Heel even Holland

Heel even Holland #7: bruiloft, visumzaken & 94

Het was vorige week donderdag een redelijk grote verrassing toen ik hoorde dat ik de volgende dag naar Nederland zou vliegen. Er zaten zo’n 36 uren tussen het moment dat ik het bericht kreeg en het moment dat mijn vliegtuig vertrok. Best hectisch want overdag moest ik gewoon werken én ik moest nog inpakken. Je hoort me echter niet klagen, want ik had een erg leuke week in Nederland.

Bruiloft, visumzaken & 94

visumzaken

♥ De tas ligt klaar. Zo goed als. Ingepakt met onder ander vuile was, haha. Normaal gesproken doe ik de was in het weekend, maar dat ging niet lukken nu ik halsoverkop naar Nederland moest. ♥ Doordat de reis nogal onverwacht kwam was het me ook niet gelukt alle papieren op tijd in te vullen en in orde te maken. Het gevolg was dat ik zaterdagochtend om 6 uur bij een gesloten Starbucks de papieren aan het invullen en een begeleidend briefje aan het schrijven was. Daarna wachtte ik totdat de winkels opengingen en ik kon kopiëren. ♥

visumzaken

♥ Vervolgens pakte ik de trein naar Den Haag, naar het CIBT om alle papieren en mijn paspoort daar door de brievenbus te gooien.
Daarna heette de NS me hartelijk welkom door me een fikse vertraging aan te bieden. Héél fijn! ♥ Mijn moeder haalde me op in Groningen, na een jaar zag ik haar eindelijk weer! Thuisgekomen zag ik deze quote in haar tuin hangen. Helemaal waar! ♥

broodjes geitenkaas

♥ Bloemen en bijen in de tuin. ♥ Zondagmiddag ging ik samen met mijn moeder naar de stad (voor de niet-Groningers, zo noemen wij Groningen), maar voordat er gewinkeld kon worden moest er eerst gegeten worden. ♥

trouwlocatie

♥ Op maandag bezochten we de trouwlocatie. Eíndelijk kon ik de locatie zien. Natuurlijk had ik foto’s gezien, maar het was toch wel erg fijn om het met eigen ogen te zien en kennis te maken met de eigenaren. ♥ Donderdag vierde ik, samen met familie, de 94e verjaardag van mijn oma. Eindelijk was ik er weer eens op haar verjaardag! ♥

eierbal

♥ ‘s Avonds aten we soep met brood en een kroket. Althans, de meesten aten een kroket. Ik nam een kaassoufflé en een eierbal. Lekker en slecht tegelijk. ♥

visumzaken

♥ Vrijdag haalde ik mijn paspoort op, mét mijn nieuwe visum! ♥ ‘s Avonds ging ik met mijn moeder, broer en zijn vriendin uit eten bij Mr. Mofongo in Groningen. Het eten was er prima, het was alleen jammer dat ik er bij thuiskomst achterkwam dat het geld twee keer van mijn rekening afgeschreven was. We zijn nu ruim een week verder en ik heb m’n geld nog niet terug… ♥

tax free

♥ Ja! Nog meer foto’s van eten, haha. Soms vraag ik me af waar ik het allemaal laat… Volgende maand, op onze bruiloft, hebben we geen typische bruidstaart maar een taartbuffet. De taarten moesten vooraf natuurlijk gekeurd worden. Dat deden mijn moeder en ik op de zaterdagmarkt in Groningen. Met koffie, want het was heel koud! Ze waren alle 4 heel lekker en zullen daarom alle 4 deel uitmaken van het taartbuffet. ♥ Het was een kort, maar druk en leuk weekje in Nederland, maar zondagochtend was het al weer tijd om terug naar Beijing te gaan. Voor vertrek liet ik wat bonnen bij de douane stempelen die ik vervolgens inleverde zodat ik de belasting kan terugkrijgen. Wanneer je niet in Nederland staat ingeschreven kun je namelijk de belasting van je aankopen terugkrijgen. Het kost over het algemeen weinig moeite dus waarom niet? ♥

Hamka's♥ Voor ik in het vliegtuig stapte kocht ik een minizakje Hamka’s. Ik was benieuwd of ze nog net zo smaakten als ‘vroeger’ en dat was het geval! Ik at ze tijdens het kijken van Mannenharten 2. Een film die ik nogal vond tegenvallen. ♥ Mijn vlucht van Amsterdam naar Beijing was mijn eerste KLM-vlucht en hij was best aangenaam. Ik vond vooral het eten van goede kwaliteit, net als de entertainment aan boord. ♥

Afgelopen & volgende week

Maandagochtend kwam ik aan in Beijing waarna ik me eerste registreerde bij het politiebureau en vervolgens meteen naar mijn werk ging om alle papieren in te leveren. De rest van de week werkte ik gewoon en vocht ik tegen mijn jetlag. Verder boekten Miguel en ik een AirBNB in onder andere Split en Zadar (Kroatië) voor onze zomervakantie / honeymoon.
Verder hoop ik dat komende week een rustig weekje wordt zonder al te veel extra’s (lees: optredens en presentaties op school).

Fijne week!

Inmiddels werkt mijn VPN niet meer op mijn telefoon waardoor ik daar op het moment helaas geen foto’s kan delen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

9 thoughts on “Heel even Holland #7: bruiloft, visumzaken & 94”

  1. Wat een snel, maar fijn bezoek aan Nederland. Fijn dat alles gelukt is. Vervelend dat het geld twee keer is afgeschreven bij Mr. Mofongo. Was het eten er wel lekker? Ik moet bekennen dat ik er nog steeds niet heb gegeten :$ Ik duim voor je dat volgende week een rustig weekje wordt!

  2. Dat was echt een bliksembezoek joh! Je oma zal het ongetwijfeld heel erg leuk hebben gevonden dat je er een keertje was op haar verjaardag! Zo’n taartbuffet klinkt goed!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares