backpacken in Japan

2 weken backpacken in Japan in foto’s

Bijna 2 dagen ben ik weer thuis. De eerste wassen zijn gedraaid, Sporty is terug van haar vakantie en de boodschappen zijn gedaan. Mijn hoofd zit vol verhalen, verhalen over het backpacken in Japan, maar ook met verhalen van de andere reizen die ik in juli maakte. De foto’s die ik de afgelopen 2 weken maakte moest ik gewoon bekijken en terwijl ik dat deed selecteerde ik er meteen maar een aantal voor een eerste fotoblog. Kijk je mee?

Backpacken in Japan in foto’s

Hoewel ik het ‘wow-gevoel’ waar ik in mijn blog met mijn eerste indrukken over schreef niet heb gehad, vind ik Japan een ontzettend fotogeniek land. daar zal bijna niemand aan twijfelen. Mijn vinger leek dan ook aan de camera vastgeplakt te zitten de afgelopen 2 weken.
Ik heb honderden, nee, duizenden foto’s gemaakt en heb er een aantal voor jullie uitzocht. Gewoon, als voorproefje op de artikelen die ik zal gaan schrijven.

backpacken in Japan

De eerste dagen in Tokio zijn indrukwekkend. Een enórme stad waar het verrassend gemakkelijk navigeren is. We lopen heel wat af en genieten van onze eerste (take out) sushi. backpacken in Japan

Tokio is een metropool waar je alles vindt. De gekte rondom Shibuya, de lekkerste ramen die je je kunt voorstellen en stille shrines waarin het lijkt alsof je op een heel stille plek bevindt.

backpacken in Japan

Weg van de drukte (zelfs op een ‘rustige’ plek als Hakone is het druk) vinden we de mooiste plekken om uit te kijken over meer Ashi. De details van gebouwen zijn prachtig en doen me vaak verbazen.
Het eten is ontzettend lekker, ik heb maar één keer een misser gehad in 2 weken tijd. Behalve het eten is ook het drinken érg lekker.

backpacken in Japan

Nara is bijna als een sprookje met haar hertjes die overal los rondlopen en ik wil het liefste een bambi mee naar huis nemen. Helaas gaat dat niet… Het kasteel in Osaka vind ik adembenemend mooi, vooral van de buitenkant dan, de binnenkant is compleet verbouwd.
Op de laatste dag in Tokio bezoeken we de Tsukiji Vismarkt. Wát een plek is dit. Ik loop er, om meerdere redenen, met open mond rond en eet er geweldige sashimi. Het is zo vers, de vis smelt op mijn tong.

Dat waren voor nu de foto’s uit Japan. De komende weken kun je (in deze volgorde) vlogs en artikelen verwachten over Seoul, Wuhan, de Shanxi provincie en Japan. Voor Japan moet je dus even geduld hebben…

Backpacken in Japan, iets voor jou?

Ik vond het het backpacken in Japan leuk, maar niet zo geweldig als ik had gehoopt en gedacht. Zou het wat voor jou zijn? Waarom wel / niet? Laat het me weten in een reactie!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

22 thoughts on “2 weken backpacken in Japan in foto’s”

 1. Jeetje, wat is de tijd voorbij gevlogen! Ik heb niet eens tijd gehad om je echt goed te kunnen volgen! Leuk om nu alvast een overzicht met foto’s te zien! Wat een fantastisch land moet Japan zijn, zelfs zonder wow-gevoel haha!

 2. Yeah! Wat leuk om al foto’s te zien. Benieuwd naar je verhalen. De foto’s maken mij al erg enthousiast.

  1. Hoi Sandra, welkom en bedankt voor je reactie. Altijd leuk om nieuwe mensen te verwelkomen.
   Japan is een heel bijzonder land ja, echt de moeite van het bezoeken waard.

 3. Prachtig! Misschien blijft het wow-gevoel uit omdat je in China woont, wat me op zich al best wow lijkt Hahaha. Ik denk dat ik in beide landen een wow-gevoel zal hebben, krijg door jouw verhalen en foto’s best zin om daar heen te gaan!

  1. Haha, heb je gelijk in! China is absoluut een wow-land. Bij aankomst in Beijing had ik een soort van cultuurshock, zo gek! China en Japan zijn zo verschillend, in beide landen zou je dat wow-gevoel kunnen krijgen.

  1. Er staat een blogje op de planning met de plekken waar we hebben geslapen, daar zaten best een paar leuke tussen. Ik weet nog niet wanneer dat online komt, wanneer wil je gaan boeken? Mail anders even als je alvast de namen wilt

  1. Hé Mich! Da’s lang geleden dat ik je hier gezien heb! Alhoewel ik moet zeggen dat ik ook niet altijd even trouw ben met reageren bij jou, maar wel veel lees.
   Tof dat je Japan ook geweldig vond! Binnenkort zal ik er nog veel meer over schrijven, dan kun je weer even terug. 😉

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares