Mijn Lifestyle Persoonlijk

Jaaroverzicht van mijn reizen in 2015

reizen in 2015

Hoe cliché ook, het blijft leuk om terug te blikken op een jaar. Zo lang als ik blog doe ik dat en nu 2015 op haar eind loopt doe ik dat ook voor dit jaar. Vandaag eerste op reisgebied; ik vertel je over mijn reizen in 2015. Waar ging ik heen, wat deed ik er en hoe vond ik het. Later deze maand zul je op GoYvon ook nog een persoonlijk jaaroverzicht kunnen lezen.

Reizen in 2015

reizen in 2015

Jaaroverzicht van mijn Reizen in 2015

Voor mijn gevoel was 2015 niet zo’n ‘rijk’ reisjaar als 2014. Een gevoel dat niet helemaal klopt, want wanneer ik mijn reisoverzicht van 2014 bekijk zie ik dat ik 6 reizen / reisjes heb gemaakt en voor 2015 staat de teller op 7. Eén reis meer dus. In het afgelopen jaar bezocht ik twee Nederlandse steden, vloog ik eindelijk naar Japan, ging ik terug naar Zuid-Korea én zag ik meer van China.

Januari: Dagje naar Amsterdam

De eerste 2 maanden van het jaar was ik in Nederland. Toevallig was een vriendin van mij, die net zoals ik in China woont, in januari ook in Nederland. We spraken af in Amsterdam en kletsen een hele dag vol. We aten onder andere bij Koffie ende Koeck, liepen door het Westerpark, doken een reisboekhandel in en warmden later op de dag op bij De Bakkerswinkel.

Plog: een dagje naar Amsterdam.

Bakkerswinkel amsterdam

Februari: stedentrip naar Rotterdam

Na het winnen van een hotelovernachting bij het Ibis City Centre Hotel in Rotterdam, plande ik voor februari een minireisje naar Rotterdam met mijn moeder. Minireisje is misschien niet het juiste woord, want vanuit Groningen is het best nog wel een eindje!
Met een notitieboekje vol tips die ik van jullie kreeg gingen we op pad. We aten heerlijk bij Bazaar, brachten een bezoek aan de Markthal, struinden door de leuke buurt Delfshaven, bezochten de kubuswoningen en genoten van het heerlijke eten bij Hotel Restaurant New York.
Naderhand vertelde ik in mijn weekoverzicht over de stedentrip naar Rotterdam, maar ik deelde ook een lijstje met dingen die je zeker moet doen in Rotterdam wanneer je naar de havenstad gaat.

stedentrip naar Rotterdam

Juni: staycation in Beijing

Juni begon goed met een staycation in Beijing. We fietsten voor ons verlovingsweekend naar het Sofitel Wanda Hotel en sliepen daar een nachtje. We wilden geen verlovingsringen, maar toch wel iets doen, dus besloten we maar een nachtje ergens anders dan thuis te slapen. Het was heerlijk om eens uitgebreid in bad te kunnen en ‘s ochtends niet te hoeven nadenken over het ontbijt.

weekendje weg in

Juli: Seoul, Wuhan, Shanxi & Japan

Juli zat barstensvol reisjes! School zat er op en ik nam het er even goed van. De maand begon met een stedentrip naar Seoul. Een stad waar ik in 2012 al eens eerder was, maar met plezier naar terug ging. Ik genoot er van om alleen maar te doen waar ik zin in had en met niemand rekening te hoeven houden. Na jullie om tips voor Seoul te hebben gevraagd, plande ik mijn 4 dagen vol met leuke dingen. Zo ging ik naar Bukhansan National Park, deed ik een Ghost Tour, genoot van het heerlijke eten in Seoul en bezocht de Noryangjin en de Gwangjang markt. Gedurende de 4 dagen in Seoul vlogde ik overigens ook. Bekijk vlog 1, vlog 2, vlog 3 of vlog 4.

doen in seoul

Na mijn reis naar Seoul stond de volgende trip al op me te wachten. Samen met China Daily en het ToerismeBureau van Shanxi vertrok ik met 15 anderen naar de provincie Shanxi, hier in China. Het was een vol, maar érg leuk programma. Ik ging terug naar Pingyao, stond met bibberende benen in het hangende klooster, regende weg in Wutai Shan en bezocht de Courtyard van de familie Qiao. Tijdens deze reis vlogde ik ook, wat ik overigens steeds leuker begin te vinden. Bekijk vlog 1, vlog 2, en vlog 3.

Yungang Grotten

De laatste reis die ik in juni alleen maakte was een weekendje Wuhan. De vriendin waar ik in januari mee in Amsterdam had afgesproken woont inmiddels in Wuhan en ik bezocht haar daar. Wuhan is absoluut geen toeristische trekpleister zoals Shanghai, Beijing of Xi’an, maar het is wél een leuke stad om te bezoeken wanneer je in China woont. Mijn bezoek aan Wuhan legde ik vast in deze fotoblog.

wuhan

Na al deze reizen die ik alleen maakte stapte ik eind juli samen met Miguel op het vliegtuig naar Japan voor een vakantie van 2 weken. We vonden een paar weken eerder heel goed geprijsde tickets en besloten een droom waar te maken. We begonnen in Tokio en reisden via onder andere Hakone en Nara naar Osaka.

in japan

Augustus: Japan

Onze reis vond in zowel juli als augustus plaats. Tijdens het tweede deel van de reis waren we in Osaka en nogmaals in Tokio. Over Osaka heb ik nog niet geschreven, maar dat komt (hopelijk) nog. In Tokio bezocht ik de wereldberoemde Tsujiki Vismarkt en at er een geweldig ontbijt. We reisden overigens met de JR Pass, wat echt een uitkomst is. En voor iedereen die denk dat Japan een dure vakantiebestemming is, dat hoeft echt niet zo te zijn! Wij gaven per persoon, per dag nog geen €70,00 uit. Bekijk voor de details mijn budgetpost over Japan. Het eten in Japan is trouwens geweldig. Alleen dat al zou een reden moeten zijn om naar Japan te gaan.

November: zon & eten in Hainan

Miguel vloog in november naar Florida om zijn familie te bezoeken. Helaas kon ik vanwege tijd en geld niet mee, maar gelukkig kwam er iets anders op mijn pad. Het TourismeBureau van Hainan haalde mij als winnaar uit de bus van een wedstrijd en ik mocht Hainan komen verkennen! Hainan stond al heel lang op mijn verlanglijstje en vorige maand mocht ik er dan eindelijk naar toe. Het was heerlijk om de sneeuw even te ontvluchten en te genieten van de warme zonnestralen op mijn huid. Ik zwom in de zee, ging parasailen en genoot van het heerlijke eten dat dit Chinese eiland te bieden heeft. Over Hainan schreef ik tot nu 2 blogs; een fotoverslag en een lijst met de leukste dingen om te doen in Hainan. Er staat nog een blog met eten in de steigers én er komt een reisvideo aan.

doen in hainan

Zo terugblikkend op de reizen die ik in 2015 maakte ben ik toch wel erg blij! Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op 2015 als reisjaar.

Vooruitblik op 2016

Voor 2016 is er nog niets concreets geboekt. Zeker is echter wel dat ik 2 keer naar Nederland zal gaan. De eerste keer wordt waarschijnlijk in januari of februari en de tweede keer zal in juni zijn, voor onze bruiloft.
Behalve deze reizen hoop ik nog een staycation in Beijing te doen en wel hier. Het koninklijk paar sliep hier onlangs, dus ik zal er ongetwijfeld prinsheerlijk slapen.
Dit jaar wil ik ook écht naar het ijsfestival in Harbin! Ja, het gaat ont-zet-tend koud zijn (-25°C), maar daar kan ik me tegen kleden.
In februari vindt het Chinees Nieuwjaar plaats en dan willen Miguel & ik een weekje weg, het liefst naar een warme bestemming. We moeten nog even flink speuren naar tickets, want alles wat ik tot nu toe zie is nogal duur….
En ja, ik heb nog wat meer wensen; zo lijkt een korte huwelijksreis me wel wat. Ik bedoel, dat hoort er toch een beetje bij? Verder wil ik graag terug naar Shanghai en Hong Kong en als de kans zich voordoet hoop ik dit jaar eindelijk ook eens naar Guilin, Yangshuo en de stadjes daar omheen te hebben.

Genoeg wensen dus!

Welke reizen maakte jij in 2015? En heb je al (concrete) plannen voor 2016? Ik ben erg benieuwd!

reizen in 2015

Dit artikel bevat affiliate links.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

You Might Also Like

20 Comments

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  16 December, 2015 at 6:50 AM

  Oh, stiekem toch heel wat gezien weer van de wereld jij! Leuk 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Tikva
  16 December, 2015 at 7:35 AM

  Jij bent toch altijd op reis 😉 Nee flauw geintje werken in China lijkt me pittig. Hopelijk mag je komend jaar nog meer samenwerkingen doen en Nederlanders al het moois van China laten zien.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 December, 2015 at 2:02 PM

   Haha, ja, mijn leven in China is inderdaad één grote vakantie 🙂
   Maar jij gaat toch alleen maar gratis op vakantie nu met gezinopreis? :p

 • Yvonne
  Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  16 December, 2015 at 1:38 PM

  Leuk dat je eerste overzicht al online staat! Er kwamen er twee toch!? (A) Altijd leuk om even terug te blikken op alle reizen/reisjes die gemaakt zijn in het afgelopen jaar. Uiteraard komt die van ons ook binnenkort online! 😀 Hainan lijkt me één van de mooiste reizen. Of in ieder geval mooiste bestemmingen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er – voordat jij er naartoe ging – nog nooit van had gehoord. Op naar wederom een mooi reisjaar Yvon én het jaar van jullie bruiloft natuurlijk!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 December, 2015 at 2:05 PM

   Dank je Kirsten!
   Er komt inderdaad nog een tweede, meer persoonlijk overzicht. Daarin bespreek ik de afgelopen maanden, de hoogtepunten en de beste blogs.
   Misschien moeten jullie China (en Hainan) maar in jullie reis inpassen dan 😉

 • Yvonne
  Reply
  Enrico
  16 December, 2015 at 6:56 PM

  2015 Toch een succesvol reisjaar!

  Ik ga juli 2016 een maand naar Taiwan, ben je daar al eens geweest?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   17 December, 2015 at 8:08 AM

   Hoi Enrico, wat leuk dat je hier komt lezen en reageert! 🙂 In Taiwan ben ik nog niet geweest helaas, maar het staat hoog op mijn verlanglijstje. Ga je er reizen of ook stagelopen bijvoorbeeld?

 • Yvonne
  Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  16 December, 2015 at 9:45 PM

  Ik zie fijne bestemmingen voorbij komen! Leuk dat je China wat beter leert kennen en op zoveel plekken komt. Het voordeel van in zo’n groot land wonen! En je budgetbericht over Japan doet me goed, wij gaan waarschijnlijk in april, dus dan is het fijn om te horen dat het ook echt goedkoper kan :).

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  16 December, 2015 at 10:37 PM

  Heel wat leuke uitstapjes gemaakt hoor! En ja, bij een bruiloft hoort eigenlijk wel een huwelijksreis, hopelijk lukt dat jullie nog! Net als die betaalbare tickets naar een zonnige bestemming!

 • Yvonne
  Reply
  Lotte - scratchingmymap
  16 December, 2015 at 11:02 PM

  Fijn overzicht van een mooi reisjaar vind ik. Ik ben benieuwd: als je zou mogen kiezen (en tijd of budget geen issue is) naar waar zou je dan op huwelijksreis willen? 🙂

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   17 December, 2015 at 8:11 AM

   Goede vraag, Lotte! Geloof je me wanneer ik zeg dat ik eerder deze week een notitie in mijn blogboekje maakte? Ik schreef ‘droombestemmingen honeymoon’. Er komt dus een blog aan met het antwoord op je vraag. 🙂

   • Yvonne
    Reply
    Lotte - scratchingmymap
    17 December, 2015 at 12:44 PM

    Heerlijk, ik kijk al uit naar die blogpost! (En droom dan ook maar even mee, zonder huwelijk mag dat ook ;))

 • Yvonne
  Reply
  Karlijn Travels
  17 December, 2015 at 2:12 AM

  Ah, ik houd van terugblikken en jaaroverzichten! Het was een prima reisjaar, als ik het zo lees! En voor komend jaar klinken de plannen ook goed, dat ijsfestival lijkt me zo geweldig! Zelf heb ik ook alweer plannen voor volgend jaar, hoewel we nog niet eens terug zijn van onze wereldreis 😉 . Voor het eerst in 13 jaar (daar schrok ik zelf ook een beetje van) wil ik in Europa blijven. Ik denk in elk geval aan Ijsland en Griekenland!

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  17 December, 2015 at 2:43 AM

  Jeetje jij hebt weer mooi plekken gezien dit jaar! Ik reisde ook veel, erg veel zelf dit jaar. Deels ongepland door familie omstandigheden was ik 2x extra in Nederland. Verder bezocht ik Harbin (aanrader, dus zeker doen!), Thailand, Jeju Island (zuid-korea), Ethiopië, Indonesië en Seoul. Als ik het zo lees lijkt mijn leven wel een grote vakantie. Volgend jaar wil ik meer van China zien; er staat al een trip naar de yellow mountains gepland in Januari. Met chinees nieuwjaar ga ik weer een mooie reis maken: Sri Lanka. Ik kan niet wachten dat land te ontdekken. Verder op het verlanglijstje voor 2016: Japan! Eerst maar weer even sparen…

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  17 December, 2015 at 5:40 PM

  Leuk om zo even alle reizen op een rij te zien. Je hebt veel moois gezien & gedaan. En voor 2016 ook leuke plannen. Lijkt me leuk om je weer even te zien als je in Nederland bent 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  17 December, 2015 at 7:41 PM

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe jouw leven is in China, maar ook hoe het reisleven in China is. Je hebt, ondanks dat het reisgevoel misschien een beetje mist, toch een heerlijk jaar achter de rug. Je hebt veel (voor mij) nieuwe bestemmingen bezocht en hoe gaaf is het dat je naar Hainan mocht! Mijn reizen ging naar Dubai & Abu Dhabi, Frankrijk, wat dagtrips in Nederland en België en het geweldige Amerika natuurlijk! En.. De eerstvolgende reis is al geboekt (Fuerteventura) en de andere grote reis staat in de planning, maar ga ik van de week boeken 🙂 Ik wens je een fijn 2016 toe en misschien tot in 2016!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   19 December, 2015 at 8:15 AM

   Fuertevntura moet heel mooi zijn! Ben er zelf niet geweest, maar heb her veel goeds over gehoord. Heb je je grote reis al geboekt inmiddels?

 • Yvonne
  Reply
  Eva - eighty7
  23 December, 2015 at 9:59 PM

  Mooi overzicht Yvon! En wat leuk dat je weer 2x naar Nederland komt. Maar ook genoeg moois aan die kant van de wereld te ontdekken! Fijne dagen in Beijing 🙂

 • Yvonne
  Reply
  ivonne
  23 December, 2015 at 11:27 PM

  Wat leuk die overzichten, je hebt veel mooie dingen gedaan en gezien. Die hangende tuinen zou ik ook nog weleens willen zien. Ik had net als jij een heerlijk reisjaar en heb ook nog geen concrete dingen vastgelegd. Wel heel veel plannen. Ik heb dit jaar ook voor het eerst een overzicht gemaakt van 2015, eigenlijk zelfs 2 want ik schreef ik juni ook een blog n.a.v. de tag “mijn beste reisjaar”.Iets moois voor je bruiloft moet wel lukken toch?

 • Reply
  De reisblogs v/d week - #46 - Jaaroverzichten 2015 - Reis Blog
  24 December, 2015 at 2:23 PM

  […] van Go Yvon woont in China en maakte vanuit daar in 2015 zeven reizen. In januari en februari was ze in Nederland, ze ging naar Japan, Zuid-Korea en maakte tripjes in […]

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares