overzicht! Ik zou voor de tweede jas gaan, overigens!

 • Yvonne
  Reply
  Anneke
  5 March, 2015 at 7:24 PM

  Gek dat je zo dichtbij was en nu weer zo ver weg bent. Succes met je studie!

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  6 March, 2015 at 6:46 AM

  Yes! Home sweet home.. geniet van het weer lekker thuis & samen zijn!

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  6 March, 2015 at 12:30 PM

  Kaas fondue heb ik nog nooit gedaan, ondanks mijn 42 jaar

 • Yvonne
  Reply
  Esther
  6 March, 2015 at 6:30 PM

  Jaaaa, die regenjassen zijn leuk. Bij sommige outlet shops hebben ze weleens oude modellen voor een leuke prijs. Maar aangezien jij in Sjiena bent: hop, laten maken etc.

 • Yvonne
  Reply
  Els
  25 March, 2015 at 9:20 PM

  Jammer dat de service bij de mediamarkt zo slecht is. We kijken dezelfde programma’s haha

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares