Een overvloed aan vis op de Jagalchi VisMarkt in Busan

Een van de ‘attracties’ waar Busan bekend om staat is de Jagalchi Vismarkt. Dit is een enorme (71,587㎡) vismarkt waar je allerlei soorten vis en zeevruchten kunt vinden. Het is een relatief nieuwe markt; hij werd in 2008 geopend en het is de eerste en grootste vis groothandel in Zuid-Korea. Ik ging er naar toe een keek mijn ogen uit.

Jagalchi Vismarkt in Busan

Voor mij was het duidelijk dat ik de Jagalchi vismarkt moest bezoeken op het moment dat we Busan aandeden tijdens onze reis door Zuid-Korea. Ik houd van vis, kan genieten van een zoute haring of een goed gebakken stuk zalm en daarbij hoort een bezoek aan een lokale markt voor mij echt bij het reizen.

Jagalchi Vismarkt in Busan

Je vindt de Jagalchi Vismarkt in Busan, vlak aan de zee, bij metrohalte Jagalchi, je kunt het niet missen want het is door de oppervlakte een enorm gebouw. Het is een goed georganiseerde markt; lange paden met verkopers die enthousiast hun waar aanprijzen en proberen te verkopen. Lopend door deze lange paden werd de overvloed aan vis en zeevruchten duidelijk. Zoveel soorten, in zulke grote hoeveelheden.

Jagalchi VisMarkt in Busan

Zeevuchten

Zeevruchten waren er ook in overvloede; oesters, garnalen, langoustines en allerlei andere soorten zeevruchten die in een schelp in de oceaan leven.

Jagalchi VisMarkt in Busan

Octopus

Octopus is een populaire delicatesse in Zuid-Korea. Het wordt in veel gerechten gebruikt en een typisch Koreaans gerecht met octopus is ‘sannakji’. Hierbij wordt de octopus in kleine stukje op een bord geserveerd. Rauw. En levend. De octopus is bij het opdienen nog zo vers dat het nog even leeft. En dat is gevaarlijk, want de zuignapjes werken nog en kunnen zich dus aan je keel vastzuigen.

Jagalchi VisMarkt in Busan

Niet alleen octopus is in overvloede aanwezig op de Jigalch Vismarkt, je vindt er ook enorm veel soorten garnalen. Sommige soorten wel zo groot als mijn onderarm.

Jagalchi VisMarkt in Busan

Buiten de Jagalchi Vismarkt

Op de eerste verdieping van de markt vind je een aantal restaurants waar je gerechten met verse vis kunt bestellen. Ik sloeg die restaurants over maar besloot naar buiten te gaan. Achter het gebouw vind je namelijk allerlei marktkraampjes, direct aan het water. Hier wordt ook verse vis verkocht, maar ook gerookte vis en vis van de barbecue. En dat laatste is wat ik graag wilde eten.

Jagalchi VisMarkt in Busan

Jagalchi VisMarkt in Busan

De haven

Jagalchi VisMarkt in Busan

Het uitzicht op de haven met de stad in de achtergrond is zo mooi. Wanneer je vroeg in de ochtend komt is de haven vol leven; je ziet dan de boten binnenvaren en het vis binnenbrengen.

Jagalchi VisMarkt in Busan

De Jagalchi Vismarkt in Busan is echt de moeite van het bezoeken waar wanneer je in Busan bent, het is zo groot, zoiets kennen we in Nederland niet. Daarnaast is de vis ontzettend vers en daardoor heel lekker!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Een overvloed aan vis op de Jagalchi VisMarkt in Busan”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares