jaaroverzicht 2015

Persoonlijk :: Jaaroverzicht 2015

Begin december begon ik aan het schrijven van mijn jaaroverzicht. 12 maanden afgaan en bedenken wat je ook al weer gedaan hebt; daar gaat nogal wat tijd inzitten, waardoor ik er maar op tijd mee begon dit jaar. Zo op deze manier terugblikken vind ik wel een mooie manier, ik zag hem vorig jaar bij IkbenIrisniet. Ik ben benieuwd naar wat jij je nog herinnert van mijn jaar. Enjoy!

Jaaroverzicht 2015 ~ GoYvon

Pak wat te drinken en een overgebleven kerstkransje en kijk me mee terug naar 2015. Van elke maand deel ik wat foto’s, vertel wat ik die maand deed en wat positief was. Als blogger kon ik het niet laten om even mijn statistieken in te duiken en daarom deel ik per maand tevens de meest gelezen blogpost en de blogpost met de meeste reacties.
En, wat ik erg leuk zou vinden, laat me weten wat jij je nog herinnert van mijn jaar. Was je er al vanaf januari bij of lees je hier nog paar pas? Mocht je trouwens meer geïnteresseerd zijn in reizen, lees dan mijn jaaroverzicht in reizen van 2015.

Januari

jaaroverizicht

Januari begon ronduit kut. Normaal gebruik ik dit soort woorden niet, maar een ander woord heb ik er niet voor. Twee weken voor het eind van het jaar overleed mijn vader. Veel te jong & veel te oneerlijk. Ik bleef een tijd bij mijn moeder en broer zodat we samen konden zijn en samen dit verdriet konden verwerken.
Hoewel mijn verdriet groot was, kon ik niet hele dagen thuis zitten. Ik bezocht onder andere de Vakantiebeurs, ging een dagje naar Amsterdam en at sushi met zo’n 20 reisbloggers in Utrecht.

Positief aan januari: ik won een hotelovernachting in het IBIS Rotterdam.

♥ Best gelezen blogpost: de Teasenz Winactie.

♥ Meeste reacties op: Waarom even stil?

Februari

jaaroverizicht

In februari besloot ik om een afspraak te maken bij de kaakchirurg en onderging ik een kaakoperatie. Ontzettend leuk, not. Ik ging weer vaker bloggen en zocht werk in Beijing zodat ik terug kon naar huis. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk en daarom besloot ik me in te schrijven aan een universiteit en Chinees te gaan studeren.
De hotelovernachting werd verzilverd en samen met mijn moeder ging ik twee dagen en een nacht naar Rotterdam.

♥ Positief aan februari: een kleine droom werd waargemaakt; ik besloot om Chinees te gaan studeren.

Best gelezen blogpost: Een nieuw uitdaging ~ Chinees studeren.

♥ Meeste reacties op: De meeste reacties kreeg ik op de best gelezen blogpost. Een goede tweede was mijn blog over vriendschappen in
in het buitenland wonen
.

Maart

jaaroverizicht

In maart vloog ik terug naar Beijing en was ik weer thuis. Het was goed en fijn om een tijdje bij mijn moeder & broer te zijn, maar het was ook tijd om terug naar huis te gaan. Miguel was al die tijd in Beijing en we waren dan ook bijna 3 maanden niet samen. Best lang! De start van mijn lessen ging niet zo goed; het niveau was te hoog en ik besloot een naar een niveau lager te gaan. Verder dook ik meteen het leven weer in en sprak af met vrienden, begon aan een bijbaantje en genoot van al het Chinese eten dat ik had gemist.

Positief aan maart: weer thuis komen.

Best gelezen blogpost: ronddwalen in Chinatown in Bangkok.

♥ Meeste reacties op: Flashback – onze eerste vakantie samen.

April

jaaroverizicht

In april werkte ik een paar keer als gids wat erg leuk was om te doen. Ik ging naar boekenverkopen om nieuwe boeken in te slaan, at het nodige lekkers en merkte dat het toch best wel zwaar was om weer terug te zijn. Het studeren in plaats van werken, het feit dat ik zelf geen inkomen had waren pittig om mee om te gaan. Ik had nog steeds verdriet en daarbij moesten Miguel en ik weer aan elkaar wennen na zo’n lange tijd apart te zijn geweest.

♥ Positief aan april: De leuke dag die ik had op de Chinese muur tijdens het werken en de vele spelletjes Machi Koro die Miguel en ik speelden.

♥ Best gelezen blogpost: Foto-expositie Bedum; toen & nu.

♥ Meeste reacties op: Afgestompt of Ingeburgerd?

Mei

jaaroverzicht

In mei schreef ik slechts 6 blogs. Het was duidelijk dat ik het drukker had met andere zaken dan met bloggen! Al mijn tijd ging naar het studeren voor mijn toetsen en naar het schoonmaken van ons nieuwe huurhuis. Want ja, we moesten weer eens verhuizen! Dat gebeurde deze maand voor de 3e keer in 2,5 jaar tijd. The joy.
Hoewel ik het druk had, had ik wel tijd voor een leuke (één van de eerste) weekendvlogs!

Positief aan mei: Een lastige! Er zijn weinig blogs om na te lezen wat ik deed en me het goed herinneren doe ik niet. Mijn midterms gingen goed én we vonden gemakkelijk een nieuw huis waar we voorlopig niet uit hoeven.

♥ Best gelezen blogpost: This is life ~ update.

Meeste reacties op: Leven in China #36.

Juni

jaaroverzicht

Juni was een goede maand! Vanaf deze maand leek het er op dat dingen beter begonnen te gaan en ik begon me zelf ook beter te voelen. Er gebeurde deze maand ook heel veel. Zo fietste ik naar de Chinese Muur, boekten Miguel en ik eindelijk een reis naar Japan én verloofden we ons. Ja, juni mag met recht een goede maand genoemd worden.

♥ Positief aan juni: het weekendje weg in eigen stad dat we boekten als verlovingsweekend en natuurlijk het feit dat we besloten om te gaan trouwen. Verder de reisjes die voor de deur stonden.

♥ Best gelezen blogpost: Wonen in Colombia.

♥ Meeste reacties op: Met een reden een weekendje weg in Beijing.

Juli

jaaroverzicht

Juli was ook een goede maand, maar dan vooral op reisvlak. In juli maakte ik maar liefst 4 reizen! Zo ging ik naar Shanxi, Wuhan, Seoul en Japan. Zo veel te reizen was echt geweldig! Mijn eerste semester studeren zat er in deze maand op en dat sloot ik met wat klasgenoten of met een etentje. Aan het einde van de maand vlogen Miguel en ik samen naar Japan, iets waar we al heel lang naar uit hadden gekeken.

♥ Positief aan juli: de vele reisjes die ik mocht maken en al het geweldige eten dat ik tijdens die reizen at.

♥ Best gelezen blogpost: 4 dagen in Japan, mijn eerste indrukken.

♥ Meeste reacties op: Een verlovingsweekend in plaats van een verlovingsring.

Augustus

jaaroverzicht

In augustus was ik weer terug in Beijing en besteedde ik veel tijd aan mijn site. Ik blogde veel over de reizen die ik in de maand er voor maakte. Verder nam ik deel aan het project ‘Humangs of the Hutongs’ met een groep instagrammers hier in Beijing. Héél leuk om te doen. In augustus sprak ik af met Karlijn. Zij kwam tijdens haar wereldreis door Beijing, een prima plek voor een sushi-date! Ook ‘vierde’ ik mijn jubileum; deze maand woonde ik al weer 5 jaar in China.

Positief aan augustus: het leren kennen van nieuwe, leuke mensen. Ik heb een aantal vrienden over gehouden aan het ‘Humans of the Hutongs’ project.

♥ Best gelezen blogpost: Onvoorstelbaar, ik woon al 5 jaar in China.

♥ Meeste reacties op: 2 weken backpacken in Japan in foto’s.

September

jaaroverzicht

September begon met een militaire parade hier in de stad. Er werd een vakantie aan gekoppeld en heel de stad was afgesloten. In september vierde ik mijn verjaardag door uit eten te gaan; kaasfondue! Er was een bierfestival waar ik met vrienden naar toe ging en ik ging een paar keer uit eten met vrienden. Gezellig! Deze maand bezocht ik het Oude Zomerpaleis én begon school weer.

♥ Positief aan september: niets in het bijzonder, maar tijd doorbrengen met leuke mensen en genieten van goed eten stond deze maand wel centraal.

♥ Best gelezen blogpost: Twijfel, moet ik op wereldreis gaan?

Meeste reacties op: Het ogenschijnlijk perfecte leven.

Oktober

jaaroverzicht

In oktober waren bloemetjes in je haar een ware rage hier in China. Iedereen, jong, oud, man of vrouw, liep er mee rond. De eerste week van oktober had ik een week vrij, maar helaas gingen we niet op reis… Wel gingen verkende ik de stad, at ik taart bij Naifen Dessert en deed ik een Ghost Tour. In oktober was ik bij een Chinees-Nederlandse bruiloft, wat bijzonder was om mee te maken. Op de laatste dag van de maand vierde ik Halloween met vrienden, wat erg gezellig was.

♥ Positief aan oktober: Ik begon met sporten!

Best gelezen blogpost: Hip in China, bloemetjes in je haar.

♥ Meeste reacties op: Leven in China #49 – herfst in Beijing, Mr. Shi & vakantie.

November

jaaroverzicht

November was vooral gezien weersomstandigheden érg afwisselend. Er was sneeuw, zon en smog en vooral van de laatste hadden we deze maand veel in Beijing. Miguel en ik waren zo’n twee weken apart; hij was naar de Verenigde Staten en ik zat op Hainan. Bij terugkomst en om te vieren dat we 5 jaar samen waren aten we sushi en zagen we Spectre in de bioscoop.

♥ Positief aan november: mijn reis naar Hainan en het versturen van de Save the Date.

♥ Best gelezen blogpost: de nadelen van het leven als expat.

Meeste reacties op: fotoblog Hainan, 3 dagen op een tropisch eiland.

December

jaaroverzicht

In deze laatste maand van 2015 vierde ik met vrienden Sinterklaas, wat érg leuk was! We namen allemaal wat te eten mee en ik maakte onder andere glühwein. Vanaf het begin van de maand neem ik weer de metro naar school omdat dit toch net wat sneller is. De bus staat sinds een tijd té vaak vast in het verkeer. December was niet altijd makkelijk; er kwamen veel momenten van vorig jaar terug en dat maakte me verdrietig. De onduidelijkheid voor volgend jaar (het vinden van een baan wil nog niet zo lukken) en de vele smogdagen deze maand maakten het ook al niet veel beter. Miguel werkte met kerst en ik zat thuis, zonder echt kerstgevoel. Gelukkig genoten we van een heerlijke, zelfgemaakte kaasfondue!

♥ Positief aan december: Dat mijn test-test goed ging.

♥ Best gelezen blogpost: Trouwen in Amerika vs. Trouwen in Nederland.

♥ Meeste reacties op: Jaaroverzicht van mijn reizen in 2015.

Top 5 artikelen van 2015

Er staan een aantal artikelen op GoYvon die dagelijkse vele malen gelezen worden. Dit waren de 5 meest gelezen artikelen van 2015.
1. Typsich Amerikaanse dingen die je in de V.S. zeker moet eten.
2. Typisch Nederlandse dingen die je gegeten moet hebben.
3. Budget Filipijnen: de kosten van backpacken op de Filipijnen.
4. Hoe omzeil je de Great FireWall van China?
5. Het Louvre Museum in Parijs; do’s & dont’s.

2016

In 2016 hoop ik gewoon door te gaan met bloggen zoals nu. Ik zou graag een nieuwe lay-out willen, deze is echt oud en niet meer gebruiksvriendelijk. Verder zou het leuk zijn wanneer ik de groei van dit jaar door kan zetten naar volgend jaar.

Verder wil ik jullie, mijn lezers bedanken voor het lezen van al mijn verhalen en voor het achterlaten van al jullie reacties. Die zijn altijd zó leuk om te lezen, daar word ik oprecht blij van!
Hopelijk zie ik jullie in het nieuwe jaar weer!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

18 thoughts on “Persoonlijk :: Jaaroverzicht 2015”

 1. Wat ik altijd zo fijn vind aan je blog is dat het zo eerlijk en persoonlijk is. Ik snap dat het best een dubbel jaar was. Ik hoop echt dat je snel een goede baan vind en een heel mooi 2016 gaat hebben!

 2. Mooi en eerlijk, zoals jij dit overzicht schrijft, dat herken ik inderdaad ook altijd in jouw artikels. Veel sterkte met deze periode alvast, een jaar gaat snel voorbij… Veel succes, liefde en plezier in 2016! Geniet van het voorbereiden van jullie huwelijk en veel succes met je studie en het vinden van een job.

 3. Leuk blog. Ik houd van persoonlijke blogs. Ik vind je reisblogs ook altijd goed, maar voor een niet globetrotter als ik, blijft het toch vaak op een afstandje…
  Op naar meer idd, zie je in 2016! xx

  1. Tot in het nieuwe jaar! En ja, jouw voorkeur ken ik. 🙂 En dat is prima, ik weet ook precies bij welke blogs ik je kan verwachten en welke niet 😉
   En dat we in ’16 weer vele potjes mogen wordfeuden!

 4. Leuk om je overzichtje te zien! Ik wens je al het goeds voor 2016 toe.. Ik kom hier niet zo vaak lezen, aangezien ik wat meer van de persoonlijke blogs ben. Maar zal in 2016 wat vaker een bezoekje brengen hier!

 5. Mooi geschreven Yvonne, heel persoonlijk. Je hebt best een lastig jaar achter de rug, met name de eerste helft… ik wens je alle goeds en geluk voor 2016!

 6. Wat moet het begin van het jaar heftig zijn geweest voor jou. Eentje die begon met heel veel downs, maar langzaam zie ik toch een beetje ups verschijnen Yvon! Fijn om te lezen. Ik wens jou een veel beter 2016 en dat je maar gelukkig mag trouwen hihi!

  1. Bedankt voor je reactie, en wat je zegt klopt. Het begon moeilijk, maar de lijn was stijgend en uiteindelijk kwamen er toch wat ups in dit jaar. Vooral de 2e helft was een stuk beter!

 7. Wat een mooi overzicht van een heftig jaar vol ups en downs. Ik hoop echt dat 2016 een prachtig jaar wordt voor jou en Miguel, met een mooie bruiloft, een leuke baan, mooie reisjes en veel blogsucces! Je hebt het verdiend 🙂

  ps Grappig om mezelf tegen te komen, zo leuk om jullie te ontmoeten in Beijing! Ik hoop je te zien als je even in Nederland bent komend jaar 🙂

  1. Dat is lief van je, Karlijn. Zelf hoop ik ook dat 2016 een mooi jaar wordt! Hopelijk komt die baan en daarmee hopelijk ook de reisjes (want helaas betalen die zichzelf niet, haha).
   Hoop je ook te zien als ik naar Nederland kom, kunnen we bijkletsen terwijl we sushi eten. 😉

 8. Wat een bijzonder jaar heb je achter de rug, gelukkig is er na die eerste zware tijd een positievere aangebroken. Ik wens je een heel mooi 2016 met een prachtige bruiloft en duim voor je dat je snel de baan vindt die bij je past.

 9. Heftig begin én Rinda van 2015. Gelukkig had je ook mooie momenten en mede daardoor een geweldige bruiloft in ‘t verschiet. Ik hoop je dit jaar weer te zien!!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares