hong kong in fotos

Wereldstad Hong Kong in 15 foto’s

Een stad als Hong Kong doet je zintuigen overuren draaien. Er is altijd geluid, de neonlichten zijn het felst wanneer de avond valt en op elke straathoek vind je wel wat te eten en dringen er allerlei geuren je neus binnen. Het leven in Hong Kong stop niet, draait altijd door. Mensen zijn gehaast. Hong Kong kent historie, maar is tegelijkertijd modern. Dit is Hong Kong in 15 foto’s.

Wereldstad Hong Kong in 15 foto’s

foto's hong kong skyline

Op mijn laatste avond in Hong Kong liep ik naar de Victoria Harbor voor de lichtshow. De lichtshow vond ik niet zo spectaculair, maar het zicht op de overkant was de wandeling meer dan waard. De verlichtte gebouwen met knalkleuren waren echt wel mooi.

eten in hong kong

Beijing heeft de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Chinese Muur. Hong Kong heeft eten. Oh, er zijn zeker mooie plekken in de stad, maar voor veel mensen gaat het in Hong Kong vooral om eten.

leven in hong kong

De contrasten zijn groot en daardoor misschien wel des te mooier. Sla een willekeurig steegje in, weg van de hoofdweg, en je staat zo op een markt waar de buurtbewoners hun verse vis komen halen.

foto's hong kong

Zó fijn, deze tekst op de weg. Echt, zonder zou ik ongetwijfeld aangereden zijn.

foto's hong kong

Dit keer nam ik geen magneetje mee; er zit al een magneet van Hong Kong op de koelkast. Was het de eerste keer geweest dat ik in Hong Kong was, dan had ik er zéker één gekocht. Hoe afgezaagd of kitsch ook, van elke nieuwe bestemming die ik aandoe neem ik een magneet mee.

foto's hong kong

Er wonen ruim 7 miljoen mensen in Hong Kong. Geen wonder dus dat het er altijd druk is en dat het aantal wolkenkrabbers ontelbaar is.

foto's hong kong

Trouwfoto’s maken in Hong Kong. Gewoon, omdat het kan.

foto's hong kong

Terwijl ik door de stad dwaal, zonder doel, kom ik deze muur tegen. Geen idee of er een gedachte achter zit, maar ik vind hem erg tof.

leven in hong kong

Eten kan overal. En altijd.

foto's hong kong

Wanneer de avondvaltgaan de neonlichtenaan. foto's hong kong

De welbekende gelukskatjes. Hoewel heel populair in China zijn ze afkomstig uit Japan.

foto's hong kong

Gewoon op straat, onder een viaduct.

foto's hong kong

Het maakt niet uit hoe laat het is. Er zijn altijd mensen.

foto's hong kong

En die mensen hebben over het algemeen weinig tijd. Daar speelt de economie goed op in met kapsalons waar je in 10 minuten je haar kunt laten knippen. Voor nog geen €7,00. Heel efficiënt en prettig voor wie niet van dat geklets bij de kapper houdt.

foto's hong kong

Voor wie toch wat tijd heeft is er de notenboer waar je op je gemak een krantje kunt lezen.

Welke foto’s spreken jou het meeste aan?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

12 thoughts on “Wereldstad Hong Kong in 15 foto’s”

  1. HK is super leuk, ben er afgelopen oktober voor het eerst geweest en ik ben verkocht! Wat een geweldige leuke plek. Leuke lekkere eettentjes vinden vond ik erg lastig omdat ik gewoon niet goed weet wat ik lekker zou vinden. Het is wel gelukt hoor, maar ik merk dat ik altijd voor “veilig” kies.

    1. Lastig is dat dan, wanneer je niet precies weet wat iets is. Meestal kies ik twee dingen; één vertrouwd iets en iets nieuws. Zo heb ik altijd wat.

  2. Een bruisende stad! Wat ik me afvraag: kun jij ook wat van die Chinese karakters lezen? Dat lijkt me dan zo handig.. en daar baalde ik van toen we 3 maanden door China reisden: we verstonden niemand, maar konden ook echt helemaal niks lezen of ontcijferen, ook niet van al die grote neon-reclames en zelfs niet op bussen en treinen

    1. In Hong Kong red ik me een stuk minder goed dan op het vasteland in China. Engels even buiten beschouwing gelaten.
      Hier in China kan ik best heel wat verstaan, zeggen en lezen, wat heel fijn is. In Hong Kong had ik daar echter niets aan. Hong Kong ligt in het zuiden en daar spreekt men Cantonees, wat een heel andere taal dan het Mandarijn Chinees is.

  3. Leuke foto’s! Wat zijn dat voor een lekkere bapao-achtige broodjes? Krijg ook nu zin in een kom met noodles <3

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares